Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Sie 2010 10:48 

Loty: 76
Kilometry: 171 472
niebieski
Witam wszystkich,

Mam pytanie odnośnie przesiadki w Madrycie, otóż między lotami mam 1 h 20 min, przylot z Lanzarote mam o 19:00 a odlot do Berlina o 20:20. Widziałem na mapkach, że lotnisko nie jest małe. Pocieszam się faktem, że oba loty realizuje easyJet więc domyślam się, że terminal będzie ten sam. Niemniej jednak różnie bywa, być może wożą autobusami i czas się wydłuża.
Ma ktoś może doświadczenia z tym lotniskiem ? A jeszcze lepiej gdyby ktoś leciał easyJetem z przesiadką :)
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍 Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍
Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
#2 PostWysłany: 12 Sie 2010 10:55 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Barajas jest olbrzymie. Jednak jeśli przylot będzie punktualny powinieneś się wyrobić.

#3 PostWysłany: 12 Sie 2010 12:15 

niebieski
Pozostaje wierzyć, że nie będzie opóźniony, albo że ten sam będzie leciał do Berlina.

A miał ktoś może tam przesiadkę w easyJet ? nie trzeba zmieniać terminali ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Sie 2010 22:24 
Awatar użytkownika

niebieski
w zasadzie plusem barajas jest to, ze nie przechodzisz ponownie security. Jesli tylko w miare szybko zlokalizujesz jakis monitor z gate'ami, a jest bodajze A-E * około 60 = 300, to wg mnie jest spora szansa żeby zdązyć na lot. W zasadzie ryanair przylatuje przed czasem, na czas lub niewiele ponad, wiec w pół godziny uda sie przejsc spokojnie cale lotnisko. Jedynie gdyby lądowanie było na 4 terminalu (o ile mi sie numerki nie pomieszaly, w kazdym razie tym osobnym, nowym), to moze byc problem, choc tam jezdzi autobus, jest metro, a ryanair nie powinien tam lądować bo to nie jego terminal :)

edit: nie doczytalem, widze ze przesiadka do easyjeta.. ale oni chyba tez nie powinni lądować na tym osobnym terminalu.

a co do terminali 1-3 to w zasadzie nie musisz nawet wiedziec na ktorym jestes.. poruszasz sie caly czas jednym ciągiem od gate'ów A, do E. Wiec informacja na ktorym terminalu jestes jest zbedna, gdyż są one polączone :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Sie 2010 07:03 

niebieski
A skoro nie trzeba stać w kolejkach to myślę, że nie będzie źle, dziękuję wszystkim za info.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości