Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Rejon Coron
#1 PostWysłany: 20 Lut 2017 18:46 

wróciliśmy właśnie z naszej trzeciej wyprawy po Filipinach - tym razem zostaliśmy przez całe 3 tyg w rejonie Coron - spaliśmy na trzech różnych wyspach - miasto Coron służyło tylko i wyłącznie jako punkt transferowy i punkt poboru żywności:):) poniżej namiary na noclegi + krótki opis. Miejsca zostały wybrane przez nas pod kątem raf i możliwości snorklingu.

1. wyspa Popototam - resort Coral dive beach resort
http://www.coralbay.ph/
kameralny ośrodek - niestety dość drogi - na miejscu centrum nurkowe - instruktorem jest Polak - można zrobić kurs OWD. Ośrodek posiada restauracje - niewątpliwy plus:) do wioski marszem ok 1,5 h przez dżunglę , poza tym jednym ośrodkiem na wyspie nie ma żadnych innych. Biały człowiek jak się okazało jest we wsi niemalże zjawiskiem ponieważ 99% turystów nie wychyla nosa poza teren ośrodka.
2. Banana Island
https://www.facebook.com/Banana-Island- ... ts&fref=ts
wyspa , która "żyje" z Island Hoopingu - w ciągu dnia przypływają łodzie - z reguły na ok 2 h - potem zostawaliśmy na wyspie my i trzy osoby z obsługi:) na wyspie są bodajże 4 domki - które służą jako możliwość spędzenia jednej nocy na zasadzie robinsonady . My spędziliśmy tam 7 pięknych dni. Na wyspie nie ma sklepu (można przez 2 h kupić jedynie piwo i chipsy), nie ma restauracji. Domki posiadają toalety - bez prysznica - kąpiel na zasadzie baniaczka ze słodką wodą , którą się spłukujesz. Po żywność popłynęliśmy raz na wyspę obok do wsi - produkty ograniczone :) i raz co Coron. byliśmy przez tydzień na kokosach, jajkach , ryżu i naleśnikach w Coron dokupiliśmy mango i raz była ryba smażona. Na miejscu kuchnia do dyspozycji - a raczej prowizorka kuchni ale jajka dało się ugotować:) Rafa - cudo -na około całej wyspy - masa ryb i innych stworów.
3. Busuanga - plaża ocam ocam
https://www.facebook.com/profile.php?id ... 38&fref=ts
ośrodek prowadzony przez Roberta - Amerykanina - spaliśmy w dwuosobowych drewnianych chatkach (murowany dom na fotach należy do Roberta, którego nie ma na miejscu). Załoga ośrodka to Eric i Sandra. Sandra gotowała dla nas boskie jedzonko a Eric dbał o zaopatrzenie w żywność. Te usługi były dodatkowo płatne 350 php na dobe (gotowanie było dla 9 osób). dodatkowo eric pomógł nam przygotować najlepszą imprezę na jakiej byliśmy Lechon party - na która zaprosiliśmy połowę wsi. Na ocam ocam piękna rafa - bardzo głęboka ale niestety ze względu na rybaków dużo mniejsza ilość ryb. Na przeciwko Ocam Ocam wyspa Black Island - must see jeśli jesteś na Busuandze.

i to tyle - jakby ktoś miał pytania chętnie służe pomocą
 Profil Relacje PM off
MaPS lubi ten post.
yaacek uważa post za pomocny.

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
 Temat postu: Re: Rejon Coron
#2 PostWysłany: 24 Lut 2017 15:00 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 196 395
Zbanowany
@‌rendziak1‌

A jak wspominasz "przemiłą" Violetę? :lol: :lol: :lol: Wszyscy mieszkańcy okolicznych wysp ją znają i na hasło Violeta robią krzywą minę ;)

To ja też dodam coś od siebie:

Malcapuya:
+63 916 442 2512
+63 948 374 8081

Pass Island:
+63 912 205 8707

#3 PostWysłany: 27 Lut 2017 12:20 

MaPS napisał(a):
@‌rendziak1‌

A jak wspominasz "przemiłą" Violetę? :lol: :lol: :lol: Wszyscy mieszkańcy okolicznych wysp ją znają i na hasło Violeta robią krzywą minę ;)

To ja też dodam coś od siebie:

Malcapuya:
+63 916 442 2512
+63 948 374 8081

Pass Island:
+63 912 205 8707

Maps ja nie bardzo wiem o czym piszesz...Violeta?? jedyne niemiłe babsko jakie nam się trafiło było na Banana Island - ale czy miała na imię Violeta? nie wiem ...po kilku "dziwnych" sytuacjach po prostu była dla nas powietrzem
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Lut 2017 12:49 
Awatar użytkownika

Zbanowany
@‌rendziak1‌

A to, to właśnie Ona :)
rendziak1 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 01 Mar 2017 14:42 

MaPS napisał(a):
@‌rendziak1‌

A to, to właśnie Ona :)

my wszystko załatwialiśmy z Randim - bratem Vergela, u którego wcześniej rezerwowałam domki. To Randi nami się "opiekował" - załatwiał łódź do wsi opowiadał o wyspie etc. Violetta to ich mama - wyjątkowo nieuprzejma - zgodnie stwierdziliśmy , że nie powinna tym samym mieć obywatelstwa Filipińskiego bo kompletnie odstaje od reszty Filipińczyków, których spotykamy na swojej drodze:) jednak czasami musieliśmy z nią zamienić parę zdań - jej ulubioną odpowiedzią było zwykle - sorry i am very busy now:):) nawet jak chcieliśmy się rozliczyć za nasz pobyt to takim tekstem zajechała - potem jednak skumała , że może stracić sporą gotówkę więc męża przysłała:)
 Profil Relacje PM off
MaPS lubi ten post.

#6 PostWysłany: 01 Mar 2017 14:47 
Awatar użytkownika

Zbanowany
@‌rendziak1‌
W moim przypadku jednak straciła, bo skutecznie mnie zniechęciła do noclegu na Banana ;)

#7 PostWysłany: 17 Lut 2018 20:00 
Awatar użytkownika

Loty: 367
Kilometry: 570 014
platynowy
Busuanga, miasteczko Coron.
Oba noclegi, godne polecenia przy odpowiednim promo szczególnie ;)

Acacia Garden Inn wszystko spoko, chyba "najnowszy" budynek w całym miasteczku. Mega sympatyczna ekipa na miejscu, czysto, ładnie i sympatycznie.
Na minus: odległość od "centrum" miasteczka i teoretyczne wi-fi, ale to norma na wyspie, a sim 4gb kosztuję 600php, więc można jakoś przeżyć ten brak wi-fi ;)

The Bay Area Coron no miejscówka idealna :D dobrze mi radził @acquiesce21 , że miejsce nad samą wodą jest ważne w Coron :) Czysto, schludnie, luksus. Hotel z 10 pokojami: parter + piętro, wieczorem można poczilować na pomoście z flaszeczką rumu. Dobrze, że jest ciemno, na tym pomoście, bo nie widać syfu, który unosi się w zatoce :?

Image
 Profil Relacje PM off
smatekk uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 19 Lut 2018 07:05 

Loty: 741
Kilometry: 1 291 590
srebrny
A ja polecam Pearl Vista. Nowy obiekt, basen, śniadanie w formie bufetu za 100php. W ustronnym miejscu, z dala od syfu i hałasu. Trike za 25php do miasta od osoby. Nielimitowana woda pitna 24H, kosmetyki w łazience gratis, ciepła woda. Generalnie czułem się ja nie na Filipinach Basen czynny 24H, z drinkami nie pozwalają wchodzić do wody

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość