Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Maj 2013 22:30 

mod - wydzielone z malta-przelot-hotel-3-za-385-zl-7-dni-w-pazdzierniku,11,29758
Witam. Jestem nowy. Skorzystalem z tej promocji w dniach 23-30.10. Lecę z zoną i z maluszkiem. Moge prosic o kontakt te osoby ktore tez skorzystały? Chodzi mi konkretnie o same kwestie organizacyjne na malcie, dojazd do hotelu (przylot jest o 19:00), dalsze poruszanie. Interesuje mnie tez sam dojazd na lotnisko w krakowie. jade z pomorza autem. pragne zostawic samochod w jakims bezpiecznym parkingu i busem dostac sie na airport. Wiem ze na samym lotnisku bedzie dosc drogo. dziekuje z góry.
 Profil Relacje PM off  

🚨 Black Friday w Etihad Airways 🚨 Zbiór dalekich lotów do Azji i Afryki od 1793 PLN 🌏🌴 🚨 Black Friday w Etihad Airways 🚨 Zbiór dalekich lotów do Azji i Afryki od 1793 PLN 🌏🌴
Portugalia z weekendem 🏖️🌊 Pobyt w Algarve za 709 PLN Portugalia z weekendem 🏖️🌊 Pobyt w Algarve za 709 PLN
#2 PostWysłany: 26 Maj 2013 22:39 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
Cześć, tu masz podforum dotyczące Malty. viewforum.php?f=163
Jak lecicie z maluszkiem to rozważ opcję zostawiania auta "gdzieś" i dojazdu busem bo parking bezpośrednio przy lotnisku na 7 dni kosztować Was będzie 85 złotych a komfort... nieporównywalny.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 26 Maj 2013 23:03 

dziękuję za szybką pomoc ;) co do parkingu k. balic to znalazlem parking tina. 700m od lotniska. parking sprawdzony. ma dobre opinie. 8 zl za dobe + transfer w cenie. tylko trzeba wczesniej tel. rezerwowac. moze komus sie przyda to info.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Maj 2013 17:18 

niebieski
Wiadomo jak z dojazdem z lotniska do hotelu? Ostatnim razem jak bylem na Malcie to starsnie bladzilismy z grupa zanim odnalezlismy nasz Sparchcaffe hostel...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Maj 2013 17:23 

Loty: 236
Kilometry: 490 504
niebieski
mydlo93 napisał(a):
Wiadomo jak z dojazdem z lotniska do hotelu? Ostatnim razem jak bylem na Malcie to starsnie bladzilismy z grupa zanim odnalezlismy nasz Sparchcaffe hostel...

Będę tam na przełomie czerwca i lipca to dam znać jak wrócę.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 31 Maj 2013 11:21 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
niebieski
kilas88 napisał(a):
zarezerwowane dla 2 osób / 7 nocy w Blue Sea St George's Park & La Vallette Resorts
189 pln

mashacra napisał(a):
Własnie zacząłem przeglądać opinie na TripAdvisor i ostatnich kilka jest mocno niepochlebnych. Ile w tym prawdy?

Byłem w tym resorcie w połowie maja w opcji all inc. w apartamencie z 2 sypialniami, sam hotel z zewnątrz wygląda ok, pokoje moim zdaniem wymagają odświeżenia, ciemne, nieprzytulne, materac położony na dykcie, wanna była na pordzewiała, spało się pod prześcieradłem i kocem, na koce nie było żadnej poszewki, w szafie mole były. Jeszcze jestem bardzo zawiedziony, bo na początku dostaliśmy pokój gdzie były karaluchy i dopiero po nagraniu filmiku jak biegają po łóżku to nam pokój zmienili.
Jak na 3 gwiazdki, widziałem o wiele lepsze standardy, ale za tą cenę się nic innego nie znajdzie.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 31 Maj 2013 11:59 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Filek napisał(a):
Byłem w tym resorcie w połowie maja w opcji all inc. w apartamencie z 2 sypialniami, sam hotel z zewnątrz wygląda ok, pokoje moim zdaniem wymagają odświeżenia, ciemne, nieprzytulne, materac położony na dykcie, wanna była na pordzewiała, spało się pod prześcieradłem i kocem, na koce nie było żadnej poszewki, w szafie mole były. Jeszcze jestem bardzo zawiedziony, bo na początku dostaliśmy pokój gdzie były karaluchy i dopiero po nagraniu filmiku jak biegają po łóżku to nam pokój zmienili.
Jak na 3 gwiazdki, widziałem o wiele lepsze standardy, ale za tą cenę się nic innego nie znajdzie.

No to zabieramy dodatkowe prześcieradła/poszewki na koc :D

Dniówka za osobę (2+2) wychodzi nas 11pln, pobyt na tydzień na travelrepublic bez zniżek, jak nie będzie lało, to w hotelu i tak nie będę siedział.
A jak wygląda plaża na północny zachód od hotelu? Czy może korzystaliście z basenów? A może warto uderzyć gdzie indziej na wylegiwanie się?

No i czy jest naprawdę tak głośno jak ludzie piszą w necie? Umcy, umcy ... przez całą noc, czy da się spać?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 31 Maj 2013 14:27 

niebieski
Plaża piaszczysta, 5 min na piechotę od hotelu. Byliśmy tam tylko wieczorem, bo wylegiwaliśmy się na plaży Golden Bay i Ghajn Tuffieha na zachodzi wyspy. Golden Bay cała piaszczysta, ale dużo ludzi tam przebywa, ta druga jest zaraz obok po drugiej stronie klifu, jakieś 10-15min pieszo, tylko wejście do wody kamieniste, później sam piasek. Na te plaże prawie z pod hotelu, przystanek San Giljan, leci bezpośrednio bus 225, jedzie się jakąś godzinę.

Głośno było tylko z soboty na niedzielę, o 5 rano jak się obudziłem to słyszałem jeszcze jakąś dyskotekę. Może też zależy gdzie się ma okna, bo my mieliśmy na stronę morza, więc spokojnie było.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Cze 2013 12:05 

anus99 napisał(a):
My na czerwiec zarezerwowaliśmy Milano Due z Sliemie ze śniadaniami. Cenowo wyszło nieźle. Dam znać po powrocie. :)

byłem w tamtym roku, szału nie ma jak wzięliście najtańsze pokoje, ale śniadania bardzo ok i sama okolica też (blisko węzeł autobusowy na lotnisko i do Valletty)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Cze 2013 09:42 

kordi napisał(a):
anus99 napisał(a):
My na czerwiec zarezerwowaliśmy Milano Due z Sliemie ze śniadaniami. Cenowo wyszło nieźle. Dam znać po powrocie. :)

byłem w tamtym roku, szału nie ma jak wzięliście najtańsze pokoje, ale śniadania bardzo ok i sama okolica też (blisko węzeł autobusowy na lotnisko i do Valletty)

Kordi miałbym kilka pytań w związku z pobytem na malcie z dzieckiem. nie moge napisac ci PRIV (komunikat za mało udzielam się na forum). moglbys podrzucić mi kilka info na mail - kamilosik@yahoo.co.uk . Zamierzam kupic online te tygodniowe karty na autobusy, czy warto? Gdzie najlepiej robic zakupy (jakies tanie sklepy czy markety?). Gdzie i na jakich plażach najlepiej z maluszkiem? Co jeszcze warto zobaczyć biorąc pod uwagę dziecko? bedę wdzieczny za odzew. Ewentualnie czy mozesz opisac na forum swoj pobyt?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Cze 2013 10:42 

Loty: 523
Kilometry: 1 159 431
srebrny
plaże polecam w Mellieha - piaszczyste, bardzo długi płaski pas w wodzie (nie ma zejścia blisko brzegu), w październiku pewnie będzie juz mało ludzi...

#12 PostWysłany: 12 Cze 2013 10:55 
Awatar użytkownika

srebrny
maxima napisał(a):
plaże polecam w Mellieha - piaszczyste, bardzo długi płaski pas w wodzie (nie ma zejścia blisko brzegu), w październiku pewnie będzie juz mało ludzi...

Podejrzałem na google maps, i nasunęło mi się pytanie odnośnie w ogóle plażowania na Malcie, na zdjęciu satelitarnym stoją rzędy parasoli tuż przy linii wody, czy korzystanie z nich jest płatne?
Jakie są zwyczaje, leżaki, parasole ... są płatne, czy może w gratisie za drinka ;) ?
Nie bardzo widzę miejsce gdzie można by poleżeć bez kijka koło głowy.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 12 Cze 2013 11:01 

niebieski
Parasole i leżaki są płatne, nie wiem ile kosztują, bo ja nie potrzebowałem :)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 12 Cze 2013 11:09 
Awatar użytkownika

srebrny
W październiku chyba nie będą zbyt potrzebne to raz, dwa osobiście nie lubię, leżakować w rzędach jak w przedszkolu.

Pisaliście o plażach Golden Bay i tej poniżej Ramla, jeszcze dalej namierzyłem całkiem pustą przy Gnejna Bay, ktoś wie jak tam najlepiej dotrzeć google podpowiada marsz 2 km od Golden Bay lub 3 km z wcześniejszych przystanków.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 12 Cze 2013 11:13 

Loty: 236
Kilometry: 490 504
niebieski
mashacra napisał(a):
W październiku chyba nie będą zbyt potrzebne to raz, dwa osobiście nie lubię, leżakować w rzędach jak w przedszkolu.

Pisaliście o plażach Golden Bay i tej poniżej Ramla, jeszcze dalej namierzyłem całkiem pustą przy Gnejna Bay, ktoś wie jak tam najlepiej dotrzeć google podpowiada marsz 2 km od Golden Bay lub 3 km z wcześniejszych przystanków.

Jeśli chodzi o tamte rejony to w przewodniku polecają Ghajn Tuffieha Bay, które leży pomiędzy Gnejna, a Golden Bay. Podobno jest to najmniej zatłoczona piaszczysta plaża na Malcie.

PS: Ta dyskusja niezwiązana z tanimi lotami powinna się toczyć tutaj: viewforum.php?f=163
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 12 Cze 2013 11:45 
Awatar użytkownika

srebrny
KondzikS napisał(a):
mashacra napisał(a):

Jeśli chodzi o tamte rejony to w przewodniku polecają Ghajn Tuffieha Bay, które leży pomiędzy Gnejna, a Golden Bay. Podobno jest to najmniej zatłoczona piaszczysta plaża na Malcie.

Ghajn Tuffieha Bay=Ramla ale dzięki za info. (nieprawda)

Edit:

Zmyliła mnie nazwa na google maps Ir-Ramla ta'Ghajn Tuffieha.
Ramla jest na Gozo chyba że tez się mylę.

Ostatnio edytowany przez mashacra, 16 Cze 2013 08:56, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 12 Cze 2013 13:43 

Loty: 523
Kilometry: 1 159 431
srebrny
leżaki i parasole są płatne - popołudniami jest taniej - my byliśmy w czerwcu i tak prażyło, że bez parasola nie dało rady wysiedzieć... można sam parasol wypożyczyć - cena ok 5Eur za cały dzień. Drinków nie dają, ale w budzie na plazy można kupić np. lody z owocami za ok 1,6 Eur - byłam rok temu i takie ceny :)

#18 PostWysłany: 13 Cze 2013 00:42 

niebieski
mashacra napisał(a):

Ghajn Tuffieha jest mniej zatłoczona, ale na samym początku wody jest jakiś metrowy pas kamieni w wodzie i ciężko się wchodzi.
Jeśli chodzi o dotarcie, to przystanek autobusowy "riviera" i jest blisko do Ghajn Tuffieha.
Na Gnejna Bay nie byłem, widziałem z góry ;) Mogę podesłać zdjęcia z maja ;)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 13 Cze 2013 06:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Filek napisał(a):
Ghajn Tuffieha jest mniej zatłoczona, ale na samym początku wody jest jakiś metrowy pas kamieni w wodzie i ciężko się wchodzi.
...
Na Gnejna Bay nie byłem, widziałem z góry ;) Mogę podesłać zdjęcia z maja ;)

Metr kamieni to nic, byle nie były to ostre skały :)

A zdjęcia możesz wrzucić tu lub podesłać na PW, jak wolisz.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 16 Cze 2013 09:44 

kordi napisał(a):
anus99 napisał(a):

dzięki za info. Jeśli chodzi o wygodę to raczej tylko spanie. Więcej mnie nie interesuje. Aczkolwiek zaciekawił mnie ten basen na dachu.

Cytuj:
Metr kamieni to nic, byle nie były to ostre skały

chyba będzie trzeba wziąć buty do pływania
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość