Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Sie 2014 23:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wyrwaliście się na wakacje w lecie? Potrzebujecie się totalnie zanurzyć w alternatywną rzeczywistość i zapomnieć o codziennym życiu? Chcecie się przekonać, że jesień może być najlepszą porą na wyprawę? W krajach Dalekiego Wschodu, po nieznośnie upalnym lecie, jesień jest bardzo cenioną porą na podróżowanie. A szczególnie tam, gdzie można obserwować jak przyroda efektownie nabiera jesiennego ubarwienia.

Poszukiwany towarzysz podróży chętny przemierzyć kraje dalekiej Azji. Główne punkty:

Lot z Polski do Seulu

Zwiedzanie Korei Południowej:
Seul i okolice
Wspinaczka na Hallasan (wyspa Jeju)
Park Narodowy Seoraksan
Klasztory buddyjskie Haeinsa i Bulguksa

Prom przez cieśninę koreańską (Busan - Fukuoka)

Zwiedzanie Japonii:
Kiusiu - Kagoshima, wyspa Yakushima, góry Kirishima
Sikoku - Matsuyama, dolina Iya
Zachodnie Honsiu - Hiroshima, Izumo Taisha, Iwami Ginzan, Muzeum Adachi
Szlakiem jesiennych kolorów przez środkową Japonię: Kioto - Kanazawa - Góra Fudżi - Tokio

Powrót z Tokio do Polski

Termin: Listopad 2014

Koszty według moich szacunków: bilet lotniczy + 900000 wonów koreańskich + 290000 jenów japońskich (wliczone wszystko co da się przewidzieć: zakwaterowanie, jedzenie, bilety wstępu, środki transportu w tym samolot na Jeju, prom do Japonii, Japan Rail Pass i wodoloty na Yakushimę).

Chętnie połączę siły zarówno z podróżnikami, którzy po raz pierwszy wybierają się na Daleki Wschód jak i tymi, którzy już wcześniej odwiedzali Japonię. W planie zamierzam ująć jednocześnie najbardziej znane atrakcje oraz sporo miejsc oddalonych od wydeptanych szlaków.

Zainteresowanych proszę o kontakt przez prywatną wiadomość. O mnie: chłopak, 31 lat. Mieszkam w południowej Polsce, ale zachęcam do kontaktu chętnych ze wszystkich zakątków naszego kraju.

Zapraszam. Kraj Porannej Ciszy i Kraj Wschodzącego Słońca czekają.
 Profil Relacje PM off  

Dubaj tanio 😍🤗 Loty i noclegi w hotelu za 1276 PLN 👙🌤️🏖️ Dubaj tanio 😍🤗 Loty i noclegi w hotelu za 1276 PLN 👙🌤️🏖️
Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
#2 PostWysłany: 22 Sie 2014 23:56 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
niebieski
Daj znać jak juz będziesz miał jakiś plan na Tokio i okolice, może uda mi się wyrwać na jakis weekend i wspólnie coś zwiedzić. Odpuść sobie Fuji w listopadzie, już dawno po sezonie i nie wejdziesz wyżej niż 5-6 baza. Lepiej zamiast tego odwiedź Hakone.

Co do Twoich szacunków to zdecydowanie za mało przyjąłeś na Koreę przy takim grafiku.

#3 PostWysłany: 23 Sie 2014 17:56 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
2,3 Listopad planuje odwiedzić Osakę, 4 przelot do Tokio, i 6 popołudniu wylot.

W Tokio zamierzałem 5.11 wynająć auto i podjechać pod Fuji, pokręcić się po wybrzeżu (mam IDP oraz CDP w Hetrz) bo rail pass na 2 doby kupować.. a budżet mam wielokrotnie mniejszy. Południe Polski, 32l. W JP 'bylem'.

#4 PostWysłany: 23 Sie 2014 18:39 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
niebieski
tom971 napisał(a):
W Tokio zamierzałem 5.11 wynająć auto i podjechać pod Fuji, pokręcić się po wybrzeżu (mam IDP oraz CDP w Hetrz) bo rail pass na 2 doby kupować..

Jeśli to polskie międzynarodowe prawo jazdy to nie wynajmiesz auta, bo nie jest uznawane w Japonii. W Polsce są wydawane międzynarodowe prawka na dokumentach zgodnie z Konwencją Wiedeńską, a w Japonii uznawane są jedynie te, wydane zgodnie z Konwencją Genewską.

#5 PostWysłany: 23 Sie 2014 19:17 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
Fakt, sygnatariuszy w Wiedniu było 59 (bez JP). Mimo to w tym prawku, a jakże powołującym się na Wiedeń, na okładce jest 116 państw, z JP na pozycji 44.. eh

#6 PostWysłany: 24 Sie 2014 18:15 

Witaj Aso,

Odczytałem Twoją wiadomość, którą mi wysłałeś na priv. Niestety nie mogłem odp.(za mała liczba postów), więc piszę tutaj. Moja wyprawa do Japonii jest nadal aktualna. Początkowo planowałem lecieć we wrześniu, jednak nie dostał urlopu, dlatego musiałem to przełożyć na grudzień/styczeń(6 tygodni urlopu). Czy Twój termin wyprawy jest elastyczny?. Jak coś to napisz do mnie na email - swistu87@wp.pl.

Ja 27 lat, również z południa Polski.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 24 Sie 2014 19:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Hejka. Nie ma sprawy, odpisałem na adres e-mail, który podałeś.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Sie 2014 19:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Aso napisał(a):
Poszukiwany towarzysz podróży chętny przemierzyć kraje dalekiej Azji. Główne punkty:
[...]
Zachodnie Honsiu - Hiroshima, Izumo Taisha, Iwami Ginzan, Muzeum Adachi
Może dorzuć jeszcze do tej listy Miyajime, jak już będziesz w Hiroshimie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości