Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Malediwy
#181 PostWysłany: 02 Lut 2013 20:01 

Lecimy 3.05-15.05 jaki hotel polecacie w Male? Jeden dzien przed wylotem do Dubaju tam spedzimy.
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#182 PostWysłany: 02 Lut 2013 21:12 

"Fulhadhoo beach swim freely in bikini" coś ktoś wie o tym i może potwierdzić?
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 02 Lut 2013 21:57 

Loty: 113
Kilometry: 259 794
@jerzy000
Zgodnie z informacją z Arena lodge (Maafushi):
Cytuj:
Private beach in Maafushi where you can swim freely in bikini, sunbath & snorkel

#184 PostWysłany: 02 Lut 2013 22:31 

Czy ktoś wybrał

http://leisureboutiquehotel.com/
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 02 Lut 2013 22:43 

Cześć :)
czy ktoś się orientuje czy są jakieś resorty z rozsądnej cenie (do 1000 pln za noc) blisko wysp: Maafushi i Guraidhoo ?
chcielibyśmy posiedzieć kilka dni na jednej z tych wysp, a później na kilka dni popłynąć do resortu ....

pozdrawiam
Jagoda
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 02 Lut 2013 23:31 

Kupilam 2ga polowe maja i obawiam sie cytuje: The wet season- southwest monsoon runs from mid-May to November. In this season Maldives experiences torrential rain (http://202.21.178.203/mms/)

:/ nie wiem czego mam sie spodziewac na wyspach totalnie... mialam okazje byc w Kuala Lumpur w czasie wet season i faktycznie bylo WET...

pozdr,
Marta
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 03 Lut 2013 00:08 

Hi 2004

You have been told a load of rubbish--polite word, we have been 3 times in may and you have sunshine from early morning until about 5-30 6 pm, as for rain, yes May is the very start of the rainy season, but dont let that put you of it could or could not rain, if it does it tends to be mostly of a night or 1 cloud wonders that come over , drop for 10 mins then gone , its still hot hot hot with sun and you still get a tan, we go out on the 30th May so that says a lot, do not worry and go back to your agent and kick his / hera Arssss.

Hope this helps

Cheers

Źródło: http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g2 ... Atoll.html

Roczna pogoda dla Malediwów na holidaycheck również mówi o tym, że w maju jest niewiele deszczu.

Myślę, że to gadanie to chwyt, bo w maju ruch turystyczny milknie i jest po prostu taniej.
Sam lecę w środku maja więc zastanawiałem się nad kupnem biletów, ale posty osób które tam były przekonały mnie ;)
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 03 Lut 2013 00:19 

Taniej jest, a oto dowód:

http://www.picnicinnmaldives.com/37201.html

Taki deszczyk w takiej scenerii to sama przyjemność.

My tez lecimy w maju 3-15 i wcale sie nie kartwimy o aure
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 03 Lut 2013 01:26 

jerzy000 napisał(a):
"Fulhadhoo beach swim freely in bikini" coś ktoś wie o tym i może potwierdzić?

Wystarczy trochę poszperać:
Tu https://www.airbnb.pl/rooms/764091 na jednym ze zdjęć jest zaznaczona "private beach" - po prostu z dala od zabudowań
http://www.flickr.com/photos/saudullah/6619085529/ -fulhadhoo beach

Na agoda.com można teraz rezerwować za 48 EUR/pokój/noc

http://en.wikipedia.org/wiki/Fulhadhoo_%28Baa_Atoll%29
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 03 Lut 2013 01:29 

zastanawiam się nad wyborem noclegu: Arena czy Summer villa.
Proszę o jakąś radę w tym temacie.
Mam jeszcze pytanie odnośnie wycieczek fakultatywnych. Z tego co wywnioskowałem przeglądając forum to wycieczki kupujemy tylko w hotelu, który nas gości. Czy jest to trafne spostrzeżenie czy mogę kupić wycieczkę u kogo mi się podoba?

Ostatnie pytanie czy można wynająć sobie łódkę(samodzielną bez sternika) lub jakiś kajak?

#191 PostWysłany: 03 Lut 2013 11:07 

Meg napisał(a):

tak - ja -28.03- 7/8.04 - ale nic o nim nie wiem. Tylko tyle,że ma dobre opinie na booking i nurtuje mnie ta prywatna plaża. Kiedy Ty będziesz?
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 03 Lut 2013 12:10 

Ja też myślę nad leisure boquette. mój pobyt to 12-18 luty. Orientuje się ktoś w cenach atrakcji fakultatywnych? Narty wodne, jet ski, sprzęt do nurkowania? A wyjazdy z boquette są jakieś fajne? Jeszcze pytanie odnośnie samego miejsca pobytu - czy lepiej nocować w Mafushii czy w Male? Co lepiej uczynić bazą wypadową?
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 03 Lut 2013 12:51 

Loty: 25
Kilometry: 68 731
Pytanie do tych co byli, czy jest jakaś szansa plażowania w bikini na Maafushi nie mieszkają w drogim resorcie? Czy są jakieś niskobudżetowe hotele z prywatnymi plażami, albo miejsca gdzie można się opalać w bikini?
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 03 Lut 2013 13:09 

mia123 napisał(a):
Pytanie do tych co byli, czy jest jakaś szansa plażowania w bikini na Maafushi nie mieszkają w drogim resorcie? Czy są jakieś niskobudżetowe hotele z prywatnymi plażami, albo miejsca gdzie można się opalać w bikini?

hej,
ten hotel ma swoją plażę
http://pl.tripadvisor.com/Hotel_Review- ... fushi.html
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 03 Lut 2013 14:13 

Loty: 25
Kilometry: 68 731
Tylko niestety w tym hotelu brak miejsc :(
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 03 Lut 2013 14:58 

Czy ktoś z osób, które były na miejscu może powiedzieć, co jest dostępne w resortach jak się na nie popłynie z Maafushi?
Interesuje mnie czy w cenie wejściówki na wyspę mogę korzystać z hamaków, leżaków i parasoli, czy za to płacę dodatkowo (nawet, jeżeli mam np. $100 kredytu za wstęp na resort?)

P.S. Jak wygląda kontrola celna na lotnisku? Zamierzam wziąć mocniejszą "cisowianke". Zastanawiam się jaka jest szansa że zostanie skonfiskowana i co mi za to grozi?

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 03 Lut 2013 15:20 

pablo321 napisał(a):
Czy ktoś z osób, które były na miejscu może powiedzieć, co jest dostępne w resortach jak się na nie popłynie z Maafushi?
Interesuje mnie czy w cenie wejściówki na wyspę mogę korzystać z hamaków, leżaków i parasoli, czy za to płacę dodatkowo (nawet, jeżeli mam np. $100 kredytu za wstęp na resort?)

P.S. Jak wygląda kontrola celna na lotnisku? Zamierzam wziąć mocniejszą "cisowianke". Zastanawiam się jaka jest szansa że zostanie skonfiskowana i co mi za to grozi?

Pozdrawiam.

Mogą Cię wsadzić do pierdla, gdy trafisz na jakiegoś uprzedzonego w złym humorze. Były takie przypadki. 90% więźniów na Maafushi stanowią mieszkańcy Malediwów przyłapani "po spożyciu" :)
Czy jesteś uzależniony od alkoholu, żeby robić takie wałki z cisowianką ? :):)
Możesz korzystać z terenu całego resortu.
Niestety resorty podniosły ceny. W sezonie dają ceny zaporowe dochodzące do 200dol za wejście.
2 lata temu można było przebywać nawet cały dzień, a teraz sam nie wiem ile można tam spędzać czasu.
Domyślam się, że czas przebywania również ograniczyli.
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 03 Lut 2013 15:59 

Hehe - pomysł z 'cisowianką' raczej sobie odpuszczę, nie chcę spędzać pobytu na Maasfushi w innej części tej wyspy :D

Dostałem cennik od właściciela GH i ceny są na starym poziomie - tzn. takim, jak opisywali ludzie we wcześniejszych postach. Chyba, że mówisz o jakichś naprawdę konkretnych resortach.

A pytam o wykorzystanie sprzętu, bo nie wiem jak podchodzić do tego, że ludzie wynajmują tam domki i odpoczywają, często bezpośrednio usiane przy plaży, a ja przychodzę i rozkładam się im przed domem :D
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 03 Lut 2013 16:40 

Zawsze można się zapisać na nocne "wędkowanie" i pod osłoną nocy popijać z miejscowymi :)
Trzeba tylko pamiętać, że oni nie przepuszczą tego aby dopisać gorzałkę do rachunku :)
Resorty można zwiedzać i nie ma z tym problemu, gdy dany resort nie ma dużego obłożenia.
Gdy jest przepełniony, wtedy oczywiście odmawia przyjęcia gości z fakultetów.
Zazwyczaj dzień wcześniej organizujący wypadu dzwonią do resortu i się upewniają czy przyjmie osoby z fakultetu.
Ogólnie fajna sprawa bo można tym sposobem zwiedzić resort w którym doba kosztuje 3000zł :)
Te tańsze też są super.
Najważniejsza jest na Malediwach pogoda. Jeśli świeci słońce, wtedy micha się każdemu cieszy od ucha do ucha, bo same kolory wody miejscami przyprawiają o zawrót głowy :)
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 03 Lut 2013 17:01 

pablo321 napisał(a):

Dostałem cennik od właściciela GH i ceny są na starym poziomie - tzn. takim, jak opisywali ludzie we wcześniejszych postach.

pablo321, moglbys wrzucić tutaj cennik, który dostales? też będę na maafushi, ale wlasciciel mojego GH (Maafushi Inn) wysłał mi tylko listę wycieczek jakie organizuje, niestety bez cennika.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość