Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Przed użyciem MakeMyTrip proszę przeczytać Wikiposta!
Jak nie wiecie jak skorzystać, proszę nie korzystajcie MMT!
Pytania które są już w wikiposcie lub braku ochoty przeczytania paru stron będą skasowane i nagradzane!

MMT – jak korzystać.
[+] Pokaż
1. Należy pobrać aplikację MakeMyTrip na urządzenie mobilne.
2. Trzeba się zarejestrować, używając w tym celu prawdziwego (lub fikcyjnego) numeru telefonu w formacie 91 i potem dowolne 10 cyfr.
3. Płatnosci dokonywane są w indyjskich rupiach, przeliczanych na walutę naszej karty, dlatego żeby uniknąć niekorzystnego przewalutowania, dobrze mieć podpiętą do konta kartę walutową – np. Alior w USD lub T-Mobile w USD.

Poniżej popularne kody:

MMTBOOK
MMTHIGH
HTLOFF
MMTAPPYHOURS
HTLAPP min.4000inr
BESTDEAL -40% minimum 2800 rupii
BOOKTOODAY -40 % minimum 3000 rupii
MMTOFFER daje -60% do max 3000 rupii
USEUR
bookearly1 na 1noc 1200INR MWZ 8000 INR
bookearly2 na 2noce 2500INR
bookearly3 na 3noce 5000INR MWZ 40000 INR
HOLISPECIAL -60% max. 2500 INR +20% max.800 INR min 2 noce
INTLNEW - 60% zniżki natychmiast, max 3000 INR min 2 noce
BOOKSEARCH up to -2000 INR, MWZ 4000 INR (1 noc)
BOOKWOW
INTLHTLBEST -50% do 3800 INR , min 3 noce
INTLHTLSALE -60% do 4300 INR , min 3 noce
USEURBEST -60% do 6000 INR, min 3 noce
GODUBAI3 | 50% Off on Select Hotels (Max discount Rs.5000) | min 3 noce
GODUBAI2 | 50% Off on Select Hotels (Max discount Rs.2500) | min 2 noce
GODUBAI1 | 30% Off on Select Hotels (Max discount Rs.1500) | min 1 noc

Nie wszystkie działają w tym samym czasie, a użycie tych „najkorzystniejszych” wymaga najczęściej śledzenia odpowiedniego wątku na forum F4F :)
Większość kodów nalicza zniżkę automatycznie. Możemy jednak wpisywać inny kod i probować, czy dzięki niemu nie uzyskamy większej korzyści.
Mimo, iż kody wskazują na zniżkę rzędu 70%, praktycznie jest ona mniejsza, co nie zmenia faktu, że ceny po ich użyciu wciąż sa bardzo atrakcyjne.

by @igore

lista hoteli w Polsce: https://www.makemytrip.com/hotels-inter ... -list.html

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2434 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 122  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MakeMyTrip
#341 PostWysłany: 09 Lut 2016 16:48 
Awatar użytkownika

platynowy
Często korzystam. Ceny mają czasami bardzo atrakcyjne w promocji. Co do pewności to u mnie wynosi 100% wszystkie rezerwację zostały zrealizowane.

Wysłano z telefonu
 Profil Relacje PM off  

🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄 🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄
Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️ Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️
#342 PostWysłany: 09 Lut 2016 17:22 

platynowy
@parasite
Tak, wszystko przez maila (próbowali się ze mną nawet skontaktować telefonicznie:)
12 rezerwacji, 5 odbytych, 2 zamienione jeszcze niezrealizowane. Jak na razie zero problemów.
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 09 Lut 2016 17:56 

Loty: 2
Kilometry: 3 770
realizował ktoś może zwrot u nich? ile trwa zwracanie środków ?
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 09 Lut 2016 18:07 

niebieski
Ja się z nimi bujam od poprzedniego zwrotu (opisywałam sytuację na forum), chargeback jeszcze nie zgłosiłam, bo czekam na pieniądze ze zwrotu za nocleg zrobionego w tym tygodniu ;) W mailu z anulowaniem jest informacja o 7 dniach roboczych albo "następnym cyklu rozliczeń"(?). Jak tylko wróci za ten nocleg kasa (wygląda na to, że tym razem nie będzie problemu), zwrócę się do banku, bo próbowałam z nimi wyjaśnić sprawę - anulowałam nocleg w terminie, wyskoczył błąd, a później pokazało, że nie przysługuje mi zwrot. Nie odpisywali przez 2 miesiące (tzn., po ponagleniach kazali czekać kolejne parę dni) aż zgłosiłam odwołanie do wyższego kierownictwa. Tamci odpowiadają, że próbowano kontaktować się ze mną przez telefon (dlatego uwaga z tymi indyjskimi fałszywymi numerami...) i wysłano mi maila (nie dostałam żadnego), więc są bez winy :evil:

#345 PostWysłany: 09 Lut 2016 18:10 
Awatar użytkownika

srebrny
lizack napisał(a):
realizował ktoś może zwrot u nich? ile trwa zwracanie środków ?

Zawsze to trwało max 5 dni roboczych.

#346 PostWysłany: 09 Lut 2016 18:41 

niebieski
W sprawie zwrotów i nr telefonu, to pomyślałem o takim manewrze. Przecież w wersji komórkowej (nie aplikacji) da się ustawić kierunkowy dla kraju, można spróbować wpisać +4, a numer telefonu zacząć od 8, wtedy będzie miał 10 cyfr. Na potwierdzeniu rezerwacji podany nr telefonu wygląda tak 916543210987, więc może taki sposób będzie skuteczny.
 Profil Relacje PM off
horacy19 lubi ten post.

#347 PostWysłany: 09 Lut 2016 18:59 
Awatar użytkownika

Loty: 213
Kilometry: 391 571
niebieski
rezerwowałem dzisiaj pierwszy raz. nieco to wszystko dziwnie wygląda, ale mam nadzieję, że będzie OK. Mam tylko jedno pytanie: zakup będzie rozliczony w EUR, czy INR ?
 Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 09 Lut 2016 19:01 

niebieski
W INR.
 Profil Relacje PM off
smatekk uważa post za pomocny.

#349 PostWysłany: 09 Lut 2016 20:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Wallet mi zniknął - niezależnie od tego czy znacznam użycie kodu czy nie.
Wygląda na to, że bez weryfikacji numeru nie da się już użyć kasy z walleta :(

Edit:
A nie, sorry :D
Po prostu "expired" ;]
 Profil Relacje PM off
gruby_inversia lubi ten post.

#350 PostWysłany: 09 Lut 2016 21:56 

Loty: 10
Kilometry: 28 060
niebieski
hmm miałem okazje fajną z 40% rabatem w appce - mam pytanko - bo nie przyjmuje mi "polskiego" nr telefonu i mam problema z zatwierdzeniem oferty. Jak to obejść...
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 09 Lut 2016 22:04 

niebieski
Przeczytać temat, w którym się wpisujesz.
 Profil Relacje PM off  

#352 PostWysłany: 10 Lut 2016 00:43 
Awatar użytkownika

platynowy
Ja dzisiaj dostałem pierwszy zwrot po 3 dniach roboczych. Czekam jeszcze na 5 innych zwrotów za rezerwacje anulowane później - co promocja to lepsze ceny :)

Wysłano z telefonu

Ostatnio edytowany przez pawfazi, 10 Lut 2016 00:47, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#353 PostWysłany: 10 Lut 2016 00:45 
Awatar użytkownika

platynowy
kacper451 napisał(a):
@parasite
Tak, wszystko przez maila (próbowali się ze mną nawet skontaktować telefonicznie:)
12 rezerwacji, 5 odbytych, 2 zamienione jeszcze niezrealizowane. Jak na razie zero problemów.

Jak zamieniasz rezerwacje?

Wysłano z telefonu
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 10 Lut 2016 00:50 
Awatar użytkownika

platynowy
kasiat napisał(a):
Ja się z nimi bujam od poprzedniego zwrotu (opisywałam sytuację na forum), chargeback jeszcze nie zgłosiłam, bo czekam na pieniądze ze zwrotu za nocleg zrobionego w tym tygodniu ;) W mailu z anulowaniem jest informacja o 7 dniach roboczych albo "następnym cyklu rozliczeń"(?). Jak tylko wróci za ten nocleg kasa (wygląda na to, że tym razem nie będzie problemu), zwrócę się do banku, bo próbowałam z nimi wyjaśnić sprawę - anulowałam nocleg w terminie, wyskoczył błąd, a później pokazało, że nie przysługuje mi zwrot. Nie odpisywali przez 2 miesiące (tzn., po ponagleniach kazali czekać kolejne parę dni) aż zgłosiłam odwołanie do wyższego kierownictwa. Tamci odpowiadają, że próbowano kontaktować się ze mną przez telefon (dlatego uwaga z tymi indyjskimi fałszywymi numerami...) i wysłano mi maila (nie dostałam żadnego), więc są bez winy :evil:

A nie widzisz anulacji w aplikacji?
Tam w menu głównym, opcja 'my trips' widać jaka rezerwacja jest ok, a jaka jest anulowana. Widać szczegóły anulacji, kwotę, orientacyjna datę zwrotu, itd.

Wysłano z telefonu
 Profil Relacje PM off  

#355 PostWysłany: 10 Lut 2016 01:17 

niebieski
Kurczę, nie o to chodzi - mam screena z procesu anulowania, gdy po błędzie (nie wiem o co chodzi, ale tym razem przy anulowaniu też mi wyskoczył) "z łącznością" nagle pokazało się, że za tę rezerwację nie przysługuje zwrot - a taryfa była z darmowym anulowaniem i przed błędem wyświetlało się wszystko tak, jak powinno. Anulowałam mimo wszystko, no i zwrotu oczywiście nie ma do dziś :/
Skorzystałam z kilku innych noclegów i wszystko było w porządku, a cenowo i tak jestem na plus, ale tamta rezerwacja była moją pierwszą u nich, więc złapali sobie od razu sporego minusa...

#356 PostWysłany: 10 Lut 2016 08:09 

platynowy
@pawfazi
Ja nie zmieniałem, oni mi zamienili (zazwyczaj wynikającego z pełnego obłożenia mojego hotelu), oczywiście po konsultacji ze mną.
Wysyłają maila z propozycją nowego hotelu, a Ty na to przystajesz albo nie.
Są elastyczni, można z nimi negocjować, jak podasz jakieś stosowne argumenty.
 Profil Relacje PM off  

#357 PostWysłany: 10 Lut 2016 08:10 
Awatar użytkownika

platynowy
Ja przy większości anulacji na końcu miałem błąd odświeżenia strony. Potem sprawdzałem status tej rezerwacji w aplikacji i było że anulowana i że akceptują. Zawsze do tego był wysłany mail ze dana rezerwacja została anulowana.

Wysłano z telefonu
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 10 Lut 2016 09:32 

Moja kobieta dostała takiego maila, który wyladowal od razu w spamie:
Dear Customer,
It has been noticed that your Hotel booking ID N33333333334. was booked using bonus wallet money earned suspiciously and in contravention of the terms and conditions of the Refer and Earn Program as available at: http://www.makemytrip.com/promotion/inc ... 082015.php and MakeMyTrip reserves the right to recover such amount(s) from you.
Therefore, you are liable to remit a sum of Rs. 500 to MakeMyTrip towards the aforesaid booking through this link https://payments.makemytrip.com/easypay/ , within seven (7) days from the receipt of this email failing which legal action will be initiated against you before the appropriate forum solely at your risk and cost.
Steps to follow to make payment:
Go to “Make a Payment” page using this link : https://payments.makemytrip.com/easypay/
Enter Booking ID as - 3333333333333
Enter Mobile number as (polski numer jej komorki)
Make Payment for the due amount of INR 500
Please write to YourBooking@MakeMyTrip.com for any further information.
** Kindly do not change subject of this email while replying for any query of doubt.
Regards

Te pincset rupi było za instalacje aplikacji chyba:-D Jeszcze nie słyszałem, żeby straszono kogos sadem w Delhi za instalacje apki.Ale może jest własnie powod zeby pojechac do Indii :p
 PM off  

#359 PostWysłany: 10 Lut 2016 13:26 

hej, gdzie w aplikacji jest opcja refer? ślepne..

#360 PostWysłany: 10 Lut 2016 13:28 

klikasz na menu -> My Wallet
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2434 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 122  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości