Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Przed użyciem MakeMyTrip proszę przeczytać Wikiposta!
Jak nie wiecie jak skorzystać, proszę nie korzystajcie MMT!
Pytania które są już w wikiposcie lub braku ochoty przeczytania paru stron będą skasowane i nagradzane!

MMT – jak korzystać.
[+] Pokaż
1. Należy pobrać aplikację MakeMyTrip na urządzenie mobilne.
2. Trzeba się zarejestrować, używając w tym celu prawdziwego (lub fikcyjnego) numeru telefonu w formacie 91 i potem dowolne 10 cyfr.
3. Płatnosci dokonywane są w indyjskich rupiach, przeliczanych na walutę naszej karty, dlatego żeby uniknąć niekorzystnego przewalutowania, dobrze mieć podpiętą do konta kartę walutową – np. Alior w USD lub T-Mobile w USD.

Poniżej popularne kody:

MMTBOOK
MMTHIGH
HTLOFF
MMTAPPYHOURS
HTLAPP min.4000inr
BESTDEAL -40% minimum 2800 rupii
BOOKTOODAY -40 % minimum 3000 rupii
MMTOFFER daje -60% do max 3000 rupii
USEUR
bookearly1 na 1noc 1200INR MWZ 8000 INR
bookearly2 na 2noce 2500INR
bookearly3 na 3noce 5000INR MWZ 40000 INR
HOLISPECIAL -60% max. 2500 INR +20% max.800 INR min 2 noce
INTLNEW - 60% zniżki natychmiast, max 3000 INR min 2 noce
BOOKSEARCH up to -2000 INR, MWZ 4000 INR (1 noc)
BOOKWOW
INTLHTLBEST -50% do 3800 INR , min 3 noce
INTLHTLSALE -60% do 4300 INR , min 3 noce
USEURBEST -60% do 6000 INR, min 3 noce
GODUBAI3 | 50% Off on Select Hotels (Max discount Rs.5000) | min 3 noce
GODUBAI2 | 50% Off on Select Hotels (Max discount Rs.2500) | min 2 noce
GODUBAI1 | 30% Off on Select Hotels (Max discount Rs.1500) | min 1 noc

Nie wszystkie działają w tym samym czasie, a użycie tych „najkorzystniejszych” wymaga najczęściej śledzenia odpowiedniego wątku na forum F4F :)
Większość kodów nalicza zniżkę automatycznie. Możemy jednak wpisywać inny kod i probować, czy dzięki niemu nie uzyskamy większej korzyści.
Mimo, iż kody wskazują na zniżkę rzędu 70%, praktycznie jest ona mniejsza, co nie zmenia faktu, że ceny po ich użyciu wciąż sa bardzo atrakcyjne.

by @igore

lista hoteli w Polsce: https://www.makemytrip.com/hotels-inter ... -list.html

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2434 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 122  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MakeMyTrip
#1301 PostWysłany: 21 Lut 2017 15:18 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 374
niebieski
cavani napisał(a):
Dziś wchodzi nawet i MMTHIGH do -3000 INR przy 1 noclegu. :)

MMTHIGH jest bardzo dobry ale nie rewelacyjny, głównie dlatego, że dostępny jest tylko w aplikacji więc dochodzą przewalutowania.
Także im droższy nocleg tym gorzej to wyjdzie.

Sprawdziłem na niedawno zaklepanym noclegu na stronie z kodem BOOKWOW (to samo co HTLOFF) na 2200 INR. Po obniżkach wyszło ok. 3500 INR do zapłaty i przy płatności GBP Paypalem wychodzi +/- to samo co przez apkę z kodem MMTHIGH (3000 INR do zapłaty).

A BOOKWOW i HTLOFF mi prawie cały czas działają na 1 noc również, jedyne ograniczenie to 5000 MWZ.

W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️ W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️
Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️ Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️
#1302 PostWysłany: 21 Lut 2017 15:38 

złoty
Sorry za lenistwo, ale nie chce mi się dokładnie śledzić historii kodów. Czy w ogóle (wydaje mi się, że coś takiego kiedyś widziałem) / jak często zdarzają się kody, które dają np. -5000INR przy powiedzmy MWZ 10000INR, 1 noc?
 Profil Relacje PM off  

#1303 PostWysłany: 21 Lut 2017 15:39 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
@‌zoli‌

Na chwilę obecną MMTHIGH jest z całą pewnością najlepszym kodem zniżkowym dającym największe oszczędności i to już przy jednym noclegu bez żadnych minimum ceny. Zawsze używam karty z Kantoru Aliora w USD więc przewalutowania mnie nie interesują.
A dziś w dodatku kod wchodzi nie tylko jednorazowo, więc jak ktoś potrzebuje tanich noclegów, to niech korzysta z chwili. Hotele klasy Golden Tulip czy Hampton wychodzą po ok. 16 EUR/os. ze śniadaniami. Ceny bezkonkurencyjne.

#1304 PostWysłany: 21 Lut 2017 15:48 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
jasiub napisał(a):
Sorry za lenistwo, ale nie chce mi się dokładnie śledzić historii kodów. Czy w ogóle (wydaje mi się, że coś takiego kiedyś widziałem) / jak często zdarzają się kody, które dają np. -5000INR przy powiedzmy MWZ 10000INR, 1 noc?

Moim zdaniem raczej rzadko. Takie wartości kojarzę głównie z akcji na 5* gwiazdkowe hotele, np kody luxury i chyba ostatnio comfort.
jasiub lubi ten post.

#1305 PostWysłany: 21 Lut 2017 15:51 
Awatar użytkownika

Loty: 127
Kilometry: 273 543
niebieski
blak napisał(a):
Czy zdarzało Wam się, że jedna z kilku rezerwacji nie przeszła? Kwota na karcie jest zablokowana, a rezerwacja na stronie widoczna jest jako anulowana. Nie będzie z tym problemu?

Cytuj:
With regards to below mentioned booking voucher, Booking got failed earlier & did not process yet.
We are trying to contact you over phone but unable to connect on + 91....

Kindly advise us if you would like to process & confirm the reservation.
Your prompt response would be appreciated.

Sorki za zmieszanie. Dostałem przed chwilą voucher na maila, za pierwszym razem nie przeszło coś systemowo, więc obyło się bez ponownej rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#1306 PostWysłany: 21 Lut 2017 16:00 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 374
niebieski
@cavani no nie do końca się z Tobą zgodzę.
Jest niewielki przedział cenowy, gdzie MMTHIGH (50% max 3000 INR) wyjdzie najlepiej.

Tak jak napisałem dla ceny wyjściowej ok. 5500-6000 INR wychodzi podobnie co kody BOOKWOW i HTLOFF na 2200 INR ale przy zakupie przez www i płatność Paypalem w GBP.
(kartą kantoru w USD wyjdzie sporo gorzej, była już o tym mowa).

Dla wyższych cen z racji lepszego przewalutowania przez www wygrywają już np. powyższe kody.

Natomiast poniżej pewnej kwoty (strzelam ok. 3500 INR) lepszy zapewne jest zakup przez www i użycie HTLWEB dającego też 50% zniżki i max 1500 INR - wówczas zniżkę mamy taką samą jak przy MMTHIGH ale na przewalutowaniu do GBP zyskujemy.

Zostaje przedział od ok. 3500 do ok. 5500 INR gdzie ma szansę być najlepszy.

(powyższe granice są szacunkowe, zależą też od wielkości podatków, dokładniej nie sprawdzałem)

#1307 PostWysłany: 21 Lut 2017 16:06 

@‌jasiub‌ Na jedną noc to tak jak pisał Tom K. Na 3 noce - 21.01, zniżka max 6000 INR :)
 PM off
jasiub lubi ten post.

#1308 PostWysłany: 21 Lut 2017 16:15 

złoty
Tom K napisał(a):
jasiub napisał(a):

Moim zdaniem raczej rzadko. Takie wartości kojarzę głównie z akcji na 5* gwiazdkowe hotele, np kody luxury i chyba ostatnio comfort.

Heh, ja potrzebuję na hotel 3* tyle, że w Danii :)
 Profil Relacje PM off  

#1309 PostWysłany: 21 Lut 2017 16:25 
Awatar użytkownika

Loty: 316
Kilometry: 632 595
niebieski
Dziś wchodzi też BOOKTODAY, -3000 INR, minimum 2 noce.

#1310 PostWysłany: 21 Lut 2017 16:43 

@‌jasiub‌ Ciężka sprawa z Danią, ale tak coś mi świta, że na stronie jakiś czas temu działały kody na hotele bez minimalnej liczby nocy i liczby gwiazdek, tylko od wartości zamówienia. Już tego nie ma i nie dam głowy, że czegoś nie pomyliłem, ale chyba było coś w stylu 10K - 4K zniżki, 8K - 3K zniżki itp.
 PM off
jasiub lubi ten post.

#1311 PostWysłany: 21 Lut 2017 18:04 
Awatar użytkownika

Przy tanich noclegach warto:
INTLNEW -60% up to 3000INR, min 2 noce
 Profil Relacje PM off
Revan_ lubi ten post.

#1312 PostWysłany: 21 Lut 2017 18:20 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
srebrny
Jestem wlasnie w hotelu w ktorym sauna jest uszkodzona a basen dla gosci hotelowych czynny przez kilka h w ciagu dobry (wynajmuje go zewnetrzna firma i sa jakies zajecia) - czy jest sens kontaktowac sie z makemytrip w sprawie jakiejs refundacji czy raczej nic nie wskoram? - jesli tak to lepiej email czy tel?

#1313 PostWysłany: 21 Lut 2017 20:16 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
Nie no najlepiej będzie jak osobiście wkroczysz do akcji i przekażesz na basenie, żeby wszyscy stamtąd wyszli, bo zapłaciłeś w końcu całe 15 EUR za nocleg i też od życia coś się Tobie należy. A za uszkodzoną saunę niech dadzą chociaż ze 3 piwa gratis w barze hotelowym. A jak nie to żaden telefon do jakiegoś MakeMyTrip tylko wal prosto do TVN! ;)

Ostatnio edytowany przez Roku, 21 Lut 2017 23:36, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź niekulturalna/obrażająca innych/używanie słów wulgarnych, obraźliwych.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#1314 PostWysłany: 21 Lut 2017 23:27 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
srebrny
Prawda jest taka, że wybrałem ten obiekt tylko ze względu na basen i saunę :) Poza tym jakie ma znaczenie ile zapłaciłem? To tak jakbyś kupował bilet lotniczy w promo i na lotnisku by Ci powiedzieli, że lecisz z podręcznym zamiast z rejestrowanym wliczonym w cenę.

#1315 PostWysłany: 22 Lut 2017 00:09 

Warto przy rezerwacji na MMT i każdym innym miejscu czytać dopiski małym druczkiem na booking.com, gdzie hotele o dziwo często aktualizują informacje o zamkniętych basenach, czy prowadzonych remontach. Kolegi nie potępiam, bo sam ostatnio doświadczyłem przydzielenia pokoju w części gdzie jak się okazało hotel prowadził remont.Jak za 250 zł noc już po użyciu kodu byłem też mocno rozczarowany, młotem pneumatycznym za ścianą. Na szczęście prośba o zmianę pokoju okazała się wystarczająca. Nie wiem po co poza sezonem hotel robi takie numery przydzielając takie pokoje. :roll: Zniżka widoczna na potwierdzeniu przekłada się na gorsze pokoje?
 PM off  

#1316 PostWysłany: 22 Lut 2017 00:18 

@‌jacob94‌ Napisz do MMT i zobacz co odpiszą. Może będą chcieli współpracować?
 PM off  

#1317 PostWysłany: 22 Lut 2017 09:13 

niebieski
Panie/Panowie czy jest jakiś kod który działa na noclegi w lipcu i daje więcej niż BOOKTODAY??

Czy zasady użycia BOOKTODAY są podobne jak innych kodów tj 3 na dzień, 5 na 30 dni?? Pytam bo muszę klepnac 5x2 dni chyba że macie jakiś inny skuteczniejszy sposób na lipiec:)

No i czy jest jakiś sposób żeby zweryfikować czy MMT oferuje więcej niż 1 pokój??

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1318 PostWysłany: 22 Lut 2017 09:29 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
Na lipiec to jeszcze trochę zbyt wcześnie z klepaniem noclegów przez MMT. Ja bym się jeszcze wstrzymał. U nich najlepsze kody działają przeważnie na ok 2 miesiące do przodu.

#1319 PostWysłany: 22 Lut 2017 09:39 

niebieski
Wiem wiem że może coś wskoczyć ale te 1500 za nockę nie jest złym rabatem patrząc przez pryzmat obecnych kodów.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1320 PostWysłany: 22 Lut 2017 22:32 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 450 406
srebrny
Chciałbym zacząć korzystać z portalu MakeMyTrip ale mam kilka pytań i wątpliwości. Czy ktoś mógłby zebrać swoją wiedzę i doświadczenia w z korzystania z portalu i je opisać. Wątek na forum ma 66 stron i wyłowienie potrzebnych informacji jest bardzo czasochłonne. Za pomocą serwisu chciałbym zarezerwować kilka hoteli w Europie, przyznam że po zastosowaniu kuponów zniżkowych można znaleźć bardzo dobre ceny.
Moje pytania to:
Czy to jest bezpieczne? Przeczytałem kilka pierwszych stron z wątku (które zostały napisane kilka lat temu) i było tam dużo negatywnych opinii...
Jaki numer telefonu podajecie podczas rejestracji i rezerwacji?
W jaki sposób płacicie?
Zauważyłem że na stronie można zmienić walutę na EUR, czy wtedy portal obciąża nas kwotą w EUR czy to tylko do orientacyjnego przeliczenia? Czy możliwość zmiany waluty jest w aplikacji mobilnej?

Z góry dziękuję za pomoc...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2434 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 122  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości