Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 428 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 17 Sie 2023 10:12 

niebieski
Oglądanie było, ale ja też przy tym byłem i przy wypożyczaniu auta jak gościu czegoś nie zanotował to od razu mu zwracałem uwagę.
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.
ncn uważa post za pomocny.

Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎 Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎
Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴 Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴
#342 PostWysłany: 18 Sie 2023 11:59 
Awatar użytkownika

Loty: 49
Kilometry: 69 391
srebrny
Czy na Maderze oprócz wypożyczenia samochodu warto wypożyczyć rower? Można bezpiecznie poruszać się rowerem po wyspie, są ścieżki rowerowe lub wydzielone pasy dla rowerów?
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 18 Sie 2023 12:58 
Awatar użytkownika

złoty
Wiem, że sporo osób, które jeżdżą na rowerach po górskich terenach, jeżdżą też na Maderze, ale rekreacyjnie moim zdaniem nie ma za bardzo sensu, bo Funchal można zwiedzić piechotą, a gdzieś dalej, szczególnie na północ, to i tak zaraz się padnie kondycyjnie na przewyższeniach (zakładając, że nie jesteś chociaż sportowcem-amatorem).
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 18 Sie 2023 16:37 

ted07 napisał(a):
Czy na Maderze oprócz wypożyczenia samochodu warto wypożyczyć rower? Można bezpiecznie poruszać się rowerem po wyspie, są ścieżki rowerowe lub wydzielone pasy dla rowerów?

o zwykłym rekreacyjnym jeżdzeniu po Maderze zapomnij - dużo tuneli, wąskich - mega stromych dróg, podjazdów - ścieżek nie widziałem a tym bardziej pasów...
za to jeśli jeździsz rowerem MTB, Enduro po singlach to jest bajka - są firmy, w których wypozyczyć możesz sam rower lub zorganizują Ci całą wyprawę - singli jest trochę i to jest mój cel na następny raz na Maderze :)

ewentualnie wchodzi w grę jeszcze Porto Santo - gdzie bez problemu możesz rowerem się poruszać - są wypożyczalnie...
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 02 Wrz 2023 15:11 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
Mam przylot rozkładowo o 23:10. Większość wypożyczalni ma biura na lotnisku otwarte do północy, a przynajmniej te tańsze które znalazłem.
Czy warto ryzykować i brać odbiór samochodu przed północą, czy w razie czego jest szansa, że ktoś poczeka, albo zostawią kluczyki.
Czy lepiej taxi i następnego dnia rano wypad na lotnisko by odebrać samochód?
 Profil Relacje PM off  

#346 PostWysłany: 02 Wrz 2023 17:10 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ja bym odebrał rano. W świetle dziennym lepiej widać uszkodzenia i nie jesteś pod presją czasową pracowników, by szybko wyjechać (a często w ogóle pracownik idzie do domu zanim obejrzysz uszkodzenia).

A ogólnie - każda wypożyczalnia ma swoje procedury co do późnego odbioru, warto sprawdzić u każdej oddzielnie.
 Profil Relacje PM off  

#347 PostWysłany: 02 Wrz 2023 18:47 

@rob_sad napisz do FunchalEasyRentaCar, oni podstawiają auto na lotnisko i tam robisz z nimi formalności od ręki, będziesz zadowolony.
 PM off  

#348 PostWysłany: 12 Wrz 2023 09:20 
Awatar użytkownika

Loty: 142
Kilometry: 176 028
niebieski
Polecam 7m Rent A Car. Wypożyczyłem Fiata Tipo Cross z pełnym ubezpieczeniem, bez blokady na karcie. Bezproblemowy odbiór, przy zwrocie kobieta tylko pobieżnie obejrzała auto z zewnątrz i sprawdziła stan paliwa.
 Profil Relacje PM off  

#349 PostWysłany: 15 Wrz 2023 09:44 
Awatar użytkownika

Loty: 145
Kilometry: 269 935
Po powrocie z całego serca polecam wypożyczalnię OlaMadera. Braliśmy od nich dwa samochody, Renault Clio i Volkswagen POLO. Odpowiednio 90 i 95KM, jeden z nich miał 3000, a drugi 5000km przebiegu w chwili odbioru.
Widać, że samochody nowiutkie, zadbane, ale przede wszystkim - w cenie, w której w innej wypożyczalni mogliśmy dostać Pandę, która czasem znajomym miała problem podjechać na 1, dostaliśmy bardzo żwawo zbierające się samochody. Oprócz mocy miały chyba asystenta ruszania, bo ani razu nie było problemu wystartować nawet na największych nachyleniach. W środku GPS po polsku, kamerki i wszystkie czujniki parkowania, naprawdę do samochodu nie ma się co przyczepić.
Czas oddania - nie było problemu z przeciągnięciem doby o godzinkę czy dwie, pewnie zależy na kiedy ktoś ma zarezerwowany samochód po nas, ale można się dogadać telefonicznie.
Jeżeli chodzi o stronę formalną - normalnie dostajemy umowę ze wszystkimi danymi, w dwóch egzemplarzach - po polsku i po portugalsku, gdyby ktoś na miejscu chciał nam ją sprawdzić. Wypożyczalnia jest nowa, więc może nie wszystko jest na stronie internetowej, ale jeżeli ktoś ma pytania - bardzo szybko odpisują na maile.
 Profil Relacje PM off
Martinuss lubi ten post.
Martinuss uważa post za pomocny.

#350 PostWysłany: 15 Wrz 2023 11:50 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 577
Kilometry: 887 033
Z ciekawości - wrzucisz jakieś zdjęcia umowy? Bo na swojej stronie wciąż się nie chwalą warunkami wynajmu.
Martinuss lubi ten post.

#351 PostWysłany: 15 Wrz 2023 11:51 
Awatar użytkownika

Loty: 346
Kilometry: 434 889
srebrny
Szkoda że nie mają we flocie aut z automatem na te drogi i tereny…strzelają sobie tym w stopę
 Profil Relacje PM off  

#352 PostWysłany: 15 Wrz 2023 14:42 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
niebieski
RentX - dzisiejsza rezerwacja na 21-30/11/2023r z darmową rezygnacją przez DiscoverCars to 685zł/ 9 dni. Oczywiście to cena bez ubezpieczenia. Polska Wypożyczalnia, z której miałem ochotę skorzystać niestety życzy sobie trzykrotnie więcej. Dużo za dużo.
Szersze info po powrocie :lol:

#353 PostWysłany: 27 Wrz 2023 06:34 

Świeża rezerwacja z Centauro na 7 dni, przełom listopad/grudzień, auto klasy B Seat Ibiza lub podobne z full ubezpieczeniem i dodatkowy kierowca wyszło 243 euro.
Korzystałem z nich już na Sardynii i wszystko super, zobaczymy jak będzie na Maderze.
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 03 Paź 2023 09:11 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 796 245
niebieski
Warto śledzić ceny regularnie przed wyjazdem. Dziś zabukowane na koniec pazdziernika Magic islands via DoYouSpain na 7 dni za 61 EUR.
Kashpir lubi ten post.

#355 PostWysłany: 10 Paź 2023 22:09 

kb_poland napisał(a):
Warto śledzić ceny regularnie przed wyjazdem. Dziś zabukowane na koniec pazdziernika Magic islands via DoYouSpain na 7 dni za 61 EUR.

Czy kupujesz ubezpieczenie rownież przez pośrednika, czy bezpośrednio u Magic islands?
 Profil Relacje PM off  

#356 PostWysłany: 12 Paź 2023 10:01 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 796 245
niebieski
Ani to , ani to. Obie opcje są nieopłacalne , szczególnie jeśli pożyczasz auto kilka razy w roku tak jak ja. Mam roczną polisę Cover4Rentals
ubezpieczenie-wynajetego-samochodu,1621,6151&start=1520

#357 PostWysłany: 12 Paź 2023 15:23 

-- 12 Paź 2023 15:23 --

Kashpir napisał(a):
@nina104 sprawdź https://www.funchalcarhire.net/
Osobiście nie korzystałem, ale znajomy brał u nich w lutym i nie narzekał.

Ja ostatnio korzystalem, za 9 dni zaplacilem prawie 360 euro. Dostalem stara 3 letnia micre, 90k przebiegu, w ktorej nie dzialal tylna kamera parkowania, hamulce tez nie byly pierwszej swiezosci, a opony do wymiany. Ogolnie dala rade i finalnie nie narzekam. Jednak nastepnym razem poszukalbym czegos innego. Za te cene mozna zdecydowanie dostac lepszy smochod. Odbior odbywa sie w biurze blisko loniska, trzeba pojechac po odbior auta busem i wrocic po bagaze oraz wspolpasazerow na lostnisko. Niezbyt wygodny system.

Na plus pelne ubezpieczenie, mozliwosc platnosci gotowka czy karta debetowa i brak problemow przy oddadniu auta.
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 01 Lis 2023 10:10 

Loty: 118
Kilometry: 217 969
niebieski
W połowie października na Maderze (z lotniska) mieliśmy wypożyczone na 7 dni autko w Wheego.
Miał być peugot 208 a dostaliśmy świeżutkiego Golfa (początkowo próbowali naciągnąć na płatny upgreat ale ze nie bylem zainteresowany to byl bezpłatny :D ) - auto czyste, odbiór w ciągu maks. 5 min, bez specjalnego namawiania na dodatkowe ubezpieczenie po informacji, że mam zewnętrzne.
Cena 141 eur przez ECR.
Trzeba bylo dokładnie obfotografowac auto bo nie ma nic na papierze, to samo przy zdaniu.
Blokada zeszła w ciągu doby.
Polecam.
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.
FUX uważa post za pomocny.

#359 PostWysłany: 03 Lis 2023 15:29 

Korzystał ktoś może z Way2azore? Na Discovercars są bardzo tanie oferty (200 zł za 5 dni)
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 03 Lis 2023 16:44 
Awatar użytkownika

Loty: 346
Kilometry: 434 889
srebrny
@marts714

Wejdź na ich stronę i poczytaj o opłatach albo opinie.
Cena zaskakująco niska i wyglada podejrzanie. Ja bym uważał.
U mnie rezka w RentX, który ma opinie 4.9 na Google Maps i jest tutaj recenzja wyżej.
 Profil Relacje PM off
marts714 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 428 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość