Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 428 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 15 Lut 2023 17:21 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Przejdzie, ale na miejscu nie dostaniesz auta bez dopłacenia CDW
 Profil Relacje PM off
Pablo1989 lubi ten post.

🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷 🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷
#322 PostWysłany: 04 Mar 2023 13:20 

platynowy
To ja od siebie polecę RentX. Ok 2 tygodnie przed wyjazdem znalazłem na discovercars klasę eco na 6 dni za 960 zł. Wypożyczalnia jest nowa, miała niewiele opinii, za to bardzo dobre, bliskie 10tki. I faktycznie jest za co te 10tki wystawiać.
Kontakt z obsługą via Whatsapp bardzo dobry. Biuro mają w Machico, do którego dojechaliśmy sobie sami, bo akurat tak autobus złapaliśmy, ale oczywiście oferują shuttle do i z lotniska.
Dostaliśmy nowiutką Corsę, 660 km na liczniku i dosłownie jedno małe zadrapanie na tylnim nadkolu. Model z gpsem w standardzie, android auto itp. Mimo, że woził 5 tyłków, to nawet nienajgorzej mu szło na podjazdach. Przy odbiorze depozyt 1000€ z braku pełnego ubezpieczenia, akceptują debetówki o czym informują nawet na stronie.
Zwrot odbywa się u nich w biurze i podwożą na lotnicho. Auto umyłem i odkurzyłem, ale jedyne co gościu sprawdził to paliwo (full-to-full), z zewnątrz nic nie oglądał i dosłownie zanim zdążyłem wyciągnąć rzeczy z bagażnika to zwrócili mi już depozyt.
Całościowo chyba najlepsze wypożyczenie jakie kiedykolwiek miałem, więc polecam!
5 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#323 PostWysłany: 06 Mar 2023 10:17 

Loty: 280
Kilometry: 372 147
złoty
Funchal Drive
Dotychczas jedyna opinia bardzo negatywna, więc spieszę dołączyć jedną nieco mniej negatywną...

Wypożyczyłem na 7 dni Pandę, 209€ na dwa tygodnie przed wyjazdem. Było nawet 198€ kilka dni wcześniej, ale przespałem. U konkurencji przynajmniej 30-40€ drożej. Po przylocie nikt nie czekał z moim nazwiskiem, tak jak miało być wg. ich strony (rezerwacja bez pośredników). Telefon do biura, nie mają mojej rezerwacji, ale zaraz ktoś podjedzie to wyjaśnić. Po 10 minutach podjechał człowiek, popatrzył na moje potwierdzenie rezerwacji z maila (przedpłata bezzwrotna 25%) i zawiózł nas do biura po drodze tłumacząc, że mają "ostatnio" jakiś error i rezerwacje dokonane przez ich stronę wpadają w czarną dziurę :) Na miejscu przejął nas inny człowiek, wpatrywał się długo w mój telefon z potwierdzeniem rezerwacji, wykonał kilka gorączkowych telefonów do jakiejś centrali. Nie wzięli pod uwagę, że mogę trochę rozumieć po portugalsku: inny gość mu sugerował, żeby mnie odprawił z jakiegokolwiek powodu, ale nie mogli wymyślić z jakiego - byłem idealnie na czas, przedpłatę potwierdzili telefonicznie. Jak przyszło do płatności to robił problem z tego, że chciałem za wynajem zapłacić jedną kartą kredytową, a depozyt złożyć na innej (też kredytowej). Musiałem mu w regulaminie na ich własnej stronie pokazywać, że na to pozwalają (teoretycznie można nawet opłacić debetową, depozyt 1100€ musi być kredytową). Posapał, zgodził się. Dostaliśmy do wyboru Pandę lub Punto (plus naciąganie na płatny upgrade). Wybrałem Punto, 90k na liczniku. Paliwo half-half. Pan sam z siebie polecił obfotografować samochód, żeby było "no problem on return". Zanim sprawdziłem jakiekolwiek uszkodzenia cała ekipa zmyła się z biura - gdyby mój samolot spóźnił się z 30 minut nikogo bym nie zastał i nikt by na mnie nie czekał, bo o mnie nie wiedzieli. W ciemności zrobiłem te zdjęcia i odjechaliśmy. Autko jeździło bez zarzutu. Przy zwrocie gość pooglądał auto i pyta czy mam zdjęcia bo są dwa nowe uszkodzenia. Pokazał które, zacząłem przeglądać zdjęcia. Zanim znalazłem, po pięciu minutach przyszedł powiedzieć, żebym nie jednak nie szukał, bo sprawdził w systemie i już kogoś za to skasowali. Potem z ciekawości przejrzałem, jednego zdjęcie miałem doskonałe, na drugie mogliby mnie naciągnąć. Blokada z karty zdjęta zanim dotarłem na lotnisko.

Reasumując, przygody były, ale ostatecznie wyszło okej. No i tanio. Innym razem można mieć znacznie mniej szczęścia. Raczej nie polecam.
Tomasz101 lubi ten post.

#324 PostWysłany: 20 Mar 2023 17:30 

Jakiś czas temu korzystaliśmy z FunchalEasyRentaCar, auto podstawione na lotnisko, zwrot polegał na zaparkowaniu auta na lotniskowym parkingu z kluczykami w środku.
Miło wspominam kontakt z nimi. Miałem SCDW - Full Insurance No Deposit, zero zmartwień.
 PM off  

#325 PostWysłany: 14 Kwi 2023 11:38 

-- 14 Kwi 2023 11:28 --

Centauro, pobyt w marcu 2022, rezerwacja bezpośrednio 4 m-ce wcześniej. Paliwo 3/4 zbiornika, zwrot tak samo (pomimo opcji full - full). Dłuższy czas oczekiwania na busa niż deklarowany. Jeśli czeka więcej osób, z lotniska do biura jedzie tylko główny kierowca. Zwrot poza godzinami pracy wypożyczalni bez dopłat (wrzucenie kluczyka do skrzynki). Polecam rezerwować auto z wyprzedzeniem, bo na Maderze jest zdecydowanie więcej turystów niż kilka lat temu.

-- 14 Kwi 2023 11:38 --

czarodziejka_bj napisał(a):
Centauro, pobyt w marcu 2023
 Profil Relacje PM off  

#326 PostWysłany: 18 Kwi 2023 18:01 

Czy ktoś mógłby polecić miejscową wypożyczalnię. Najlepiej bez kk i depozytu. Potrzebuję samochodu 6-7 osobowego, a to nie jest łatwy temat. Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#327 PostWysłany: 19 Kwi 2023 08:17 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 577
Kilometry: 887 033
@nina104 sprawdź https://www.funchalcarhire.net/
Osobiście nie korzystałem, ale znajomy brał u nich w lutym i nie narzekał.
nina104 lubi ten post.
nina104 uważa post za pomocny.

#328 PostWysłany: 01 Maj 2023 11:26 

niebieski
Ja ostatnio skorzystałem z 7m Rent a Car - generalnie jednej z najpopularniejszych lokalnych wypożyczalni na wyspie. Opinie ma bardzo słabe, ale była najtańsza to wziąłem na 6 dni za 264,6 EUR (serio, te ceny w tym roku są ekstremalnie wysokie) w wariancie z depozytem 1500 EUR. Auto dostaliśmy dość mocno wysłużone, bo dostaliśmy Pandę z 90 tys. przebiegiem i rysami i wgnieceniami praktycznie wszędzie. Nie było jednak górki pod którą by nie wjechała, także nie polecam dopłacania do jakichś krów typu SUVy, bo na maderskie drogi, a zwłaszcza brak parkingów najlepsze są jak najmniejsze auta. Oddanie auta też bezproblemowe, depozyt od razu ściągnięty, co ciekawe mają tam chyba jakiś przedpotopowy terminal płatniczy, bo musiałem ostatecznie wykonać transakcję paskiem magnetycznym. Jedyne do czego się mogę przyczepić to małe nieporozumienie co do tego w jakim oddziale miałem dostać i oddać auto. Specjalnie wybrałem ten najbliżej hotelu, a kazali nam jechać do innego, 5 km dalej.
 Profil Relacje PM off  

#329 PostWysłany: 08 Maj 2023 18:37 

Loty: 163
Kilometry: 270 462
Chciałem polecić wspominaną już wcześniej wypożyczalnię Funchal Easy Rent a Car. Z opcją pełnego ubezpieczenia brak depozytu i płatność gotówką, karta w ogóle nie była potrzebna. Auto wziąłem z lotniska, a oddałem w biurze wypożyczalni niedaleko plaży Formosa, przy zdawaniu samochodu pracownik nawet nie popatrzył na stan paliwa tylko powiedział, że wszystko ok.
Nissan Micra ze wspomaganiem przy ruszaniu pod górkę zdecydowanie wystarczył do przejechania ponad 500 km na Maderze :)
FUX uważa post za pomocny.

Temat postu: Re: Madera
#330 PostWysłany: 15 Maj 2023 18:57 

Witam,
możecie zdradzić, z jakiej wypożyczalni samochodów korzystacie będąc na Maderze?
Naczytalem się o różnych wałkach jakie są stosowane przez niektóre z nich, że mam trochę obaw. Jeszcze nie wypozyczalem nigdy...
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 15 Maj 2023 19:45 

Loty: 92
Kilometry: 217 198
W lutym tego roku korzystałem z Status Flamingo Rent a Car - polecam, odbiór i zdanie na lotnisku. Punktualnie właściciel firmy czekał z autem i po odbiór.. Płatność gotówka lub kartą.

"The price is with full insurance. Insurance covers
· Civil Liability Insurance
· Vandalism
· Collision and overturn
· Natural Fenómeno Insurance
· Assistance 24 hours
· VAT
· Deposit = 0€"
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 15 Maj 2023 19:55 

Dzięki za info.
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#333 PostWysłany: 16 Maj 2023 16:22 

mores3 napisał(a):
Witam,
możecie zdradzić, z jakiej wypożyczalni samochodów korzystacie będąc na Maderze?
Naczytalem się o różnych wałkach jakie są stosowane przez niektóre z nich, że mam trochę obaw. Jeszcze nie wypozyczalem nigdy...
Pozdrawiam

Post nad Twoim postem, sprawdzona. Nie musisz innej szukać.
 PM off  

#334 PostWysłany: 22 Cze 2023 21:54 

Świeża polecajka - Status Flamingo Rent a Car. Najtańsi raczej nie są, ale jest kilka powodów, dla których warto ich rozważyć:
- dowożą na terenie funchal auto w cenie na umówioną godzinę - my akurat przylecieliśmy z biurem, więc odbiór z lotniska nie wchodził w grę, a to duże ułatwienie. Brak konieczności szukania biura, opłacania dojazdu w jedną i drugą stronę. Przy odbiorze płatność kartą/gotówką,
- full ubezpieczenie bez depozytu w cenie,
- nowa i zadbana flota aut. Zamówiłem Clio/podobny, dostałem Sandero Stepway z 15k przebiegu bez żadnej ryski, z fajną wersją wyposażenia (CarPlay/android auto, bez tego już auta sobie nie wyobrażam :)). Silnik 1,0 tce super sobie radził, bez zająknięcia brał każdą górkę, co dla mijanych fiatów 500/mitsubishi space star i innych maluchów nie zawsze było takie oczywiste (chociaż tu oczywiście może być kwestia kierowcy). Wymiary kompaktowe, także z parkowaniem nie było żadnego problemu, a dodatkowo parę dodatkowych cm prześwitu dało trochę spokoju na niektórych nieutwardzoncyh parkingach,
- zwrot auta „bezkontaktowy”, zostawiasz klucze w recepcji i wszystko z głowy.

Podsumowując, polecam.
 Profil Relacje PM off
slawekg lubi ten post.

#335 PostWysłany: 23 Cze 2023 07:42 

Zbanowany
niebieski
Z ciekawosci, dlaczego odbior na lotnisku nie wchodzil w gre...?
Zdarzalo mi sie latac z biurem i normalnie wypozyczalem samochod na lotnisku i pozniej samodzielnie dojezdzalem do hotelu, oczywiscie informujac o tym 'pilota', zeby nie czekali i nie szukali nas na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 24 Cze 2023 10:39 

Ok, teoretycznie wchodził w grę, w praktyce nie był brany pod uwagę :) głównie dlatego, że chciałem auto na 3/4 dni a pozostały czas przeznaczyć na Funchal, Camara de Lobos i okolice osiągalne z hotelu z buta/komunikacją.
 Profil Relacje PM off  

#337 PostWysłany: 03 Sie 2023 11:02 
Awatar użytkownika

Loty: 145
Kilometry: 269 935
Z ciekawostek trafiłam na OlaMadera, reklamujące się jako „pierwsza polska wypożyczalnia, która wychodzi naprzeciw oczekiwaniom polskich klientów, dlatego oferuje wynajem NOWYCH samochodów na Maderze w korzystnych cenach. Brak ukrytych kosztów, bez karty kredytowej, nielimitowane kilometry, pełne ubezpieczenie. Polskojęzyczna obsługa.”

Ze strony:
BEZ KARTY KREDYTOWEJ
BEZ KAUCJI
BEZ LIMITU KILOMETRÓW
BEZ POŚREDNIKÓW
W CENIE:
DRUGI KIEROWCA
FOTELIKI DZIECIĘCE
UBEZPIECZENIE
PODSTAWIENIE AUTA I ODBIÓR AUTA (FUNCHAL, GARAJAU, CANIÇO, CAMARA DE LOBOS, RIBEIRA BRAVA, PONTA DO SOL)

No i faktycznie na sierpień, z zaledwie 2 tygodniowym wyprzedzeniem wychodziło o 100€ taniej niż w innych wypożyczalniach. Właściciel kontaktował się telefonicznie więc zakładam, ze firma nie krzak i istnieje.

Wrażenia i opinie już za 3 tygodnie :)
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 03 Sie 2023 11:40 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
Strona mówi coś innego: https://olamadera.pl/wypozyczalnia-samochodow-madera/
WAŻNE:
Dowóz samochodu na północ wyspy oraz poza godzinami pracy biura (biuro czynne jest pon.-pt. 10:00-18:00, sb. 10:00-13:00) dodatkowa opłata 20€.
Podstawienie auto na lotnisko i odbiór z lotniska dodatkowa opłata 20€.
Pełne ubezpieczenie (w tym lusterka, szyby) nie obejmuje opon i zniszczeń środka samochodu.
 Profil Relacje PM off  

#339 PostWysłany: 03 Sie 2023 11:42 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
No i najważniejsze - nic nie wiadomo o warunkach najmu, brak regulaminu.
Ale to chyba właśnie to wychodzenie naprzeciw oczekiwaniom polskich klientów - umowy i tak ich nie interesują.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#340 PostWysłany: 16 Sie 2023 12:16 
Awatar użytkownika

złoty
Marek Marszolik napisał(a):
Ja ostatnio skorzystałem z 7m Rent a Car - generalnie jednej z najpopularniejszych lokalnych wypożyczalni na wyspie. Opinie ma bardzo słabe, ale była najtańsza to wziąłem na 6 dni za 264,6 EUR (serio, te ceny w tym roku są ekstremalnie wysokie) w wariancie z depozytem 1500 EUR. Auto dostaliśmy dość mocno wysłużone, bo dostaliśmy Pandę z 90 tys. przebiegiem i rysami i wgnieceniami praktycznie wszędzie. Nie było jednak górki pod którą by nie wjechała, także nie polecam dopłacania do jakichś krów typu SUVy, bo na maderskie drogi, a zwłaszcza brak parkingów najlepsze są jak najmniejsze auta. Oddanie auta też bezproblemowe, depozyt od razu ściągnięty, co ciekawe mają tam chyba jakiś przedpotopowy terminal płatniczy, bo musiałem ostatecznie wykonać transakcję paskiem magnetycznym. Jedyne do czego się mogę przyczepić to małe nieporozumienie co do tego w jakim oddziale miałem dostać i oddać auto. Specjalnie wybrałem ten najbliżej hotelu, a kazali nam jechać do innego, 5 km dalej.

@Marek Marszolik, Rozważam opcję z 7m, opcję z depozytem. Rozumiem, że nie było oglądania samochodu z lupą żeby się na siłę do jakiejś rysy przyczepić?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 428 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości