Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 107 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 17 Lip 2022 23:08 

HON fly4free
Poza tym ta skarga ma charakter bardziej zabezpieczający; myślę, że ewentualne nieskorzystanie z tej drogi nie wyklucza dochodzenia roszczeń w normalnym trybie w razie potrzeby. Można ją złożyć samodzielnie, tyle że oczywiście z perspektywy polskiej może to być techniczno-organizacyjnie niemożliwe lub utrudnione bez reprezentacji na miejscu.
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.

Weekend w Rzymie za 749 PLN 💚🤍❤️ Znakomite godziny lotów i noc w 4⭐ hotelu ze śniadaniem ☕🍽️ Weekend w Rzymie za 749 PLN 💚🤍❤️ Znakomite godziny lotów i noc w 4⭐ hotelu ze śniadaniem ☕🍽️
Tydzień na Kanarach z HB 🌤️🏖️ Pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 2299 PLN ☕🍸🍽️ Tydzień na Kanarach z HB 🌤️🏖️ Pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 2299 PLN ☕🍸🍽️
#102 PostWysłany: 18 Lip 2022 08:58 

Loty: 312
Kilometry: 479 773
niebieski
oskiboski napisał(a):
Viekawe czy jak już oddali $ to też mogę

według tego co pisza w grupie na czacie to tak Latam robił nowa rezerwacje do opłacenia
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#103 PostWysłany: 29 Lip 2022 17:52 

srebrny
Wychodzę z założenia, że "raz oni nas, raz my ich" i po anulacji biletów z błędu cenowego nie ma sensu składać reklamacji, ale po doniesieniach że urząd ochrony konsumentów w Chile w wielu przypadkach nakazał przywrócenie biletów zdecydowałem się dołączyć do "Recurso de Protection" .

Jestem po niespodziewanej rozmowie z pracownikiem LAN z Bogoty, który poinformował mnie że przywraca moje bilety ale czy zgadzam się na zmianę połączenia powrotnego z SCL-LIM-MAD na SCL-GRU-MAD. Zgodziłem się, chociaż wolałbym LIM.

Przed chwilą dostałem maila z LAN prośbą o przesłanie danych (nr paszportów, daty ważności, itd) i potwierdzenie zgody na zmianę stopoveru na GRU.
Czekam na potwierdzenie wystawienia biletów i informację jak mam za nie zapłacić.

Niestety samo przywrócenie biletów to jeszcze nie koniec sprawy i nie znaczy że polecimy.

Tyle w dużym skrócie , potem napisze więcej jakie informację dostałem od prawnika zajmującego się sprawą.

BTW - dzwonili z numeru irlandzkiego, ale z biura w Bogocie.
16 ludzi lubi ten post.

#104 PostWysłany: 13 Sty 2023 13:33 

platynowy
Odkopię stary wątek - dzisiaj rano dostałem maila od priceline w stylu "Bajerglowa94, przygotuj się do swojej podróży [za 2 tyg.] do SCL" i mocno się zdziwiłem, bo po 1. dokładnie w datach z maila mam już inny wyjazd, po 2. totalnie zapomniałem o tym błędzie, a po 3. wczoraj piłem i przeraziłem się, że kupiłem bilety do SCL po pijaku :lol: No ale do rzeczy - strona IB wyrzuca brak rezki, strona LA to samo, a na priceline wszystko jest, łącznie z etixami. Revo sprawdziłem i kasa była zwrócona już 2 tyg. po zakupie. Myślicie żeby dzwonić do nich i rżnąć głupa o zmianę dat? W końcu to był "Business Fully Flex" :D
7 ludzi lubi ten post.

#105 PostWysłany: 13 Sty 2023 13:37 

HON fly4free
Nie trać czasu, priceline nie takie głupoty z automatu rozsyła.
 Profil Relacje PM off
Bajerglowa94 uważa post za pomocny.

#106 PostWysłany: 13 Sty 2023 13:43 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Mialem to samo z biletami LA przez priceline.
Kase oddali, bilety LA skasowane, te NIE-LA zostały. Lufthansa, Iberia oraz Czech air zostawiły odcinki i dalo sie na nie odprawic, wybrac miejsca. Niestety czasy kowida nie pozwolily na pozycjonowanie sie do BUD i przetestowanie na zywo. Zostaly karty pokladowe i... tyle

Dzwon do priceline i pytaj. Najwyżej nie polecisz :D
7 ludzi lubi ten post.

#107 PostWysłany: 15 Gru 2023 09:57 

Loty: 312
Kilometry: 479 773
niebieski
Ja dziś dostałem odszkodowanie z EC261 przez reklamowana tu Aircompense jako że dostałem maila od odwołaniu chyba 3 dni przed wylotem.
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 107 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość