Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Maj 2018 23:16 

Hej, w najbliższy weekend lecimy do Lwowa i chcemy koniecznie odwiedzić Halicz, skąd pochodzi moja rodzina, potrzebuje aktualnych informacji na temat możliwości przedostania się ze Lwowa w kierunku Halicza lub Stanisławowa, z jednego z blogów dowiedziałam się że stan drogi w tym kierunku jest fatalny i przejazd 100 km marszrutką może trwać 3-4 godziny, ale nie jest to informacja aktualna , czy ktoś ostatnio podróżował w tym kierunku ze Lwowa?
pawelos lubi ten post.

Mega❗ Piękna Portugalia za 574 PLN 🥰😍 Azory, Lizbona i Porto w jednej podróży Mega❗ Piękna Portugalia za 574 PLN 🥰😍 Azory, Lizbona i Porto w jednej podróży
Majorka od piątku do niedzieli za 869 PLN 😲 Loty z Warszawy i hotel dla pełnoletnich 🔞🥂 Majorka od piątku do niedzieli za 869 PLN 😲 Loty z Warszawy i hotel dla pełnoletnich 🔞🥂
#2 PostWysłany: 25 Maj 2018 23:51 

Loty: 192
Kilometry: 231 698
niebieski
Według rome2rio i strony Ukraińskich kolei jest kilka pociągów, które tylko 2 godziny jadą. https://uz.gov.ua/en/passengers/timetab ... ute=Search
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 26 Maj 2018 00:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Myślę, że w tej informacji, którą znalazłeś nie ma przesady. Przemieszczałem się w tamtych rejonach tyle, że nie marszrutką w 2016 roku i rzeczywiście drogi były w fatalnym stanie. Widać brak gospodarza i nie sądzę aby się coś zmieniło. Średnia prędkość oscylowała w granicach 40 - 50 km/h, dlatego trzeba wziąć poprawkę i odpowiedni zapas czasu. Bo 'droga' może wyglądać tak albo jeszcze gorzej.
Polecam wziąć pociąg, który jest tani ze Lwowa do Stanisławowa i tam zaplanować sobie nocleg. Następnie ze Stanisławowa udać się do Halicza marszrutką i wrócić ponownie pociągiem do Lwowa.

Załączniki:
droga.jpg
droga.jpg [ 245.36 KiB | Obejrzany 5992 razy ]

#4 PostWysłany: 26 Maj 2018 00:23 
Awatar użytkownika

Loty: 374
Kilometry: 650 963
HON fly4free
pawelos napisał(a):
Myślę, że w tej informacji, którą znalazłeś nie ma przesady. Przemieszczałem się w tamtych rejonach tyle, że nie marszrutką w 2016 roku i rzeczywiście drogi były w fatalnym stanie. Widać brak gospodarza i nie sądzę aby się coś zmieniło.

Zmieniło się. Remont drogi Lwów - Stanisławów zakończył się bodajże w 2016 roku.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Maj 2018 00:31 
Awatar użytkownika

niebieski
@igore wtedy drogi również były 'po remoncie' na Euro a nic na to nie wskazywało. Dlatego daleki byłbym od takich deklaracji, chyba że jesteś pewien iż droga rzeczywiście przypomina drogę.

#6 PostWysłany: 26 Maj 2018 10:52 
Awatar użytkownika

Loty: 374
Kilometry: 650 963
HON fly4free
@pawelos Tak, droga przypomina drogę.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Cze 2018 16:57 

Jestem już na miejscu i mogę podzielić się doświadczeniem z podróży a raczej prób wybrania się w podróż. Ustalenie skąd ostatecznie odchodzą marszrutki w kierunku Halicza i czym się tam dostać trwało Ok godziny. W końcu wsiedliśmy w autobus 3A z okolic Hotelu Lviv i po godzinie stania w korkach dojechaliśmy na dworzec stryjenski ( w kierunku na Stryj- nazwy obiegowe bardzo różne ). Tam w kasie uzyskaliśmy informacje, że podróż trwa 3:25 H, to Ok. 90 km. Potwierdzone u kierowcy. Zrezygnowaliśmy. Na drugi dzień wybraliśmy się na dworzec kolejowy. Okazało się że biletów na pociąg na ten dzień już nie ma. Odesłano nas na elektriczkę- dworzec obok, gdzie okazało się ze bezpośrednich połączeń brak a z przesiadka podróż trwa 4 godziny. Transport po Ukrainie łatwy nie jest. Na szczęście poznana w autobusie młoda Ukrainka, pracująca na co dzień pod Poznaniem poleciła nam BlaBlaCar, dla nas trochę za późno na podróż do Halicza ale jutro w ten sposób wracamy do Szegini. Za podróż z centrum Lwowa do Szegini mamy zapłacić Andriyowi
220 hrywien za 4 osoby.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość