Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 57  Następna
Autor Wiadomość
#1021 PostWysłany: 31 Sty 2017 08:10 

@Muniette Na trasie Wilno-Praga najpierw zatrzymują się na Dw Centralnym,a potem prosto z Marymontu na Kraków, Pragę.
 Profil Relacje PM off  

🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 307 PLN 😍 🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 307 PLN 😍
Tydzień all inclusive na Krecie 🇬🇷🍹 4* hotel dla dorosłych w Hersonissos za 2204 PLN Tydzień all inclusive na Krecie 🇬🇷🍹 4* hotel dla dorosłych w Hersonissos za 2204 PLN
#1022 PostWysłany: 17 Lut 2017 11:48 

Zbanowany
Jakby co to mendy skróciły termin ważności kodów z bankomatów i kina do końca marca (wcześniej do weekendu majowego) i wykluczyły większość kursów z promocji (cały Wiedeń, litewskie kursy do Pragi i różne do Budapesztu).
/mówiąc o kursach, mam na myśli sporą ich część, nie że zupełnie wszystko/
Sorry za określenie, ale adekwatne do przybranej taktyki.
- 'Oooo, masz kupon promocyjny na tani przejazd z nami?'
-'Fajnie, możesz się nim podetrzeć bo nam chodziło tylko o reklamę'

Tak się nie robi, szczególnie uważając się za środek transportu o wyższych standartach i "lepszym" podejściu do klienta. Przynajmniej nie w trakcie trwania kampanii.
U mnie mają -10 do rzetelności.

czekam na hejt w stylu "za dychę chciał se jeździć, cebula!!!!" Problem w tym że mi nie o cenę chodzi, a wyłącznie o zachowanie firmy :/

HAŃBA!!!! :D

Moje najciekawsze posty rowniez znajdziesz w koszu. Lub u maschacry w domu. Trzyma je w piwnicy żeby nikt nie przeczytał. "Porządkuje forum"
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1023 PostWysłany: 18 Lut 2017 19:12 

Zbanowany
A, i żeby tego było mało, od końca stycznia reklamowali się poprzez wifi że co tydzień będą rozlosowywać ileśtam roundtripów spośród nadesłanych ankiet wypełnionych podczas podróży.
Wzmianka już znikła, ankieta nie a jakiejkolwiek listy zwycięzców nie ma.
Kolejny bullshit. Niepoważne jak dla mnie.

Moje najciekawsze posty rowniez znajdziesz w koszu. Lub u maschacry w domu. Trzyma je w piwnicy żeby nikt nie przeczytał. "Porządkuje forum"
 Profil Relacje PM off  

#1024 PostWysłany: 23 Lut 2017 08:48 

Lux często wrzuca promocje last minute. Wie ktoś jak to wyglada w okresach świątecznych?
Jakiś czas temu złożyłem sobie objazdówkę po krajach bałtyckich w okresie świat wielkanocnych. Wstrzymałem się tylko z biletem powrotnym do Polski, bo cena biletu wynosiła tyle ile za 4 pozostałe bilety. Jakiś czas temu spadła do 59 PLN i zastanawiam się, czy brać, czy mocno przepłacę (patrząc na ceny do jakich schodzą przy promocjach).

PS. Chodzi o trasę Wilno - Warszawa ;)
 Profil Relacje PM off  

#1025 PostWysłany: 24 Lut 2017 01:32 

Jak to jest z cenami w LE? Opłaca się kupować bilet dużo wcześniej? Sprawdzam trasę Warszawa-Suwałki i na lipiec ceny są wyższe niż na przyszły tydzień (bez kodów promocyjnych). Czy może być tak, że bilety na lipiec będą tańsze?
 Profil Relacje PM off  

#1026 PostWysłany: 24 Lut 2017 03:37 

Może tak być. Czasami opłaca się kupić bilet wcześniej a czasami później, bo pojawia się jakieś promo, albo kody/vouchery zniżkowe.
 PM off  

#1027 PostWysłany: 24 Lut 2017 09:19 

@Norday Jeśli masz zniżkę PINS, to ja bym brał, bo zdarza się, że na niektóre kursy (popularne godziny) nie ma biletów promocyjnych od początku kampanii.
 Profil Relacje PM off  

#1028 PostWysłany: 24 Lut 2017 09:46 

HON fly4free
Norday napisał(a):
Wstrzymałem się tylko z biletem powrotnym do Polski (...). Jakiś czas temu spadła do 59 PLN i zastanawiam się, czy brać, czy mocno przepłacę
kiedyś miałem podobny dylemat i zrobiłem tak:
- kupiłem bilet po 55 zł
- śledziłem ceny, czekając na promocję
- w promocji - na ten sam kurs - kupiłem bilety po 28 zł
- anulowałem te po 55 zł (koszt 5 zł/szt - potraktowałem to jako ubezpieczenie na wypadek braku promocji i/lub wzrostu cen)
- finalny koszt przejazdu - 33 zł
 Profil Relacje PM off
Pacyfa lubi ten post.
Norday uważa post za pomocny.

#1029 PostWysłany: 24 Lut 2017 13:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Szanowni Państwo,
Chcielibyśmy poinformować, że w dniu 1 kwietnia 2017 Lux Express wycofuje się z rynku polskiego i większość tras ulegnie likwidacji. Po dokonaniu głębszej analizy, postanowiliśmy zweryfikować naszą strategię biznesową i skupić się na rozwoju na rynkach bałtyckich.
Od 1 kwietnia 2017 ulegają zawieszeniu trasy międzynarodowe z Warszawy i Krakowa do naszych południowych destynacji: Pragi, Brna, Budapesztu, Wiednia, Bratysławy i Donovaly. Przepraszamy wszystkie osoby, dla których zamknięcie naszych tras oznacza konieczność dokonania zmian w planach podróżnych.
Nasze Biuro Obsługi Klienta skontaktuje się bezpośrednio ze wszystkimi osobami, które posiadają bilety na podróże od 1 kwietnia 2017. Koszty zakupu biletu zostaną zwrócone.
Chcielibyśmy także podkreślić, że nadal będzie możliwe korzystanie z naszej oferty na trasach z Warszawy do krajów bałtyckich. Bez zmian pozostaną dostępne 4 połączenia dziennie na trasie Warszawa-Kowno-Wilno.
Firma Lux Express chciałaby serdecznie podziękować wszystkim osobom, które przez ostatnie 2 lata korzystały z naszych usług. Mamy nadzieję, że Wasze podróże były udane! Chcielibyśmy także podziękować naszym pracownikom, dzięki którym udało się wprowadzić i świadczyć w Polsce komfortowe usługi na najwyższym poziomie. Dziękujemy, że byliście z nami przez ten czas!
W trakcie ostatnich 2 lat Lux Express przewiózł łącznie około 700 000 pasażerów w Polsce i na trasach miedzynarodowych z/do naszego kraju. Autobusy Lux Express Polska przejechały łącznie około 7,5 mln kilometrów, a sama firma zatrudniła 130 pracowników.
Z poważaniem,
Lux Express
 Profil Relacje PM off  

#1030 PostWysłany: 24 Lut 2017 13:12 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
Skandal !
Nie mogli zamknąć operacji po zlocie ?!

#1031 PostWysłany: 24 Lut 2017 13:19 

Loty: 40
Kilometry: 33 710
niebieski
a nie mówiłem że tak będzie to była kwestia czasu
 Profil Relacje PM off  

#1032 PostWysłany: 24 Lut 2017 13:22 

Świetne info, zwłaszcza dla osób które miały loty z BUD :/
Teraz już nie wiem, czy kupować bilety na PB, czy dla większej pewności szukać jakiś dolotów do Budapesztu.
 PM off  

#1033 PostWysłany: 24 Lut 2017 13:25 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Kupuj PB, dopóki ceny nie podnoszą
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1034 PostWysłany: 24 Lut 2017 13:39 

Też o tym pomyślałem (wzrost cen PB po info o likwidacji). :D
Dobrze, że przeglądam forum, bo pewnie żyłbym w błogiej nieświadomości - a przynajmniej do czasu kontaktu ze strony LE.

Szkoda, bo lubiłem z nimi jeździć. Mam nadzieję, że PB nie będzie aż złe jak czytam w temacie o nich ;)
 PM off  

#1035 PostWysłany: 24 Lut 2017 13:42 

niebieski
Bardzo szkoda. Jak ktoś napisał już na głównej-komfort bez porównania lepszy niż w PB. Jechałam 2 razy W-wa-Wilno i wspominam b. dobrze. Wygoda, numerowane miejsca, woda, kawa, herbata, grzeczni kierowcy. Odpowiadały mi godziny. Jazda autobusem jest w ogóle mało przyjemna na wielogodzinnych trasach, więc jak juz muszę to wybierałabym wygodę. Bardzo, bardzo szkoda :(
 Profil Relacje PM off  

#1036 PostWysłany: 24 Lut 2017 13:43 
Awatar użytkownika

Loty: 216
Kilometry: 302 543
niebieski
@Zeus Dokładnie. LE i PB dogadali się i podzielili tort. Teraz zaczną na serio liczyć złotówki. Niestety ze stratą dla nas :roll:

#1037 PostWysłany: 24 Lut 2017 13:44 
Awatar użytkownika

niebieski
no to dla PB chyba informacja dnia.
ciekawe jak teraz będzie z cenami i promocjami
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1038 PostWysłany: 24 Lut 2017 13:48 

srebrny
Co tydzień moc promocji na jednej trasie: Szalona Siódemka z Warszawy do Kielc, oraz Święta Zbliżają z Olsztyna do Ostrołęki :!:

Ostatnio edytowany przez jacek96, 24 Lut 2017 13:50, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1039 PostWysłany: 24 Lut 2017 13:49 

złoty
No to zepsuli mi majówkę. Może któryś przewoźnik skusi się na zapełnienie dziury, rynek ma potencjał, pasażerów też trochę mieli. Inaczej Polskibus wróci do starych praktyk czyli coraz wyższe ceny za coraz gorszą jakość usług.
 Profil Relacje PM off  

#1040 PostWysłany: 24 Lut 2017 14:04 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 203 751
niebieski
Pamiętajcie, że jak odwołują kursy to muszą zapewnić wam ALBO zwrot biletu ALBO alternatywna trasę. Piszcie o wykupienie przez nich biletów na PB.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 57  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości