Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Paź 2011 17:50 

Witam.

Właśnie dokonałem odprawy on-line w Ryanair dla 4 osób. Jako że za pierwszym podejściem wyskoczył mi błąd po czym wygasła sesja (a może błąd był spowodowany wygaśnięciem sesji) przy drugim podejściu trochę się spieszyłem. Wpisanie danych dla 4 osób trochę trwa. Odprawa przeszła, karty pokładowe wydrukowane. Ale dla pewności chciałbym jeszcze sprawdzić te dane czy przypadkiem mianiany nie narobiłem (po wprowadzeniu sprawdzałem ale tak dość pobieżnie) i jeżeli jest jakaś tam pomyłka to ewentualnie naprawić to za pomocą infolinii. Nie chciałbym się dowiedzieć już na lotnisku w innym mieście że ktoś nie poleci bo popełniłem błąd. Jednak już w panelu rezerwacji nie widzę możliwości podglądu tych danych, na kartach pokładowych też tylko nazwisko i dane lotu.

Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia tych danych? Jak zadzwonię na infolinię to mi przeczytają? Jestem dość nerwowym człowiekiem i teraz nie będę mógł przez to spać, a wylot już w piątek.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 11 Paź 2011 17:57 

platynowy
Ale te dane i tak się nie drukują na karcie i nikt ich na lotnisku nie sprawdza. Więc nie przejmuj się, nawet jak coś jest źle podane to nic się nie stanie.

#3 PostWysłany: 11 Paź 2011 17:59 

ktoś tam napisał że babki z ryanair nie, ale podczas kontroli bezpieczeństwa to już bardziej. lecę do Hiszpanii na tydzień z przyjaciółmi, nie chciałbym zawalić sprawy. Boje się że np źle pomyliłem dane osób i np wpisałem do czyjegoś nazwiska inne dane dowodu. nie sądzę aby było to prawdopodobne, bo to sprawdzałem i wg mnie wszystko jest ok, ale tu chodzi o to aby spać spokojnie
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Paź 2011 18:00 

platynowy
Ale jak ktoś z kontroli bezpieczeństwa ma to sprawdzić, skoro te dane nie są drukowane na karcie pokładowej?

#5 PostWysłany: 11 Paź 2011 18:02 

a w systemie nie mają? lecę z poznania do alicante i w piątek wracam. nie wiem jak szczegółowe są tam kontrole

Ostatnio edytowany przez dareios, 11 Paź 2011 18:04, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Paź 2011 18:03 

platynowy
dareios napisał(a):
a w systemie nie mają?

Ryan ma, chłopaki z kontroli bezpieczeństwa nie ;)

#7 PostWysłany: 11 Paź 2011 18:06 

no a jak ryanowi się coś nie zgodzi? jak zadzwonię na infolinię (taa, wiem że drogo) to przeczytają mi te dane?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Paź 2011 18:21 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
dareios napisał(a):
no a jak ryanowi się coś nie zgodzi?

Nie panikuj. Nie ma takiej możliwości. Sprawdzają tylko czy imię i nazwisko na karcie zgadza się z tym w dowodze/paszporcie, to trwa 3 sekundy.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 11 Paź 2011 19:22 

Loty: 183
Kilometry: 340 201
niebieski
Miałem podobną sytuację w ryanairze...
Na karcie pokładowej na moje nazwisko wpisałem wszystkie dane koleżanki.
Podjechałem na lotnisko i babka z ryanaira bez problemu mi to zmieniła. Nie było żadnego problemu, a i nie było trzeba za nic płacić.
Dane te zmieniała mi 2 godziny przed odlotem, tak więc spokojnie;]
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Paź 2011 14:38 

czyli nie przejmować się? nie ma w ryanairze służbistów?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 17 Paź 2011 09:38 

Loty: 14
Kilometry: 20 013
niebieski
Wróciłem w czwartek, łącznie 6 lotów na różnych trasach, wszystkie Ryanair. Nikt niczego nie sprawdzał poza godnością, podczas odprawy nie ma na to widocznie czasu, niezależnie czy to Włochy (BGY, BQL), Hiszpania, Ibiza. Odprawa zaczynała się zawsze ok. 30 min przed odlotem i nawet na karty pokładowe patrzyli "na szybko", a żeby jeszcze do komputera rzucić okiem, gdzie tam. Imię i nazwisko się zgadza...następny proszę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości