Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 28 Sie 2019 14:37 

w kiwi prawie 2x taniej niż na stronie lotu, dlatego się zastanawiam...
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍 Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍
Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
#42 PostWysłany: 29 Sie 2019 16:50 
Awatar użytkownika

srebrny
australopitek napisał(a):
czy miał ktoś może szersze doświadczenie z serwisem Kiwi a propos bagażu przy przesiadkach? miałbym przesiadkę na Okęciu w ramach jednej linii (LOT), więc kupując na stronie LOTu miałbym jeden bilet i zero problemów. jak jest w wypadku kupna biletu przez Kiwi?

co do nadania bagazu, to jesli to ta sama linia to na 99.9% nadadza Ci na starcie do miejsca docelowego, bez wzgledu na to czy na 1 bilecie czy na dwoch.

Natomiast co do kiwi to nie mam pojecia, nigdy nie mialem przyjemnosci, ale u jednego kolegi zadzialalo tak:
dublin-terminal-1-przesiadka,1298,80666#p1138378
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 29 Sie 2019 18:26 

srebrny
LOT bez problemu bagaż na całą trasę, nawet jeśli jest na oddzielnych biletach, niemniej w razie opóźnienia jeśli nie zdążysz na kolejne połączenie fakt nadania bagażu na całą trasę nic nie zmienia - musisz kupić nowy bilet.
Jeśli kiwi oferuje znaczącą niższą cenę niż inni to zazwyczaj jest to składak z różnych biletów, albo bilet rt sprzedany zamiast OW. Sądząc po komentarzach gwarancja kiwi to ściema, bo albo nie da się z nimi skontaktować, albo twierdzą że wina pasażera, albo żądają dopłaty ze względu na znaczny koszt nowego biletu.

#44 PostWysłany: 19 Lis 2019 15:07 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
michzak napisał(a):
Chiny, na krajowki trzeba odebrać

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Jak to się dokładnie odbywa? Bagaż odbiera się normalnie tam gdzie wszyscy, czy jakaś oddzielna karuzela dla transferów? Później z tym bagażem do jakiegoś checkinu transferowego?
Żona leci sama przez PEK i stresuje się, że nie ogarnie.
Co ciekawe jak się leci Air China, to nie trzeba przerzucać, ale już np. lotem trzeba
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 19 Lis 2019 15:22 
Site Admin
Awatar użytkownika

Odbierasz bagaż gdzie wszyscy i obok taśm są check iny do nadania bagażu na transfery
 Profil Relacje PM off
trocha uważa post za pomocny.

#46 PostWysłany: 29 Sty 2020 09:23 

Witam
Na wstepie prosze o wyrozumialosc na brak polskich znakow oraz minimalna wiedze jestem poczatkujacy i to pierwszy tak daleki i zlozony trip
Lece Air Canada TXL - CUN tam via FRA i YUL powrot via YYZ i FRA
przy locie powrotnym laduje na YYZ o 01:15 a lot do FRA mam o 17:55 (16 godz ten sam dzien przylotu i wylotu)
Pytanie czy musze odbierac i pozniej nadac bagaz glowny czy linia zrobi to sama jak w CUN nadam bagaz do TXL
Z gory dziekuje za info.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 29 Sty 2020 21:06 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Nie musisz odbierać bagażu w Kanadzie, zostanie nadany do Berlina.
MATI,K uważa post za pomocny.

#48 PostWysłany: 01 Lut 2020 08:44 

Dziekuje. Na taka opcje liczylem. Jest to duzo wygodniejsze
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 01 Cze 2020 17:23 

Odświeżam temat bo już od dłuższego czasu nurtuje mnie pytanie. Jak to jest z tymi przesiadkami i rezerwacją na jednym bilecie bo nie bardzo mogę zrozumieć.
Czy w takim przypadku jak w załączniku jest to rezerwacja na jednym bilecie? Co w przypadku opóźnienia jednego z lotów mają mi zapewnić lot na następny odcinek?! Nie mogę załapać. Chyba to już PESEL, a google nie pomaga mi zrozumieć

Załączniki:
2020-06-01 (1).png
2020-06-01 (1).png [ 78 KiB | Obejrzany 5445 razy ]
2020-06-01.png
2020-06-01.png [ 69.11 KiB | Obejrzany 5445 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 01 Cze 2020 17:31 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
To co tu pokazujesz w sumie nic nie znaczy.
Jak kupujesz na stronie linii lotniczej to tak. Masz gwarancje przesiadki. Nie bedziesz na czas to najblizszy mozliwy lot i do tego hotel jak nie jest to tego samego dnia. Jak jest tego samego to kupony na jedzenie.
Jak kupujesz u pośrednika to nigdy sie nie dowiesz poki nie kupisz :)

#51 PostWysłany: 20 Sty 2024 19:58 
Awatar użytkownika

Loty: 122
Kilometry: 252 683
niebieski
Mam loty WRO-FRA-SIN. Czy jest możliwości nadać bagaż tylko z WRO -FRA? i SIN-FRA na powrocie?
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 20 Sty 2024 20:13 
Awatar użytkownika

srebrny
@futro generalnie zależy od agenta i ile masz czasu między przesiadkami. Ale zazwyczaj, jeśli takie jest Twoje życzenie, nikt nie powinien robić problemów. W razie czego poproś supervisora.
futro lubi ten post.
futro uważa post za pomocny.

#53 PostWysłany: 10 Kwi 2024 15:45 

Warszawa sobota 19:00
Stambuł sobota 22:40

Stambuł niedziela 19:45
Sri Lanka poniedziałek 06:20

Czy mogę nadać bagaż od razu do miejsca docelowego (Sri Lanka), skoro przesiadka to ponad 20h? Lecę Turkishem.
Nigdy nie miałem tak długiej przesiadki, a chciałem wyskoczyć na małego city-breaka, nie bawiąc się przy okazji w przechowalnie bagażu.
Macie jakieś doświadczenie? Wystarczy zagadać, czy będa kazali odebrać i nadać ponownie następnego dnia.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 10 Kwi 2024 15:49 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak, można nadać bagaż prosto do Sri Lanki jak się chce
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 10 Kwi 2024 17:27 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
@szajza231
Moje doświadczenie jest takie, że ok. rok temu lecąc tą samą linią z przesiadką niecałe 23 godz. w Stambule nadałem bagaż w miejscu wylotu do celu podróży i otrzymałem komplet kart pokładowych na cały lot. Dzięki temu w Stambule wysiadłem z samolotu, przeszedłem kontrolę graniczną, pojechałem do miasta i miałem dzięki temu przyjemną przesiadkę ze zwiedzaniem i z noclegiem w centrum.
 Profil Relacje PM off
szajza231 uważa post za pomocny.

#56 PostWysłany: 11 Kwi 2024 11:31 

Dokładnie taki mam plan,a walizka wiązała się z szukaniem przechowalni. Dodając do tego nocleg, który jest ufundowany przez Turkish'a, mam nadzieje na całkiem udany city-break. Dziękuje za odpowiedź!
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 15 Kwi 2024 14:42 

Witam,
lecę niedługo do EWR z przesiadką w OSL i chciałem się upewnić odnośnie procedury dotyczącej bagażu rejestrowanego.
Jest na wszystko jedna rezerwacja robiona na oficjalnej stronie SAS.
WAW-OSL jest realizowany przez LOT ale ma numer SKxxxx więc zakładam, że jest to "code-share"
OSL-EWR jest realizowany przez SAS
Niestety ani w supporcie SAS, ani LOT nie mogłem się na 100% dowiedzieć, czy bagaż zostanie od razu nadany do EWR bez koniczności odbioru w OSL.
Support SAS powiedział, że na 99% tak, ale, żeby upewnić się przy nadawaniu bagażu.
Support LOT powiedział, że w przypadku obu lotów realizowanych przez LOT na 100% tak, ale w moim przypadku (dwie linie) żeby też upewnić się przy nadaniu... (czyli w sumie nic nie wiedzą).
Mam na przesiadkę 1h15min więc odbiór, nadanie bagażu, przejście przez security to trochę mało możliwe... Wolałbym wiedzieć wcześniej co mnie czeka :|
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 15 Kwi 2024 17:50 

niebieski
Zostanie nadany od razu do EWR.
 Profil Relacje PM off
dzb lubi ten post.
dzb uważa post za pomocny.

#59 PostWysłany: 08 Maj 2024 15:24 

szajza231 napisał(a):
Warszawa sobota 19:00
Stambuł sobota 22:40

Stambuł niedziela 19:45
Sri Lanka poniedziałek 06:20

Czy mogę nadać bagaż od razu do miejsca docelowego (Sri Lanka), skoro przesiadka to ponad 20h? Lecę Turkishem.
Nigdy nie miałem tak długiej przesiadki, a chciałem wyskoczyć na małego city-breaka, nie bawiąc się przy okazji w przechowalnie bagażu.
Macie jakieś doświadczenie? Wystarczy zagadać, czy będa kazali odebrać i nadać ponownie następnego dnia.

Hej!

Udało mi się nadać bagaż od razu do docelowego miejsca, czyli na Sri Lankę, pomimo długiej przesiadki. Wystarczyło mi zagadać do obsługi klienta Turkish Airlines i zapytać, czy jest taka opcja. Oni byli bardzo pomocni i wszystko załatwili, żebym nie musiał się bawić w przechowalnię bagażu.
Pozdrawiam, Mateusz 😊
 Profil Relacje PM off
BrunoJ uważa post za pomocny.

#60 PostWysłany: 05 Sty 2025 21:24 

Witam,

Lecę z Seulu liniami Qatar Airways do Budapesztu, przesiadka w Katarze 21h (lądowanie 5:45 rano, odlot 2:25 rano kolejnego dnia). Czy w takim przypadku odbieram bagaż rejestrowany w Katarze?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości