Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Cze 2016 19:34 
Awatar użytkownika

platynowy
cześć,

przy okazji trwającej chyba jeszcze tylko dziś promocji z okazji mistrzostw Europy na loty płatne (jest o tym informacja w innym miejscu na forum), wspomnę posiadaczom mil topbonus, że jest teraz (również chyba jeszcze tylko dziś) możliwość nabycia lotów na wiele tras za 25% mil mniej, niż normalnie. Jednym z najlepszych chyba kierunków jest FNC. Trasa prawie taka sama, jak W-py Kanaryjskie, a różnica w ilości mil potrzebnych na przelot jest kolosalna. Przy wyborze opłacenia podatków milami łączny koszt OW to tylko 13.125 mil (przy locie na Kanary jest to coś ok. 30.000 mil). Dziś nabyłem przelot dla dwóch osób i tu dodatkowy bonus, który nie zawsze działa, ale w tym wypadku tak - companion ticket, czyli stawka milowa (bez dopłat) jest dla współpasażera o 50% niższa. W sumie, za 2 osoby wyszło w obie strony 45.000 mil, z opłatami pokrytymi przy użyciu mil. Jednym słowem, TXL-FNC-TXL za 0 zł. :-)

Jeśli ktoś ma na zbyciu jakieś mile topbonus, warto rozważyć tą opcję. Podejrzewam, że identycznie działa to również na trasie do PDL, tyle że dostępność na Azory może być mniejsza...

A ha, jeszcze jedna ważna rzecz - jeśli tylko godziny pasują, można lecieć z WAW i KRK za tą samą ilość mil! Nam w Trójmieście niestety połączenie skasowali, niech ich szlag trafi... (byle nie przed naszymi lotami)

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#2 PostWysłany: 01 Cze 2016 21:00 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 428 084
srebrny
Dzięki @tropikey za inspirację :) Co prawda tym razem nie skorzystam, ale dobrze wiedzieć na przyszłość, że loty na portugalskie wyspy kosztują tyle samo mil, co reszta Europy.
TXL - PDL - TXL znalazłem na przykład w datach 5-19.10.

Nie widziałem tego rozkładu lotów jakoś wcześniej https://www.airberlin.com/pl/flightplan
A łatwo można tu sprawdzić czy i w jakich dniach dane połączenie jest możliwe. Oczywiście nie jest to jednoznaczne z dostępnością lotu za mile, ale wiadomo czy warto w ogóle szukać na przykład połączenia KRK - PDL i w jakich miesiącach ono jest możliwe.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#3 PostWysłany: 01 Cze 2016 22:31 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie ma za co :-) Cieszę się, że mój wpis może okazać się przydatny.

Jestem zaskoczony, że wyszukiwarka na ich stronie pokazuje dostępne przeloty za mile do FNC z wylotem z WAW lub KRK. Kiedyś lotniska w Polsce były często pomijane i trzeba było dzwonić, żeby cokolwiek ustalić. Teraz chyba ulepszyli to narzędzie, choć i tak lepiej weryfikować jego wyniki (zwłaszcza te negatywne) przy użyciu innych narzędzi (np. wyszukiwarki AA, czy awardfindera).
Na razie, Bartek
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość