Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 01 Lis 2024 02:06 

Czy wciąż jest sens kombinować z chilijskimi pośrednikami/wersjami strony tak jak kiedyś czy obecnie nie ma już większych różnic w cenie? Z tych połączeń co ja sprawdzałem, to nie widzę z większej różnicy między tym co pokazuje Google Flights. Ale z VPNem nie próbowałem jeszcze szukać ;)
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#62 PostWysłany: 07 Lis 2024 21:10 

maxima napisał(a):
próbuję dokupić bagaż w Jetsmart i żadna karta i płatność nie przechodzi - bilet był kupiony przez pośrednika, bo był tańszy - czy ma ktoś jakiś pomysł jak zapłacić? revo, polskie karty walutowe nie przechodzą.

Karta kredytowa rzeczywiście nie przeszła, debetowa Santander obciążana w PLN -> sukces. Bez kombinacji z VPN itp.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 19 Lis 2024 08:10 
Awatar użytkownika

platynowy
Próbuję sprawdzić bezpośrednio na stronie Jetsmarta ceny biletów (a może nawet jakieś kupić), ale po wpisaniu na stronie głównej danych lotu i kliknięciu na "szukaj" pojawia się ekran z napisem "forbidden" i przekierowuje mnie z powrotem na stronę główną. Próbowałem na różnych wersjach, z vpn lub bez, a także na komputerach w domu i w pracy - efekt ten sam. Macie podobnie, czy może to ja coś źle robię? Jeśli to drugie, to będę wdzięczny za podpowiedź, jak to obejść :)
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 19 Lis 2024 09:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zrobiłem próbę na telefonie i znalazł mi loty z Santiago do Calamy.
Mogłem wybrać godziny i przejść do danych osobowych.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

#65 PostWysłany: 19 Lis 2024 10:12 
Awatar użytkownika

platynowy
A możesz mi podesłać link tej wersji, którą uruchomiłeś?
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 19 Lis 2024 10:34 

Loty: 142
Kilometry: 517 412
Akurat ostatnio wróciłem z Chile i wg mnie zawsze lepiej korzystać z ich wersji strony. Kupowałem bilety, tak się złożyło, że wyszło tylko z LATAM ale na chilijskiej stronie jest taniej, może nie widać tego jeśli nie ma bagażu, ale jak z bagażem, wówczas już widać różnicę. Różnicę tę przede wszystkim widać jeśli kupuje się bilety na Wyspę Wielkanocną, to tam bilet można kupić za około 1300zł w obie strony, na zagranicznej stronie cena za ok. 3000zł.
Miałem problemy z płatnościami kartą ale jakoś zawsze Revolut przeszedł.
Teraz kupowałem bilety Jetsmart ale w Kolumbii, też skorzystałem z kolumbijskiej wersji strony, było trochę taniej a płaciłem też Revolutem i nie było problemu.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

Temat postu: Loty krajowe Chile OW
#67 PostWysłany: 30 Lis 2024 16:34 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
tropikey napisał(a):
Próbuję sprawdzić bezpośrednio na stronie Jetsmarta ceny biletów (a może nawet jakieś kupić), ale po wpisaniu na stronie głównej danych lotu i kliknięciu na "szukaj" pojawia się ekran z napisem "forbidden" i przekierowuje mnie z powrotem na stronę główną. Próbowałem na różnych wersjach, z vpn lub bez, a także na komputerach w domu i w pracy - efekt ten sam. Macie podobnie, czy może to ja coś źle robię? Jeśli to drugie, to będę wdzięczny za podpowiedź, jak to obejść :)

Mam to samo od wczoraj co najmniej. Zmiana przeglądarek i VPN nie pomagają, przekierowania z GF również. Różne urządzenia, miejsca a aplikacji mobilnej chyba nie mają.

Nie wiem jak można coś u nich kupić bezpośrednio… ;)
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 30 Lis 2024 18:26 
Awatar użytkownika

platynowy
A wcześniej Ci działało? Jakiś czas temu zainwestowałem w porządny VPN (surfshark) i od tamtej pory śmiga jak ta LA-LA :)
Choć ostatni raz kupowałem w czwartek i od tamtej pory nie wchodziłem na ich stronę, więc w międzyczasie coś się im może sypnęło....

Edit: z ciekawości sprawdziłem i u mnie działa - dochodzi do etapu płatności.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 30 Lis 2024 23:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Wcześniej działało ale sprawdzałem przez 2 tygodnie. Teraz nic, również na surfsharku. Z jakiego kraju próbujesz?
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 01 Gru 2024 00:16 
Awatar użytkownika

platynowy
W VPN wybieram Chile i wchodzę na https://www.latamairlines.com/cl/es/

Czasem, nie wiedzieć czemu, otwiera mi wersję argentyńską, ale bez problemu mogę ją zmienić na Chile. W obu działa, jak trzeba.
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 01 Gru 2024 02:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Masz na myśli JetSmart a nie Latam? ;)
U mnie nie działa, próbowałem wcześniej i teraz.
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#72 PostWysłany: 01 Gru 2024 09:18 
Awatar użytkownika

platynowy
Kurde, dopiero teraz się zorientowałem, że odnosiłeś się do mojego pytania dot. Jetsmarta!
Przepraszam za zamieszanie, ale byłem akurat na etapie kupowania kilku biletów w LA, a wcześniej miewałem też kłopoty z bookowaniem u nich i przyjąłem z automatu (nie czytając dokładnie cytatu z mojego wpisu), że Twój problem też dotyczy LA.
Jeśli chodzi o Jetsmart, to u mnie bez zmian - komunikat jak wcześniej.
 Profil Relacje PM off
monroe lubi ten post.
monroe uważa post za pomocny.

#73 PostWysłany: 10 Gru 2024 13:24 
Awatar użytkownika

srebrny
@tropikey oraz na przyszłość inni zainteresowani: u mnie strona JetSmart działa na VPNie z USA + tryb incognito. Nie wiem czemu ale lokalizacje w Ameryce Południowej nie dawały rady ;)
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#74 PostWysłany: 21 Wrz 2025 13:19 

niebieski
Kupno biletów na stronie LATAM jest absolutnie niemożliwe z Polski. Początkowo udawało mi się dojść do etapu płatności, która zawsze była odrzucana przez LATAM z powodów bezpieczeństwa. Probowalem 5 kartami, w tym Revolut i dwoma kartami Citibank. Probowałem przez ich aplikację, na innych komputerach i przegladarkach, kasowałem cookie, probowałem VPN Surfshark, wszystko na marne. Próbowałem z pracy, gdzie komputery są widoczne jako Niemy lub Wielka Brytania, też nie dało się kupić. W końcu kupił mi bilety znajmy chilijczyk.
Obecnie nie jestem w stanie nawet wybrać biletów do rezerwacji, bo po wpisaniu danych ich strona wariuje i sama zmienia daty, a potem informuje o błędzie. Udaje sie kupić przez pośredników. Sky Airlines działa absolutnie bezproblemowo.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 21 Wrz 2025 15:23 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@tomeki w sieci można znaleźć mnóstwo postów ludzi, którzy nie mogli zapłacić. Ja też miałem problemy, ale udało się w trybie incognito na nowozelandzkiej wersji językowej.
 Profil Relacje PM off
man4business lubi ten post.

#76 PostWysłany: 21 Wrz 2025 15:30 

Loty: 150
Kilometry: 276 297
złoty
Ja płaciłem bez problemu ZEN na chilijskiej.
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 21 Wrz 2025 18:37 
Awatar użytkownika

srebrny
tomeki napisał(a):
jest absolutnie niemożliwe

To nie na tym forum
Tu z rzeczy niemożliwych robimy możliwe
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 21 Wrz 2025 19:38 

niebieski
Początkowo to był tylko problem z płatnością na końcu. Teraz to już nie jest kwestia płatności tylko braku możliwości zarezerwowania jakiegokolwiek przelotu. Strona po prostu wariuje po wpisaniu trasy i daty.To samo mam na aplikacji w telefonie, na każdym kompie i każdej wersji ich strony internetowej, europejskiej też. Sprawdzaliście ostatnio czy Wam też pojawiają sie takie efekty specjlalne?
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 23 Wrz 2025 01:42 

srebrny
Z pewnym niepokojem po lekturze ostatnich postów, ale udało mi się przed chwilą kupić na Chilijskim LATAM bilety do IPC, płatność Curve, bez VPN.

#80 PostWysłany: 23 Wrz 2025 06:07 

Loty: 110
Kilometry: 246 416
Po zmianie godziny w telefonie na godzinę która jest w Chile pojawiają sie dostępne loty i można bez problemu kupić bilet. Płaciłam karta MM PKO SA.
 Profil Relacje PM off
ZFR lubi ten post.
ZFR uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość