Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Sty 2015 19:55 

Witam planuję za tydzień podróż z Warszawy do Winnicy.
Chcę to zrobić w miarę tanio,ale bez kilku przesiadek typu PB do Rzeszowa-->>Przemyśl-->Lwów itd.
Chcę pojechać z Warszawy autobusem z Dw,zachodniego za 90 zł w jedną stronę. Podróż według przewoźnika trwa 10 godz.
Czy ktoś z was jechał tym busem w piątek?Czy podróż rzeczywiście tyle trwa?
Druga sprawa to bilety na pociąg Lwów-Winnica. Czy w ogóle jest szansa złapania czegoś dobrego tydzień przed i czy nie ryzykuję z tą przesiadką.
Trzecia sprawa to wymiana pieniędzy w kantorze/banku. Jak dojadę tam o 21 to gdzieś wymienię pieniądze?
Czy nie lepiej nie ryzykować i złapać bezpośredni bus z Warszawy do Winnicy za 170 zł?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wypoczynek na Dżerbie 🏝️ 🌞 All inclusive w hotelu przy plaży za 1911 PLN Wypoczynek na Dżerbie 🏝️ 🌞 All inclusive w hotelu przy plaży za 1911 PLN
Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Tajlandia w sezonie od 2135 PLN 🐘🌺 Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Tajlandia w sezonie od 2135 PLN 🐘🌺
#2 PostWysłany: 22 Sty 2015 20:35 
Awatar użytkownika

Loty: 724
Kilometry: 1 019 860
platynowy
Blablacar jest tańszy i szybszy. Do Lwowa jest zawsze sporo ofert, nie wiem jak Winnica. Część blablacarow na Ukrainę to regularnie jeżdżące busy.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Sty 2015 14:32 
Awatar użytkownika

Zbanowany
janson123 napisał(a):
Czy nie lepiej nie ryzykować i złapać bezpośredni bus z Warszawy do Winnicy za 170 zł?
Pozdrawiam

Moim zdaniem lepiej przez Lwów. Weź sobie nocny kurs z Warszawy Zachodniej PKS Polonus za 90zł i nad ranem jesteś we Lwowie. Skoczysz na dworzec kupisz bilet na popołudniowy kurs i zwiedzisz Lwów przy okazji. Na pewno wyjdzie taniej ukraińskimi kolejami i wygodniej. Jeśli wolisz jechać w dzień przez Polskę to również wieczorem masz sporo pociągów do Winnicy. Co do przejazdu autobusów to raczej nie powinno być problemu, ale wiadomo że jest granica i może się trochę przedłużyć. Mi zdarzało się być szybciej o godzinę jak i później ale mniej więcej rozkład jest ok.
Pociąg z Lwowa do Winnicy jeździ kilkanaście razy w ciągu dnia.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Sty 2015 18:43 

Witajcie,
Bardzo dziękuję za pomoc.
Okazuje się,że bilety na kolej ukraińską schodzą na pniu.
Udało mi się zakupić bilety ze Lwowa do Winnicy i z powrotem.
Teraz tylko kombinuję nad trasą Warszawa-Lwów i albo znajdę co na blablacar, albo bus z zachodniego za 90 zł.
Jechał ktoś samochodem z Warszawy do Lwowa?Ile się schodzi?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Sty 2015 11:25 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Z samochodem to naprawdę ciężko przewidzieć ze względu na granicę. Może nie być kolejki i w 30 minut przejedziesz, a może stać 5h. Jak jedziesz pierwszy raz to nie kombinuj i bierz autobus z Zachodniego, one są w miare punktualne. Jak byś był za wcześnie to szybki wypad po Lwowie albo na dworcu są poczekalnie. Polecam tą płatną (5 czy 10 hryweń) z wygodnymi siedzeniami i nawet Wifi działa.

Jakbyś się uparł na samochód to przy dobrych wiatrach możesz z Wawy zrobić trasę do Lwowa w 7 godzin, ale równie dobrze może być 10-12. Ja ostatnio w październiku ruszyłem po 8 z Wawy i pod dworcem kolejowym we Lwowie byłem po 17tej. (8h jazdy plus przesunięcie zegarków o 1h do przpdu). Troche staliśmy na granicy, ale bez drematu. Zupełnie nie orientuje się jak z parkingami na kilka dni we Lwowie.

Jak coś to polecam Atetransport:
Warszawa Zachodnia Lwów 85zł odjazd 21:55 (wtorek, środa, piątek, niedziela)
Lwów - Warszawa Zachodnia 330 UAH (około 79zł) odjazd 23:25 z kolejowego dworca (poniedziałek, środa, piątek, sobota)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Lut 2015 15:46 

Witam
Dzisiaj mam odjazd z Zachodniego do Lwowa.
Tylko trapi mnie jedna rzecz.Mianowicie pieniądze będę wymieniał we Lwowie,a na granicy podobno trzeba obowiązkowo wykupić ubezpieczenie. Zapłacę w złotówkach??
Druga sprawa to biżuteria. Muszę to jakoś zgłaszać?
Proszę o szybką odpowiedź bo zostało mi 5 godzin do odjazdu.
Z góry dzięki
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Lut 2015 18:35 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Żadnego ubezpieczenia nie trzeba wykupować jak nie chcesz. Hrywnie wymieniaj od razu w kantorach przy granicy, jeśli Twój bus się zatrzyma tam. Ja jechałem Polonusem we wtorek wieczorem z Wawy i przyjechał do Lwowa przed czasem. Co do biżuterii to nic nie musisz zgłaszać. Udanego wyjazdu! :D
 Profil Relacje PM off
janson123 uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 06 Lut 2015 18:44 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
Skąd ciągle się biorą te pomysły z Ukrainą jak np. post wyżej o obowiązku oclenia biżuterii itp. To normalny kraj a wjechać tam łatwiej niż do niejednego kraju europejskiego. Tylko paszport i hejda i tanie życie!
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 06 Lut 2015 19:43 

JarekGdynia dzięki :D
Pora ruszać :)
krystoferson112, informację taką przeczytałem na stronie MSZ.Poprawka-oczywiście chodziło o ubezpieczenie.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość