Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1403 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 71  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Warszawa Modlin
#321 PostWysłany: 18 Wrz 2012 11:23 

Oczywiście masz rację. Z punktu prawnego.

Tyle tylko, że jeśli pracownicy Kolei Mazowieckich nie zrozumieją specyfiki tego akurat przejazdu (nowa trasa, ekspresowa i niepewna przesiadka, duża ilość bagaży, znaczna część podróżujących nie ma jeszcze biletu, wyjątkowo duża liczba obcokrajowców nie znających tej zasady itd.) i dalej będą kurczowo trzymać się tej reguły, żerując na niewiedzy pasażerów (skąd akurat 76 zł, a nie bilet kredytowy?) to szybko do siebie zniechęcą ludzi, którzy zaczną szukać innego transportu z lotniska. Z resztą już teraz powstaje wiele alternatyw. Także wydaje mi się, że dla KM gra jest warta świeczki i powinni uczulić obsługę, żeby nie traktowali klientów jak w sklepach mięsnych w filmach Barei. ;)

⚡Warto!⚡ Tanie loty do Rzymu z 5 miast od 160 PLN 💚🤍❤️ ⚡Warto!⚡ Tanie loty do Rzymu z 5 miast od 160 PLN 💚🤍❤️
All inclusive w sercu Costa Blanca 🏝️ 🌊 4* hotel 50m od plaży za 2318 PLN All inclusive w sercu Costa Blanca 🏝️ 🌊 4* hotel 50m od plaży za 2318 PLN
#322 PostWysłany: 18 Wrz 2012 11:48 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 83 301
Racja, też wracałem w sobotę z Modlina i też pani konduktor do niektórych pasażerów miała żal, że nie zgłosili przejazdu bez biletu. Ciekawe gdyby 50 osób z bagażami nagle zjawiło się w przedniej części pociągu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Koleje Mazowieckie powinni wyciągać z tego wnioski! A może tak automaty biletowe na peronie?
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 18 Wrz 2012 11:56 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
albo wystarczyło by, żeby bilet lotniskowy był ważny 4h, a nie jedną... wtedy też nie było by problemu kupna biletu wcześniej
 Profil Relacje PM off  

#324 PostWysłany: 18 Wrz 2012 12:01 

niebieski
Nieznany napisał(a):
Oczywiście masz rację. Z punktu prawnego...

i chyba takiego punktu widzenia trzeba sie trzymac.

po za tym:
-jechales z lotniska na dworzec w modlinie busem, który jest oficjalnym(a nie półoficjalnym jak to nazywasz) "przedłużeniem" pociągu wiec nie ma co panikować, ze pociąg odjedzie. na pewno razem z Toba były osoby starsze, itd....
ja jak jechałem w tym kierunku to akurat musiałem czekać dosc sporo na pociąg wiec nie zawsze pociąg czeka
-skoro jechales busem...to czemu nie kupiłeś w nim biletu za 12 zl??
-nie wyglądasz mi na obcokrajowca;) a przy wejściu do pociągu zawsze pisze co trzeba zrobić gdy sie wsiada bez biletu wiec, zamiast "wsiąść i zajmować miejsca" trzeba wsiąść i udać sie po bilet...

koniec kropka, nie ma gdybać.

mod - uprzejmie prosze o niedopisywanie postów jednego po drugim, a uzywanie przycisku [zmien], jest to gratis
konrad napisał(a):
... Ciekawe gdyby 50 osób z bagażami nagle zjawiło się w przedniej części pociągu ...

no ale skad by sie wzielo tyle ludzi?
owszem, automaty powinny byc, obcokrajowcy na pewno w obecnej sytuacji sie dziwnie czuja ale juz nie przesadzajcie, ze biletow nie mozna kupic...
 Profil Relacje PM off  

#325 PostWysłany: 18 Wrz 2012 12:26 

niebieski
Trzeba też dodać, że bilet można spokojnie kupić na lotnisku w Modlinie, jest punkt Kolei Mazowieckich (co prawda nie wiem w jakich godzinach działa ale kupowałem bilet ok 18) można się wszystkiego dowiedzieć np o najbliższy pociąg o której i dokąd jedzie oraz kupić bilet, także nie przesadzajcie.
 Profil Relacje PM off  

#326 PostWysłany: 18 Wrz 2012 12:58 
Awatar użytkownika

srebrny
ja przyznam, że u mnie ostatnio zaplusowali tym, że zmienili rozkład autobusów i jest w końcu ten o 23:00, więc jest szansa zdążyć na pociąg 23:23 :)
 Profil Relacje PM off  

#327 PostWysłany: 18 Wrz 2012 15:31 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Mnie zdziwiło na stacji w Modlinie to, że nie można płacić kartą. Wymieniłam kasę dwóm obcokrajowcom, ale z pewnością dużo wygodniej byłoby zapłacić kartą.

Być może ta sytuacja już się zmieniła i jest możliwość płatności kartą. Orientuje się ktoś?

mod - uprzejmie prosze o niedopisywanie postów jednego po drugim, a uzywanie przycisku [zmien]
jest gratis
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 19 Wrz 2012 01:16 
Awatar użytkownika

srebrny
Nieznany napisał(a):
(skąd akurat 76 zł, a nie bilet kredytowy?) [...]

Co za głupoty wypisujesz? Co to jest wg ciebie "bilet kredytowy"?

mod - prosba o odpowiedzialne wypowiedzi,
i przydaloby sie wiecej info o kwocie 76 zl
 Profil Relacje PM off  

#329 PostWysłany: 19 Wrz 2012 11:19 

Jest to bilet, który wypełnia przy Tobie konduktor na podstawie okazanego dokumentu tożsamości. Ty go podpisujesz i dzięki temu nie musisz opuszczać pociągu, tylko możesz jechać dalej. Potem na adres zameldowania przychodzi Ci wezwanie do zapłaty, którą musisz uiścić bodajże w ciągu 14 dni roboczych. Oczywiście kwota ta jest znacznie wyższa niż cena normalnego biletu.

To tyle głupot, a po Twojemu będzie to zapewne nazywać się „mandat”.

#330 PostWysłany: 22 Wrz 2012 16:06 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
niebieski
Jutro muszę dostać się na Modlin i w związku z tym mam pytanie.
Obecnie najkorzystniej dostać się na lotnisko w Modlinie (przyjeżdżam pociągiem na centralny) można kupując bilet za 12zł na przejazd koleją z Centralnego na stację w Modlinie i stamtąd busem, których rozkłady podawaliście kilka stron wcześniej - to wiem.
Czy bilet ten mogę kupić na dworcu nie w Warszawie, gdyż ewentualna przesiadka między pociągami zawiera się w kilkunastu minutach, czy muszę to zrobić na Centralnym? Albo są jakieś automaty?

#331 PostWysłany: 22 Wrz 2012 16:29 

niebieski
Pabloo, bilet może kupić też u konduktora, po wejściu do pociągu, udaj się do pierwszego wagonu tam będzie konduktor i za 12zł sprzeda Ci bilet. Bo jeśli wsiądziesz i będziesz czekał aż konduktor sam przyjdzie to może uznać, że jedziesz bez biletu i nie będzie chciał sprzedać tylko wlepić karę za brak biletu.
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 22 Wrz 2012 16:53 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Pabloo napisał(a):
Jutro muszę dostać się na Modlin i w związku z tym mam pytanie.
Obecnie najkorzystniej dostać się na lotnisko w Modlinie (przyjeżdżam pociągiem na centralny) można kupując bilet za 12zł na przejazd koleją z Centralnego na stację w Modlinie i stamtąd busem, których rozkłady podawaliście kilka stron wcześniej - to wiem.
Czy bilet ten mogę kupić na dworcu nie w Warszawie, gdyż ewentualna przesiadka między pociągami zawiera się w kilkunastu minutach, czy muszę to zrobić na Centralnym? Albo są jakieś automaty?

Z technicznego punktu widzenia taki bilet możesz kupić w KAŻDEJ kasie na terenie całego kraju, jedyny problem może polegać na tym, że 60-letnia pani kasjerka z Koziej Wólki, która w całym swoim zawodowym życiu nie sprzedała ani jednego biletu na pociąg Kolei Mazowieckich, może po prostu nie umieć Ci sprzedać takiego biletu.
 Profil Relacje PM off  

#333 PostWysłany: 22 Wrz 2012 17:27 
Awatar użytkownika

srebrny
siGGe napisał(a):
Pabloo, bilet może kupić też u konduktora, po wejściu do pociągu, udaj się do pierwszego wagonu tam będzie konduktor i za 12zł sprzeda Ci bilet. Bo jeśli wsiądziesz i będziesz czekał aż konduktor sam przyjdzie to może uznać, że jedziesz bez biletu i nie będzie chciał sprzedać tylko wlepić karę za brak biletu.

potwierdzam, że można bez problemu kupić u konduktora
cena zależy tylko od tego czy kupujesz na stacji na której jest kasa, czy jej nie ma
jeśli kasy nie ma to płacisz 12 zł
jeśli kasa jest to jest jakaś opłata manipulacyjna (wiem, że na odcinku centralna - nowy dwór mazowiecki wzieli od kobiety +1,5zł, więc podejrzewam, że modlina może być podobnie)

Ale powinieneś móc kupić taki bilet bez problemu w dowolnej kasie pkp, poprostu podając nazwę 'bilet lotniskowy' i podając planowaną godzinę wyjazdu
 Profil Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 23 Wrz 2012 13:07 

na koleje mazowieckie znizki studenckie obowiazuja?:) i sie domyslam ze autobus z dworca pod terminal darmowy jest?
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 23 Wrz 2012 13:12 
Awatar użytkownika

niebieski
wojtekp napisał(a):
na koleje mazowieckie znizki studenckie obowiazuja?:)
obowiązują.
Cytuj:
sie domyslam ze autobus z dworca pod terminal darmowy jest?
nie jest.
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 23 Wrz 2012 19:27 

niebieski
wojtekp napisał(a):
na koleje mazowieckie znizki studenckie obowiazuja?:) i sie domyslam ze autobus z dworca pod terminal darmowy jest?

Ogólnie obowiązują,
ale nie obowiązują na bilet lotniskowy, który kosztuje 12 zł (i zawiera opłatę za pociąg z dowolnej stacji w Warszawie do Modlina i za autobus pod terminal),
ani nie obowiązują na osobny bilet na ten autobus, który kosztuje 4 zł
 Profil Relacje PM off  

#337 PostWysłany: 23 Wrz 2012 20:47 

czy jest gdzieś rozkład tych autobusów kolei mazowieckich? Mam samolot o 5 rano - czy uda się dojechać kolejami mazowieckimi? Jakieś inne pewne propozycje na dojazd (oprócz samochodu :P)

Z góry dziękuję!
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 23 Wrz 2012 20:56 
Moderator forum

loleslaw napisał(a):
czy jest gdzieś rozkład tych autobusów kolei mazowieckich? Mam samolot o 5 rano - czy uda się dojechać kolejami mazowieckimi? Jakieś inne pewne propozycje na dojazd (oprócz samochodu :P)

Z góry dziękuję!
Witam,
jest w tym wątku, 3 str wcześniej, foto rozkładu (c) forumowicza Suszek (i Skibek)
na 32ej

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#339 PostWysłany: 24 Wrz 2012 14:13 

Moje pytanko w środę mam przylot do Warszawy Modlin z weeze o godzinie 21:10. Chciałabym zdążyć na pociąg z Warszawy Zachodniej do Poznania odjeżdżający o godzinie 23:06. KM z Modlina mam o godzinie 21:47, planowany dojazd do Warszawy zachodniej to 22:47. Z tego co widziałam, bus z lotniska do Modlina odjeżdża o godzinie 21:30. Pytanie czy zdążę na busa i czy zdążę na KM?
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 24 Wrz 2012 16:47 

niebieski
ekatierina napisał(a):
Moje pytanko w środę mam przylot do Warszawy Modlin z weeze o godzinie 21:10. Chciałabym zdążyć na pociąg z Warszawy Zachodniej do Poznania odjeżdżający o godzinie 23:06. KM z Modlina mam o godzinie 21:47, planowany dojazd do Warszawy zachodniej to 22:47. Z tego co widziałam, bus z lotniska do Modlina odjeżdża o godzinie 21:30. Pytanie czy zdążę na busa i czy zdążę na KM?

zwróć uwagę na to czy pociąg z modlina przyjeżdza na peron 1.-7.
czy też 8., który... nie jest na dworcu a obok (1-2 minuty spaceru na dworzec "właściwy")
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1403 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 71  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości