Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1401 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 71  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Warszawa Modlin
#241 PostWysłany: 01 Wrz 2012 14:55 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
No to pozbawiliście mnie złudzeń :D

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#242 PostWysłany: 01 Wrz 2012 16:45 

Gaszpar napisał(a):
sylwia_pl napisał(a):
Astrid napisał(a):
Ile czasu może zająć przejazd samochodem z lotniska w Modlinie na przystanek Polskiego Busa o godz. 17 w środku tygodnia?

1,5h -2h

chociaż teraz jak zamknęli tunel to nie wiem ile objazdami

Też myślałemże 1,5h to optymistyczne założenie, faktycznie lepiej chyba 2h liczyć na Wilanowską

A po co pchać się samochodem na PB na Wilanowskiej, można z Modlina do metra na Młocinach i w ok 30min dojechać na Wilanowską.
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 01 Wrz 2012 19:05 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
Tomek73 napisał(a):
Gaszpar napisał(a):

A po co pchać się samochodem na PB na Wilanowskiej, można z Modlina do metra na Młocinach i w ok 30min dojechać na Wilanowską.

Ok, a ile może trwać podróż z lotniska do metra Młociny?

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 01 Wrz 2012 21:10 

http://www.mazowieckie.com.pl/g2/orygin ... 7823dd.pdf

pod tym linkiem macie rozkład autobusow z PKP Modlin na Lotnisko :)

wybieram sie tam jutro pierwszy raz i chyba majac lot o 18 wyjade z w warszawy na wszelki wypadek o 13 bo słyszałam ze pociagi potrafia miec duze opoznienie.... oby nie :)
mam jeszcze pytanko ile w niedziele kolo 17:00 moze zajac przejscie przez security ch.? duze sa tam tłumy?
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 02 Wrz 2012 23:38 

Astrid napisał(a):
Tomek73 napisał(a):
Gaszpar napisał(a):

Ok, a ile może trwać podróż z lotniska do metra Młociny?

Najlepiej to z PKP Modlin na PKP Warszawa Gdańska (30-40 min.) i stamtąd metrem do Metro Wilanowska. W żadnych korkach się nie stoi.
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 03 Wrz 2012 12:53 

Witam

Korzystał ktoś z dojazdu na Modlin z firmą Translud?

Pasuje mi godzinowo, lot mam w sobotę więc korków być nie powinno.

Jest to godne zaufania? Zwłaszcza chodzi mi o to czy jak wysiądę z autobusu jadącego z Warszawy to łatwo znajdę w Modlinie ten następny autobus który za 1 zł jedzie pod terminal.

#247 PostWysłany: 04 Wrz 2012 12:36 

Jechałam Transludem 15 sierpnia z przyst. Emilii Plater do Modlina.
Bilet 8 zł, autobus przyjechał na czas, w Modlinie na pętli byliśmy nawet przed czasem (nie było korków). Busik transferowy na nas już czekał, przy okazaniu biletu z Wawa - Modlin transfer na lotnisko jest za 0 zł.
Na pętli przesiadkowej w Modlinie jest sklep (trochę ukryty - trzeba obejść wielki budynek stojący na placu ) ważne dla zapominalskich :)

marr.85 napisał(a):
Witam

Korzystał ktoś z dojazdu na Modlin z firmą Translud?

Pasuje mi godzinowo, lot mam w sobotę więc korków być nie powinno.

Jest to godne zaufania? Zwłaszcza chodzi mi o to czy jak wysiądę z autobusu jadącego z Warszawy to łatwo znajdę w Modlinie ten następny autobus który za 1 zł jedzie pod terminal.
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 04 Wrz 2012 12:59 

niebieski
Na prawdę przeleciałem ten temat i niestety nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania. Są na pewno, ale temat jest zbyt rozstrzelony. Chciałem zapytać o:
- odlot mam 1145, pociąg KM z przystanku Warszawa Koło o 9:06, planowy przyjazd na stację Modlin 9:58. Stamtąd pewnie ma być autobus, zdążę ? (w najgorszym scenariuszu ;) )

- czy na lotnisku po odprawie są jakieś sklepy bezcłowe, cokolwiek z alkoholem?
o sklepach i obsłudze w viewtopic.php?f=15&t=17285&start=40
mod A
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 04 Wrz 2012 13:03 

HON fly4free
Annika napisał(a):
Jechałam Transludem 15 sierpnia z przyst. Emilii Plater do Modlina.

też mnie to niedługo czeka, stąd pytanie - czy bilety kupuje się u kierowcy, czy można to zrobić gdzieś wcześniej?
Mod - Tak, bilety kupisz bez problemu u kierowcy.
Annika, odp 2 str dalej
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 04 Wrz 2012 15:35 

Wiem, że już dużo powiedziano na temat tego transferu, ale chciałbym przedstawic moją sytuację, bo jednak jako osoba wiecznie spóźnialska wydaje mi sie, ze zdążę, ale realnie to prosiłbym was o ocenę :P
Przyjazd na metro wilanowska o 8:00, odlot o 10:25. Zdążę? Domyślam się, ze najszybsza opcja to wsiąśc w metro, pojechac na wawe gdańską i stamtąd pkpem, no ale właśnie, czy starczy czasu?

wersatis napisał(a):
Autobus musiałby przyjechać 10 min. przed czasem, abyś miał szanse zdążyć. W metrze musisz być na punkt 07:55. dojedziesz na 8:20 na Gdański i z tamtąd 08:24 pociąg. Czas przejazdu metrem jest z rezerwą, gdyż przejazd jest w godzinach szczytu.

mod

#251 PostWysłany: 04 Wrz 2012 15:39 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
Manieklbl napisał(a):
Wiem, że już dużo powiedziano na temat tego transferu, ale chciałbym przedstawic moją sytuację, bo jednak jako osoba wiecznie spóźnialska wydaje mi sie, ze zdążę, ale realnie to prosiłbym was o ocenę :P
Przyjazd na metro wilanowska o 8:00, odlot o 10:25. Zdążę? Domyślam się, ze najszybsza opcja to wsiąśc w metro, pojechac na wawe gdańską i stamtąd pkpem, no ale właśnie, czy starczy czasu?

jeśli złapiesz pociąg odj. 08:24 ...

następny z gdańskiej jest za późno
 Profil Relacje PM off  

#252 PostWysłany: 04 Wrz 2012 21:55 

niebieski
Autobus musiałby przyjechać 10 min. przed czasem, abyś miał szanse zdążyć. W metrze musisz być na punkt 07:55. dojedziesz na 8:20 na Gdański i z tamtąd 08:24 pociąg. Czas przejazdu metrem jest z rezerwą, gdyż przejazd jest w godzinach szczytu.

Asortyment już jest na miejscu :) - Pod koniec tego tygodnia mają być otwarte sklepy wolnocłowe.

Czy ktoś ma doświadczenia z jakąś sensowną firma robiącą transfery z centrum Warszawy do Modlina za max. 90 zł. ?
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 04 Wrz 2012 22:40 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
wersatis napisał(a):
... Czy ktoś ma doświadczenia z jakąś sensowną firma robiącą transfery z centrum Warszawy do Modlina za max. 90 zł. ?

Glob Taxi reklamuje się , że koszt z centrum to 99zł.

z informacji na innym forum wynika, że od dzisiaj działa pierwszy sklep Euroshop

#254 PostWysłany: 05 Wrz 2012 00:27 

Dzięki za odpowiedź - myślałem też nad dostaniem się z metra wilanowska na dworzec gdański taksówką, aby zdążyc na pociąg o 8:24, ale przy korkach to chyba nawet taksówką nie zdąże. No nic, ostatecznie skorzystam z taxi.

P.S Widzę, że jako taki rozkłąd jazdy metra nie istnieje, podane jest tylko, że metro jeździ co 3 minuty, skąd więc ta godzina 7:55? Szacunkowy przejazd to 15min, ja mam teoretycznie 24, więc tak się zastanawiam, może nawet wsiadając do metra o 8:02 zdążyłbym na pociąg? Prosiłbym jakiegoś warszawiaka, który wie jak to wygląda w praniu o informacje. Wyjazd jest typowo lowcostowy i jak ostatecznie by mi ten samolot uciekł, to świat się nie zawali, więc myślę, ze warto zaryzykowac :) Co sądzicie?

#255 PostWysłany: 05 Wrz 2012 06:55 

niebieski
Manieklbl napisał(a):
Dzięki za odpowiedź - myślałem Widzę, że jako taki rozkłąd jazdy metra nie istnieje, podane jest tylko, że metro jeździ co 3 minuty, skąd więc ta godzina 7:55?

To jest godzina przybliżona, rzeczywista może się różnić o 1-2 min.

Cytuj:
Szacunkowy przejazd to 15min, ja mam teoretycznie 24, więc tak się zastanawiam, może nawet wsiadając do metra o 8:02 zdążyłbym na pociąg?

Raczej tak. Czas dojazdu metrem ok. 16 min. Masz według przybliżonego rozkładu M. Wilanowska 8:02 - Dw. Gdański 8:18.
Tam musisz wyjść z przodu i iść korytarzem chyba w prawo, szukając perony PKP. O ile pamiętam, w sierpniu odjazd był z peronu 3.
Ale musisz się bardzo szybko poruszać.
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 05 Wrz 2012 09:32 

niebieski
Manieklbl napisał(a):
Dzięki za odpowiedź - myślałem też nad dostaniem się z metra wilanowska na dworzec gdański taksówką, aby zdążyc na pociąg o 8:24, ale przy korkach to chyba nawet taksówką nie zdąże. No nic, ostatecznie skorzystam z taxi.

Ale czemu???? Z Metra Wilanowska na Dworzec Gdański jedziesz metrem około 15 minut. Taxi na bank nie będzie szybciej.
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 05 Wrz 2012 09:34 

niebieski
Gaszpar napisał(a):
wersatis napisał(a):
... Czy ktoś ma doświadczenia z jakąś sensowną firma robiącą transfery z centrum Warszawy do Modlina za max. 90 zł. ?

Glob Taxi reklamuje się , że koszt z centrum to 99zł.

z informacji na innym forum wynika, że od dzisiaj działa pierwszy sklep Euroshop

Ewentualnie:
http://www.groupon.pl/oferty/warszawa/E ... m/10037379
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 05 Wrz 2012 09:40 

niebieski
Manieklbl napisał(a):
P.S Widzę, że jako taki rozkłąd jazdy metra nie istnieje, podane jest tylko, że metro jeździ co 3 minuty, skąd więc ta godzina 7:55? Szacunkowy przejazd to 15min, ja mam teoretycznie 24, więc tak się zastanawiam, może nawet wsiadając do metra o 8:02 zdążyłbym na pociąg? Prosiłbym jakiegoś warszawiaka, który wie jak to wygląda w praniu o informacje. Wyjazd jest typowo lowcostowy i jak ostatecznie by mi ten samolot uciekł, to świat się nie zawali, więc myślę, ze warto zaryzykowac :) Co sądzicie?

W godzinach szczytu metro jeździ co 2-3 minuty. Czas dojazdu z Metra Wilanowska na Dworzec Gdański = 15 minut. Czas dojścia od przystanku PolskiegoBusa do peronu metra - 3 minuty. Max czas oczekiwania na pociąg = 3 minuty.
Jedyną niewiadomą dla mnie pozostaje przejście ze stacji metra Dworzec Gdański na stację kolejową. Niby mieli budować podziemny łącznik, ale nie wiem ile z tego wyszło. Jeżeli nie ma to pozostaje śmignąć górą.
Reasumując - jak PolskiBus przyjedzie w najgorszym przypadku planowo a PKP nie będzie wcześniej - powinieneś zdążyć w 24 minuty. Młody jesteś to dasz radę pobiegać z torbą ;) Alternatywy tak naprawdę nie masz. Kwestią czasochłonną może być też dla Ciebie zakup biletu na metro.
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 05 Wrz 2012 10:39 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 587 022
niebieski
Podziemny łącznik istnieje już od dawna ;) dojście szybkim biegiem z metra (zakładając, że wysiądziesz przy odpowiednich schodach) do peronów to jakieś 2 minuty. Jadąc od strony Metro Wilanowska jedziesz w kierunku Młocin więc najlepiej jakbyś był na przodzie pociągu metra bo najbliżej peronów są schody ostatnie na peronie czyli te, które będą najbliżej kabiny maszynisty, wtedy na górę, w prawo i w korytarz na perony ;)

#260 PostWysłany: 05 Wrz 2012 11:16 

Dzięki wielkie wszystkim za szczegółowe podpowiedzi, byc może uratowaliście mi wyjazd :P Ja już nie raz musiałem biegac z plecakiem na samolot/busa, także norma, a co do biletu to wezme wyliczoną kasę, a jak metro by już nadjeżdzało to najwyżej przeskocze barierki :P Bilet na pociąg bez problemu kupię u maszynisty?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1401 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 71  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości