Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1401 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 71  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Warszawa Modlin
#201 PostWysłany: 14 Sie 2012 10:19 

Zbanowany
Gregggor napisał(a):
Gregggor napisał(a):
To ja z pytaniem do osób z doświadczeniami w dojeździe samochodem do Modlina...

Mam wylot z WMI w piątek 24/08 o godz. 18:00.
Z Warszawy będę ruszał samochodem ze Śródmieścia (okolice Świętokrzyskiej). Zakładając, że dobrze by było być na lotnisku nie później niż ok. 17:00 (tylko bagaż podręczny), pytanie jest następujące:
- która trasa Wwa Śródmieście > Modlin o tej porze dnia zajmie najmniej czasu?
- ile czasu trzeba założyć na dojazd, żeby jechać bez nerwów?

z góry dzięki

PS. A może ktoś chce się ze mną zabrać i dorzucić do paliwa? Będę miał 2-3 wolne miejsca w samochodzie...
mod - wolne miejsca w tym wątku viewtopic.php?f=34&t=16893

Czy ktoś może pomóc z informacją o czasie dojazdu?

Myślę, że najbezpieczniej założyć około godziny (piątek to newralgiczny termin kiedy przyjezdni wracają na wieś a wylotówki się korkują :) )

Zjeżdżasz na Wisłostradę w stronę Gdańska a potem odbijasz w Nowym Dworze Mazowieckim.

Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️ Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️
Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴 Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴
#202 PostWysłany: 15 Sie 2012 21:32 

niebieski
Podlasie Express ostatnio sie pochwaliło na swoim profilu na FB, że dostało pisemną pisemną zgodę na robienie połączenia z Białegostoku na lotnisko w Modlinie.

Trochę ta sytuacja mnie dziwi, bo pierw lotnisko deklaruje, że tylko firmy w wybrane w przetargu będą dojeżdżały na lotnisko. Teraz na boku po cichu wydają zgodę. 2 tygodnie temu pytałem czy inne firmy będą mogły podjeżdżać na dworzec ale p. rzecznik nabrała wody w usta. Dziwne to trochę.
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 16 Sie 2012 16:03 
Awatar użytkownika

Ponieważ ja pierwszy raz widzę informację o tym, że pociągi się spóźniają i że jest to dość częste (?), czy ktoś mógłby mi poradzić: wg jakdojadę.pl mam być na lotnisku o 16:30 a wylot o 17:40, czy lepiej jechać wcześniej i nie ryzykować?

#204 PostWysłany: 16 Sie 2012 17:05 

niebieski
paty_sraty napisał(a):
Ponieważ ja pierwszy raz widzę informację o tym, że pociągi się spóźniają i że jest to dość częste (?), czy ktoś mógłby mi poradzić: mam być wg jakdojadę na lotnisku o 16:30 a wylot o 17:40, czy lepiej jechać wcześniej i nie ryzykować?
Proponuje jechać na Warszawę Gdańską. Tam masz pociąg na Nasielsk o 15:05. Na tej stacji pociąg rozpoczyna bieg. Wg rozkładu będziesz na 15:47 w Modlinie. Do tego jak doliczysz 30 min. rezerwy czasowej na opóźnienia. to będzie akurat.
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 16 Sie 2012 19:29 
Moderator forum

o ++ i minusach sytuacji proponuję w wątku
http://www.fly4free.pl/forum/aktualna-s ... i,15,17285
posty z uwagami 'czego brak i co jest na lotnisku' przenoszę
o tym co ''mi się podoba (lub/i nie)" może piszmy w wątku nowym, założonym w tym celu ,
o ile będzie tam postawiona jakaś sensowna/merytoryczna/praktyczna kwestia (ankieta ?) o: http://www.fly4free.pl/forum/lotnisko-m ... e,15,17880
DZięki

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 16 Sie 2012 20:44 
Awatar użytkownika

Dzięki za pomoc :)

#207 PostWysłany: 16 Sie 2012 21:12 

niebieski
Proszę :).

W wolnej chwili zrobiłem zestawienie w arkuszu kalkulacyjnym z wszystkimi pociągami odjeżdzającymi z Warszawy do Modlina.
http://tiny.pl/h4s9x

W razie błędów, bądź niedociągnięć proszę o sugestie.

W wolnej chwili dorobię wariant powrotny oraz pociągi TLK jadące z Warszawy do Nowego Dworu jako uzupełnienie dla Kolei Mazowieckich.
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 20 Sie 2012 23:10 

Pytanie do doświadczonych w bojach z PolskimBusem i Warszawą.
Lot mam o 10.25 z Modlina, czy dojazd z Krakowa PolskimBusem, który planowo ma być o 6.30 w Warszawie (metro wilanowska) oraz późniejsze przedostanie się do dworca Warszawa Gdańska na pociąg o 07.07 to jest dobry pomysł? Czy jest to realnie do wykonania? Najważniejsza sprawa tutaj to PolskiBus z Krakowa do Warszawy, czy jadąc w nocy PolskiBus ma w zwyczaju się spóźniać?
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 20 Sie 2012 23:18 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Filip .D napisał(a):
Pytanie do doświadczonych w bojach z PolskimBusem i Warszawą.
Lot mam o 10.25 z Modlina, czy dojazd z Krakowa PolskimBusem, który planowo ma być o 6.30 w Warszawie (metro wilanowska) oraz późniejsze przedostanie się do dworca Warszawa Gdańska na pociąg o 07.07 to jest dobry pomysł? Czy jest to realnie do wykonania? Najważniejsza sprawa tutaj to PolskiBus z Krakowa do Warszawy, czy jadąc w nocy PolskiBus ma w zwyczaju się spóźniać?

Nie odpowiem ci na pytanie o PolskiegoBusa z Krakowa bo jechałem na tej trasie ostatnio rok temu.
Ale jeżeli przyjedziesz na czas, szybko dobierzesz swój pakunek to do Metra Dojdziesz w 3min poczekasz średnio na pociąg 3 min pojedziesz na Dworzec Gdański w 15min. Więc zdążysz w palcem w... Jeżeli Bus przyjedzie na czas

#210 PostWysłany: 22 Sie 2012 11:18 

ile czasu zajmuje dojazd z centrum Warszawy do modlina pociągiem? lot mam o 19:25.

mod - przenoszę do wątku który jest poświęcony tej kwestii, istnieje od jakiegoś czasu = znajdziesz łatwo odp (tylko Ty wiesz jaki to dziń tygodnia)
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 22 Sie 2012 11:29 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
yoaneska napisał(a):
ile czasu zajmuje dojazd z centrum do modlina pociągiem? lot mam o 19:25.

Ja ostatnio wsiadłam na zachodniej 15:06, autobus ze stacji Modlin na lotnisko był od razu (nie czekałam nawet pełnej minuty).
Na lotnisku byłam 16:28.
Ten czas to optymistyczny czas, bo autobus był od razu, ale licz na to, że na autobus będziesz musiała niestety czekać, bo nie są synchronizowane z przyjazdami pociągów.
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 22 Sie 2012 15:00 

Czy ten autobus z modlina na lostnisko jedzie tak długo, czy dlaczego Ci to tyle zajęło? Pociąg ma jechać ~57minut, a jako że nie czekałaś w ogóle na autobus (gdzie można sprawdzić godziny odjazdu tego busika?) to musiał on jechać, aż ~30min. Korki, czy to normalne?
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 22 Sie 2012 16:08 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
myślę, że autobus jechał niecałe 20 min (czy były korki... nie pamiętam)
pamiętaj jednak, że poza samym czasem przejazdu niestety dochodzą jeszcze czasy przejścia/ dojścia/ wyjścia z pociągu w tłumie / wejścia na schody z peronu... ponieważ winda nie działa trzeba czekać aż ludzie z 32kg bagażem rejestrowanym wdrapią się po schodach (po wielkości niektórych waliz podejrzewam, że naprawdę zapakowali je pod korek), potem wsiadasz do autobusu, czekasz aż ludzie kupią bilety... itd
16:28 dokładnie wybiła gdy stanęłam do kolejki x-ray
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 22 Sie 2012 18:13 

Ja mam niezbyt dobre doświadczenia z czasem przejazdu pociągu do Modlina - na trasie pociąg zatrzymuje się i przepuszcza inne pociągi. Ostatnio staliśmy 45 minut :| Nigdy nie wiadomo, ile tym razem pociąg będzie stał = ile zajmie podróż :roll:
Niedługo lecę gdzieś, samolot mam o 14:30 i myślę, że wyjadę około 11 na wszelki wypadek - wolę się asekurować..
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 22 Sie 2012 18:27 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Jeśli zamierzacie jechać przez Warszawę do Modlina w godzinach 16:00-18:0,0 to normalną rzeczą jest, że korki będą, bo ludzie z pracy wracają. Bezproblemowy przejazd z centrum ~40km to jest godzina czasu (liczymy stanie na światłach, wsiadanie, wysiadanie itp). W godzinach szczytu, żeby dojechać na spokojnie, radzę drugą godzinę podróży jeszcze w razie czego doliczyć.
Pociągi powinny jechać szybciej, ale za to Koleje Mazowieckie lubią się spóźniać na tej trasie.
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 23 Sie 2012 15:54 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Droga opcja oficjalnym busem:

MODLINBUSY są już oznakowane.

Autokary firmy Modlin Bus, kursujące między Portem Lotniczym Warszawa/Modlin a centrum Warszawy zostały oznakowane specjalnie na potrzeby trasy lotniskowej.

Przystanek MODLINBUSÓW w śródmieściu Warszawy znajduje się tuż przy Dworcu Centralnym, na parkingu strzeżonym Spółdzielni Uniwersum przy Al. Jerozolimskich 56. Autokary zatrzymują się też na pętli autobusowej ZTM Metro Młociny 25, a następnie przed terminalem Lotniska Warszawa/Modlin. Dojazd, w zależności od pory dnia i nasilenia ruchu na drogach, trwa od 50 do 100 min. Jest to jedyne bezpośrednie połączenie.

Bilety w cenie 33 zł. można kupić online na stronie http://www.modlinbus.pl, w kasie przewoźnika na lotnisku lub bezpośrednio w autokarze. Za bilet zapłacić można kartą kredytową lub gotówką. Przyjmowane są także waluty zagraniczne (EUR, GBP, NOK, SEK, USD).

Image

Pierwszy MODLINBUS rusza na trasę z centrum Warszawy o godzinie 2.30 w nocy, natomiast ostatni kurs z lotniska w kierunku Warszawy o godzinie 00:10. W ten sposób, rozkład jazdy linii Modlin Bus dostosowany jest do rozkładu lotów na Lotnisku Warszawa-Modlin.

Nowoczesne autokary Scania Touring HD, wyposażone są w bezpłatny dostęp do Internetu oraz klimatyzację.

Rozkład jazdy autobusów Modlin Bus dostępny jest już na stronie internetowej http://www.modlinbus.pl
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 23 Sie 2012 18:25 

A ile czasu zajmuje dojazd na lotnisko Transludem, oczywiście łącznie z przesiadką w linie 10 dowożąca na lotnisko?
Może Translud jest jednak pewniejszy w obecnej chwili od kolei.
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 23 Sie 2012 20:10 

Chciałbym dostać się na lotnisko Warszawa Modlin z lotniska Chopina. Czy jest jakaś dobra alternatywa dla bezpośredniego połączenia Kolei Mazowieckich? Przeglądałem ten temat, ale nie wychwyciłem nic innego.

Konkretnie chodzi mi o przejazd w niedzielę (2. września) ok południa (od godziny 13:20).
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 24 Sie 2012 23:00 

Witam,
Chciałam zapytać czy ktoś nie orientuje się w jaki sposób najlepiej dostać się na lotnisko do Modlina z Krakowa?
Jedyny sposób jaki wydaje mi się sensowny to dojazd pociągiem do dworca Warszawa-Zachód,
a następnie kontynuacja podróży Kolejami Mazowieckimi.
Jak wygląda kwestia dojazdu Polskim Busem?
Czy zatrzymuje się na jakichś przystankach we Warszawie, z których można się w miarę bezproblemowo dostać do Modlina?
Dodam jeszcze, że kompletnie nie znam Warszawy, mimo że byłam w stolicy kilka razy :)

pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 24 Sie 2012 23:16 
Moderator forum

Rodota, witam,

zanim odpowiedzą warszawiacy/ eksperci,
mogę podrzucic tyle że pB (z Krakowa) staje tylko przy Metrze Wilanowska,
stamtąd mozna dojechac Metrem do dworców: W-wa Srodmieście (stąd ew przejśc pieszo do Centralnej) lub Wwa Gdańska
Były w tym wątku posty z tym związane, poczytaj, wymieniono np http://warszawa.jakdojade.pl/ , opóźnienia ...
Przesiadka z pociągu na kolejkę na Wwie Zachodniej wydaje się prostsza (nie wiem jak z peronu na peron),
reszta zależy od zgrania w czasie tak żeby zdążyć na lot.

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1401 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 71  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości