Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1403 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 71  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Warszawa Modlin
#441 PostWysłany: 30 Paź 2012 01:08 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
donmateo napisał(a):
Kilka przemyśleń co do modlinbusa:
-miałem bilet na całkowicie inną datę za 1zł, wszedłem bez problemu na pokład (Godzina odjazdu nawet różniła się o 20min, Pan tylko zapytał, czy pasuje mi wyjechać wcześniej)

A duża była różnica w dacie? W sensie ile dni?
 Profil Relacje PM off  

🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨 🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨
Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️ Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️
#442 PostWysłany: 30 Paź 2012 02:10 
Awatar użytkownika

niebieski
codriver napisał(a):
donmateo napisał(a):
Kilka przemyśleń co do modlinbusa:
-miałem bilet na całkowicie inną datę za 1zł, wszedłem bez problemu na pokład (Godzina odjazdu nawet różniła się o 20min, Pan tylko zapytał, czy pasuje mi wyjechać wcześniej)

A duża była różnica w dacie? W sensie ile dni?

miesiąc

#443 PostWysłany: 30 Paź 2012 12:43 

Witam na forum,
to mój pierwszy post i w czwartek będzie mój pierwszy lot. Lecę z Modlina Ryanem do Liverpoolu (14:35), miałem w planach wyruszyć z Warszawy pociągiem KM ale jest straszna luka w kursowaniach pociągów, odjazd z Centralnej o godzinie 08:51 a następny dopiero 12:00 (12:50 w Modlinie + autobus do lotniska). Biorąc pod uwagę moją punktualność i to że lecę pierwszy raz i nie jestem ogarnięty w tych sprawach nie wiem czy ten późniejszy pociąg będzie dobry. Jest jeszcze opcja pojechać pociągiem z Dworca Gdańskiego, orientuje się ktoś jakie składy KM kursują do Modlina z Gdańskiej?
 Profil Relacje PM off  

#444 PostWysłany: 30 Paź 2012 12:56 

Loty: 73
Kilometry: 72 829
@KAM1L0S

a czy to takie trudne wejsc na rozklad-pkp.pl i poszukać połączeń z gdańskiej?? są np. o 9.25,11.00 i 11.29 czas jazdy ok 45 min i znalezienie tego zajęło mi 30 sek. wystarczy odrobina chęci.

#445 PostWysłany: 30 Paź 2012 13:11 

Ok, wiem jak znaleźć połączenie z Gdańskiej, chodzi mi o to jakie składy kursują. Elfy czy np. stare EN-57
 Profil Relacje PM off  

#446 PostWysłany: 30 Paź 2012 13:27 

niebieski
Elfy, choć dla mnie mało zrozumiałe pytanie :lol:
 Profil Relacje PM off  

#447 PostWysłany: 04 Lis 2012 00:15 

niebieski
Kolejna linia autobusowa jeździ do Modlina.
http://zakexpress.com.pl/?9

Linia jeździ z
Augustowa
Łomży
Ełku
Grajewa
Suwałk.

Co prawda ceny trochę z kosmosu, bo np. z Augustowa do Modlina cena 90 zł w jedną stronę. Są zniżki dla dzieci i studentów.
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 11 Lis 2012 01:35 

Witam, tylko raz lecialamz Modlina,troche sie martwilam,ale raczej wszystko ok.
1.Mialam bilet na Modlinbus z Mlocin za 1zl.Kolezanka mimo tego,ze jechala tym zamym autokarem,ale z Centrum,tez miala bilet za 1zl.Wiec albo tych biletow za zlotowke jest wiecej,albo to sie licza jako rozne trasy.
podroz z Mlocin trwa ok godziny (bo korki),ale z powrotem w nocy ok 35 min
2.Mialysmy wyjechac z modlina o23.40,ale firma zachciala jeszcze sobie poczekac na samolot z Liverpool ktory ladowal o 23.55.Duzy minus dla modlin busa
 Profil Relacje PM off  

#449 PostWysłany: 11 Lis 2012 20:04 

W grudniu mam samolot o 11:55. Wstępnie zarezerwowałem sobie ModlinBusa za 1 zł o 9:30, który ma tam być o 10:40. I teraz pytanie. Czy planowany przyjazd na godzinę i piętnaście minut jest wystarczający? Czy może lepiej zainteresować się jakimś innym kursem o wcześniejszej godzinie?
 Profil Relacje PM off  

#450 PostWysłany: 11 Lis 2012 20:50 
Moderator forum

simon231 napisał(a):
W grudniu mam samolot o 11:55. Wstępnie zarezerwowałem sobie ModlinBusa za 1 zł o 9:30, który ma tam być o 10:40. I teraz pytanie. Czy planowany przyjazd na godzinę i piętnaście minut jest wystarczający? Czy może lepiej zainteresować się jakimś innym kursem o wcześniejszej godzinie?

Simon, co do 'planowany' - duzo zalezy od pogody.

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 12 Lis 2012 11:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Trzy pytanie do doświadczonych w lotach z Modlina:

1) Czy mając wylot z Modlina w piątek o godz. 18:55, biorąc pod uwagę tłok do odprawy o tej porze, wystarczy że będę na lotnisku o 17:55 (mam tylko bagaż podręczny)?

2) Nawiązując do powyższego, czy chcąc dojechać w piątkowe popołudnie na 17:55 do Modlina wystarczy ok. 60 min na dojazd z centrum Warszawy? Czy nadal w Łomiankach są remonty zwężenia i przez to korki?

3) Czy po przylocie o godz. 00:45 jest jakikolwiek innych transport z Modlina do Warszawy niż taksówki?

#452 PostWysłany: 12 Lis 2012 11:52 

niebieski
Ad 1 - Modlin reaguje dość elastycznie na zwiększony ruch na lotnisku i otwiera w miarę potrzeb kolejne stanowiska do odprawy. Więc 60 minut przed odlotem nie powinno CIę zatrzymać w kraju

Ad 2 - może być mało. W normalnych warunkach dojedziesz na styk w 60 minut. A niech spadnie deszcz... To jest najgorsza pora w tygodniu w Warszawie - poza poniedziałkowym porankiem.

Ad 3 - wychodzi na to, że nie ma :(
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 12 Lis 2012 13:51 
Awatar użytkownika

Loty: 47
Kilometry: 58 916
Gregggor napisał(a):
1) Czy mając wylot z Modlina w piątek o godz. 18:55, biorąc pod uwagę tłok do odprawy o tej porze, wystarczy że będę na lotnisku o 17:55 (mam tylko bagaż podręczny)?
Mimo sporej ilości lotów o tej porze nie ma się o co martwić. Ja latam praktycznie co tydzień do CRL o 18:25/18:15 i na lotnisku jestem najwcześniej o 17:30 a czasem i później. Kontrola bezpieczeństwa to max. 10 minut przy dużej kolejce i otwartych tylko 2 stanowiskach, boarding też z reguły zaczynają tam w ostatniej chwili przed odlotem, więc będąc na lotnisku na godzinę przed odlotem spokojnie zdążysz.

Gregggor napisał(a):
3) Czy po przylocie o godz. 00:45 jest jakikolwiek innych transport z Modlina do Warszawy niż taksówki?
Niestety nie, no chyba, że czekanie na pierwszy pociąg o 4:45 nie jest dla Ciebie problemem ;)

#454 PostWysłany: 12 Lis 2012 14:04 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Według strony Modlinbusa ostatni autobus w pon, wt, czw, odjeżdża o 01:20.
 Profil Relacje PM off  

#455 PostWysłany: 12 Lis 2012 14:06 
Awatar użytkownika

Gregggor napisał(a):

Wychodzi na to, że nie jest w pon,wt,czw za to w pozostałe dni jest i zostaje tylko taxi.

http://www.modlinbus.pl/_var/images/roz ... ima_v2.pdf

#456 PostWysłany: 12 Lis 2012 15:41 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
Ja bym zadzwoniła do Modlinbusa.
Na lotnisku otrzymałam informację, że nie ma możliwości, żeby samolot wylądował, i nie było żadnego transportu i że zawsze 'ostatni' Modlinbus powinien być. Jak ktoś w Modlinbusie to potwierdzi oficjalnie to niech się pochwali.
 Profil Relacje PM off  

#457 PostWysłany: 12 Lis 2012 19:40 

niebieski
Jest informacja na profilu fb podlasie express, że od 5 grudnia otwierają połączenie Białystok Modlin. Na dniach mają byc podane szczegóły :).
 Profil Relacje PM off  

#458 PostWysłany: 12 Lis 2012 21:57 

Skorzystałem z oferty Modlinbusa za 1 zł i musze przyznać ze jechało się całkiem przyjemnie. Warto przy tym wspomnieć o 2 rzeczach
a) nie kupujcie tych biletów na zapas czy po to aby je sprzedac bo sprawdzane jest nazwisko i dowód więc ich nie sprzedacie a zabierzecie tylko innym szanse na to aby tanio dojechać do Modlina
b) jeśli ktos chce jechac Modlinbusem to dobrze radze aby kupic bilet wcześniej przez net. W niedzielę gdy jechalem na lotnisko juz pod Centralnym zjawiło sie tylu chetnych że w rezultacie kilkanaście osob bez wcześniejszych rezerwacji pozostalo na miejscu bo autobus został zapelniony. Oczywiście na Mlocinach weszły tylko 2 osoby ktore mialy wykupione wcześniej rezerwacje a cała reszta odeszła z kwitkiem (i co wtedy? chyba jedynie taksowka).
Nie sądziłem że za 28/33 zl Modlinbus będzie mial tylu chetnych ale wychodzi na to że się mylilem bo jeżdżą naprawde ładnie zapelnieni.
 Profil Relacje PM off  

#459 PostWysłany: 13 Lis 2012 01:08 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
wersatis napisał(a):
Jest informacja na profilu fb podlasie express, że od 5 grudnia otwierają połączenie Białystok Modlin. Na dniach mają byc podane szczegóły :).

Żeby tak jeszcze PolskiBus był łaskawy robić przystanki przy lotnisku.. :roll:
 Profil Relacje PM off  

#460 PostWysłany: 13 Lis 2012 13:28 

Witam mam pytanie:) Wylot z Modlina mam we wtorek o 15:10
wykupiłem bilet na Modllinbusa z Młocin o 13:10.
I pytanie brzmi czy dam rade zdarzyc na ten samolot czy za duzo ryzykuje ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1403 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 71  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości