Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 85 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 20 Sty 2016 00:30 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Hm, 80% moich lotów to z lotniska w WAW, jako ze lotnisko w KRK jest potwornie drogie albo nie ma tras które mnie interesują, i dlatego większość podróży rozpoczynam z Krakowa busem do Wawy bo taniej, ewentualnie Pendolino, jadę 3-5 godzin. Druga opcja to Wrocław albo Katowice, do których też jadę parę dobrych godzin.

3 godziny to jeszcze nie tragedia. Godzinę czasami zajmuje dojazd z KRK do centrum Krakowa.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄 🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄
Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️ Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️
#22 PostWysłany: 20 Sty 2016 00:30 
Awatar użytkownika

srebrny
Nawet nie wiesz ile ludzi jezdzi z KRK do KTW (czesto 2h, bo korki na a4) czy do Waw (4/5h PB/Luxem) bo to jest glowny port z ktorego sie lata. Nie wspomne ze zdarzalo sie jezdzic do Berlina (tak tak, jakies 7h).

ps1. Wbrew pozorom jak mieszkalem w Szczecinie, w ktorym jest lotnisko, nie bylo za wiele lotow. Trzeba bylo jechac do Poznania / Berlina, czyli 3 godziny.

ps2. A z reguly tezy typu "byloby na miejscu to bym latal" mozna miedzy ksiazki wlozyc. Nie nie latalbys, bo jakbys chcial to znalazlbys sposob ;) Kazdy tak mowi, przychodzi co do czego i wiadomo jak jest;)

Ostatnio edytowany przez seba, 20 Sty 2016 00:33, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 20 Sty 2016 00:32 

nie zdaja sobie sprawy jakby przemysl kwitl od cargo...
oraz ilu biznesmenow tu jest, mysle ze klasa biznes by sie lepiej sprzedawala od ekonomicznej ;)
mi tu nie chodzi tyle o krajowki tylko nawet Londyn, Bruksela, Oslo i jakis niemiecki kierunek.... 50% mlodych ludzi ze wschodu wyjechala. Ale co tam krawaciarze ze stolicy maja zawsze racje baaa przeciez tylko oni placa podatki i to ich lotniska maja byc pod domem niczyje inne :D
cud ze nie mieszkam w tym chorym kraju i mam swoje lotnisko 5min drogi od domu ;)

Edit do 2 panow nade mna: nie mowimy tu o skapcach ktorzy dla 50-100zl pojada przez cala polske bo taniej kupia bilet tylko o normalnych pasazerach ktorzy to wlasnie te bilety wam sponsoruja placac normalna cene a nie czekajac na okazje. TO dla nich to lotnisko nie dla was.

edit 2
skoro zajmuje ci godzine wjazd do centrum to uswiadom sobie ze 3h zajmuje pokonanie trasy nie dojazd na lotnisko, jak marki stoja a stoja na poranne loty to w samych markach +1h i torunska +1h i dojazd wychdozi 5h, przy tak dlugiej podrozy wyjezdza sie z duuuuzym zapasem by byc na 3h przed lotem bo cos moze byc po trasie i jest stres. wiec wychodzi nam juz 8h do odlotu...
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 20 Sty 2016 00:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Tylko Wy macie wybór. Jak nie Kraków to obok jest Katowice, jak nie Katowice to można do Wrocławia. A Białystok ma tylko wybór Warszawy. Jadąc od strony Marek do Warszawy można długo postać(ostatnio jechałem na Chopina, to w samych Markach stałem około 1.5h...nie żartuję, a doliczcie jeszcze dojazd z Białegostoku i jeszcze dojechać do samego lotniska)

Ile razy znalazłem fajne, tanie loty z Krakowa czy Wrocławia. Ale sama myśl że muszę tyle jechać do Krakowa się odechciewa.

To już nie chodzi o same loty pasażerskie, ale o cargo. Brak lotniska = brak inwestycji. A Białystok ma największe bezrobocie. Z samych galerii handlowych człowiek nie wyżyje...

Ostatnio edytowany przez wiater, 20 Sty 2016 00:38, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 20 Sty 2016 00:36 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
Po pierwsze primo - poczytajcie o lotniskach w Hiszpanii...

Po drugie primo - ja rozumiem że chciałoby się polecieć na weekend do Gdańska, ale pytanie brzmi - ile byście byli w stanie zapłacić? ;)

Po trzecie primo ultimo ;) - skoro to taki super pomysł to do roboty - znajdźcie inwestora, i budujcie...ale nie za "państwowe = niczyje"

bez urazy, ale to naprawdę nie jest takie proste jak się wydaje...

i jeszcze - do WMI jedziecie bez problemu, nawet Marek nie widzicie ;) a już obwodnica się buduje więc niedługo będzie prosta ścieżka do WAW...

Ostatnio edytowany przez vivere, 20 Sty 2016 00:40, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 20 Sty 2016 00:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Pisałem już. Brak budowy lotniska blokuje Warszawa. Oni wiedza ile by stracili, gdyby powstało lotnisko w Białymstoku.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 20 Sty 2016 00:47 
Awatar użytkownika

wiater napisał(a):
Tylko Wy macie wybór. Jak nie Kraków to obok jest Katowice, jak nie Katowice to można do Wrocławia. A Białystok ma tylko wybór Warszawy. Jadąc od strony Marek do Warszawy można długo postać(ostatnio jechałem na Chopina, to w samych Markach stałem około 1.5h...nie żartuję, a doliczcie jeszcze dojazd z Białegostoku i jeszcze dojechać do samego lotniska)

Ile razy znalazłem fajne, tanie loty z Krakowa czy Wrocławia. Ale sama myśl że muszę tyle jechać do Krakowa się odechciewa.

To już nie chodzi o same loty pasażerskie, ale o cargo. Brak lotniska = brak inwestycji. A Białystok ma największe bezrobocie. Z samych galerii handlowych człowiek nie wyżyje...

Białystok ma też wybór Kowna i Wilna nie zapominaj. Lotnisko w Białymstoku miałoby sens jakby Białorusini z Grodna mogli łatwiej uzyskać wize chociażby.
3 ludzi lubi ten post.

#28 PostWysłany: 20 Sty 2016 00:49 

vivere napisał(a):

Po drugie primo - ja rozumiem że chciałoby się polecieć na weekend do Gdańska, ale pytanie brzmi - ile byście byli w stanie zapłacić? ;)

Po trzecie primo ultimo ;) - skoro to taki super pomysł to do roboty - znajdźcie inwestora, i budujcie...ale nie za "państwowe = niczyje"

i jeszcze - do WMI jedziecie bez problemu, nawet Marek nie widzicie ;) a już obwodnica się buduje więc niedługo będzie prosta ścieżka do WAW...

to sobie jedz na to wmi z bialego po 1 pasie... bardzo bezpieczne, bardzo wygodne... same tiry 1 pas wyprzedanie na 3ciego.. sprawdz statystyki wypadkow smiertelnych
to dlaczego inne lotniska nie szukaly inwestorow tylko za nasze? czemu my sie musielismy dokaldac? bo wy mozecie nikt inny nie? pffff cala polska i te rozkapryszone wielkomiastowe co im sie niby wszystko nalezy heh smiechu warte.
btw drugie to secundo, trzecie tertio jak juz czegos uzywasz rob to poprawanie...

edit do kolegi wyzej to zes do***l, do wilna 300km po fantastycznej drodze ;) z litwinami, ktorzy zdemoluja ci auto jak zostawisz je na parkingu! pomocne to bylo jak nic ;)

co do wiz bialorusinow... sa tysiace ich codziennie wiec raczej problemu nie maja, setki autokarow w kazdy weekend.. daruj sobie. przyjedz zoabcz

Ostatnio edytowany przez konradzik, 20 Sty 2016 00:53, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 20 Sty 2016 00:51 

http://ekstraklasa.net/probierz-najwiek ... 8838020000
 Profil Relacje PM off
Tom K lubi ten post.

#30 PostWysłany: 20 Sty 2016 00:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Nikt Ciebie nie obraza to Ty tez nie obrazaj, nie jestesmy zadnymi panami ani lepszymi ludzmi. Tylko jest cos takiego jak ekonomia, port lotniczy musi byc rentowny. Jasne jest wtopa typu radom, ale moze nauczeni historia unikniemy kolejnego marnowania publicznych pieniedzy?
vivere lubi ten post.

#31 PostWysłany: 20 Sty 2016 00:54 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
@konradzik

akurat tą trasę znam, wiem że "8" to las krzyży...

co do reszty -

#32 PostWysłany: 20 Sty 2016 00:55 

Loty: 302
Kilometry: 529 820
złoty
Proszę was ale czy wy naprawdę myślicie że Białorusin będzie latał z Białegostoku po telewizor do Waw czy Krk? . Bo tylko po to oni nas odwiedzają , napewno nie są to wizyty czysto turystyczne.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#33 PostWysłany: 20 Sty 2016 00:57 
Awatar użytkownika

konradzik napisał(a):
vivere napisał(a):

to sobie jedz na to wmi z bialego po 1 pasie... bardzo bezpieczne, bardzo wygodne... same tiry 1 pas wyprzedanie na 3ciego.. sprawdz statystyki wypadkow smiertelnych
to dlaczego inne lotniska nie szukaly inwestorow tylko za nasze? czemu my sie musielismy dokaldac? bo wy mozecie nikt inny nie? pffff cala polska i te rozkapryszone wielkomiastowe co im sie niby wszystko nalezy heh smiechu warte.
btw drugie to secundo, trzecie tertio jak juz czegos uzywasz rob to poprawanie...

edit do kolegi wyzej to zes do***l, do wilna 300km po fantastycznej drodze ;) z litwinami, ktorzy zdemoluja ci auto jak zostawisz je na parkingu! pomocne to bylo jak nic ;)

co do wiz bialorusinow... sa tysiace ich codziennie wiec raczej problemu nie maja, setki autokarow w kazdy weekend.. daruj sobie. przyjedz zoabcz

Pochodze spod białego. Rożnica jest jedna maja ci zrobić lotnisko abyś mogł sięprzelecieć z Luton albo CRL za 8 zł i białystok sponsorował Ryan'a ? :> Czy może lepiej zawiwestować w nowe miejsca pracy w tym rejonie ? gdzie psy szczekaja ...

#34 PostWysłany: 20 Sty 2016 00:58 
Awatar użytkownika

niebieski
jmyitaly napisał(a):
wiater napisał(a):

Białystok ma też wybór Kowna i Wilna nie zapominaj. Lotnisko w Białymstoku miałoby sens jakby Białorusini z Grodna mogli łatwiej uzyskać wize chociażby.

Trochę źle napisałaś. Do Kowna i Wilna jest dalej niż do Warszawy. Poza tym droga jest niebezpieczna. A i połączenie jest słabe. Nie ma połączeń kolejowych. Autobusy...jeździ Polski Bus(od niedawna) do Wilna i to dość rzadko.
 Profil Relacje PM off
jmyitaly lubi ten post.

#35 PostWysłany: 20 Sty 2016 01:00 

Loty: 280
Kilometry: 372 147
złoty
Na szczęście urzędnicy w Białymstoku są trochę mądrzejsi niż ich koledzy z Zielonej Góry czy Radomia i zapadła tam decyzja, że lotnisko pozostanie tylko dla ruchu GA. A tą mądrą decyzją zaoszczędzili tyle pieniędzy (budowa infrastruktury, utrzymanie terminala, pensje pracowników, reklamy, corocznie milionowe dotacje żeby Ryanair zrobił dwa loty w tygodniu do Londynu), że przez kilka lat mogliby podstawiać dla białostoczan bezpłatne taksówki do Modlina i na Okęcie.

PS
Image
3 ludzi lubi ten post.

#36 PostWysłany: 20 Sty 2016 01:00 
Awatar użytkownika

co do wiz bialorusinow... sa tysiace ich codziennie wiec raczej problemu nie maja, setki autokarow w kazdy weekend.. daruj sobie. przyjedz zoabcz[/quote]

ad wiz to pytanie jest jedno maja wize Wiza Schengen typu C czy krajowa na karcie polaka typu D ? :>

#37 PostWysłany: 20 Sty 2016 01:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale Lublin czy Rzeszów jakoś sobie radzą :)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 20 Sty 2016 01:04 

Loty: 280
Kilometry: 372 147
złoty
@wiater

Radzą to sobie WAW, KRK, GDN, WMI, KTW i może WRO (nie jestem pewny).

Pozostałe porty radzą sobie za Twoje i moje pieniądze.
7 ludzi lubi ten post.

#39 PostWysłany: 20 Sty 2016 01:04 
Awatar użytkownika

wiater napisał(a):
jmyitaly napisał(a):
wiater napisał(a):

Trochę źle napisałaś. Do Kowna i Wilna jest dalej niż do Warszawy. Poza tym droga jest niebezpieczna. A i połączenie jest słabe. Nie ma połączeń kolejowych. Autobusy...jeździ Polski Bus(od niedawna) do Wilna i to dość rzadko.

Zgadza się ale skoro my mieszkajacy na poludniu mozemy latac z KRK, KTW,WRO, TXL czy PRG i BUD od biedy to czemu ktoś nie może się przejechac do Wilna czy Kowna skad mozna poleciec w wiele miejsc.
2 ludzi lubi ten post.

#40 PostWysłany: 20 Sty 2016 01:22 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
wiater napisał(a):
Pisałem już. Brak budowy lotniska blokuje Warszawa. Oni wiedza ile by stracili, gdyby powstało lotnisko w Białymstoku.

Najpierw przez 3 miesiące był płacz, że Warszawa mistrzostwo karnym (słusznym) w 93 minucie ukradła... Teraz Warszawa lotnisko blokuje. Co Wy z tą Warszawą?:)) :lol:

Czyli biedny Białorusin przyjeżdza do Białego bo taniej, ale gdyby było lotnisko to by siła rozpędu poleciał na Majorkę? Albo Dreamlinerem do Londynu? Bądźmy poważni:)
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 85 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości