Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 105 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 14 Lut 2023 12:44 

A czy generalnie to potwierdzenie na P6 (ktore nie przyszlo) jest mi do czegos potrzebne czy jak podejde do budy to beda widzieli ze opłacone i wjade bez problemu?
 Profil Relacje PM off  

Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️ Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️
Zacznij nowy rok w tropikach 🌴🇻🇳 Sylwester w Wietnamie od 4678 PLN 🎇 Zacznij nowy rok w tropikach 🌴🇻🇳 Sylwester w Wietnamie od 4678 PLN 🎇
#82 PostWysłany: 14 Lut 2023 14:50 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
niebieski
Musisz zeskanować kod na bramce przed wjazdem na parking.
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 14 Lut 2023 15:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Przy wyjeżdżaniu z parkingu też trzeba kod zeskanować. Niestety ten serwis rezerwacyjny jest beznadziejny. W ubiegłym tygodniu znowu nie dostałem potwierdzenia i kodu, to już raczej standard a nie przypadek.

hint
można wejść w swoją rezerwację na stronie https://rezerwacje.airport.gdansk.pl/bo ... ?cmd=login i wybrać opcję wyślij ponownie potwierdzenie
u mnie zadziałało i przyszło w końcu to nieszczęsne potwierdzenie..

Ważne
po zrobieniu rezerwacji i opłaceniu zawsze zapisujcie sobie albo jakiś PrtScn itp. Numer referencyjny rezerwacji żeby w razie czego można się było zalogować do rezerwacji.
 Profil Relacje PM off
maczala1 lubi ten post.
maczala1 uważa post za pomocny.

#84 PostWysłany: 14 Lut 2023 15:57 

Loty: 176
Kilometry: 400 055
niebieski
Niestety często trzeba używać przycisku, aby skontaktować się z obsługą parkingu w celu wjazdu, a najczęściej - wyjazdu z parkingu. XXI wiek, a na lotnisku w Gdańsku to się chyba nie przyjęło.
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 30 Maj 2023 18:01 

Czy ktoś wie jakie jest obłożenie parkingów lotniskowych tych mniejszych P4, P5 przy samym lotnisku w czerwcu? Warto robić rezerwację czy nie trzeba? Wolałabym uniknąć ścisku żeby mi nikt nie uszkodził auta, a te bardziej oddalone P6, P7 wydają mi się mniej bezpieczne... Też martwi mnie, że one wszystkie są niestrzeżone. A te prywatne strzeżone mają najczęściej niemiłą obsługę i też nie wiadomo co w przypadku uszkodzenia samochodu...
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 08 Gru 2023 08:56 
Awatar użytkownika

srebrny
P7 podrożał, najniższa stawka teraz to 45 PLN, parkowanie do 4 dób.
Jeszcze niedawno było 35 PLN.

Przykładowo we wrześniu za 7 dób płaciłem 55 PLN, teraz 72 PLN, za 8 było 60 PLN, teraz 77 PLN.

Jeśli ktoś parkuje 2 dni to taniej wychodzi strzeżony u Andrzeja bo jest za 40 PLN i bliżej do terminala.
Interparking jak tak dalej będzie działał to się z nimi pożegnam.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 09 Gru 2023 01:06 

Szanowni, potrzebuję porady. Mieliśmy rezerwację na P3, ale na kiss&fly wjechaliśmy na bilet jednorazowy, bo się zakręciliśmy. Bramka na wyjeździe zarówno z P3 jak i z kiss&fly wypuściła nas bez problemu. Czy parking może przypiąć się o brak zczytania kodu na wjeździe? Skoro system rejestruje tablice to godziny przejazdu przez poszczególne strefy powinny być zapisane w ich systemie, ale wolę się upewnić.
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 30 Kwi 2024 07:00 

Loty: 4
Kilometry: 3 825
niebieski
Na majówkę parkingi w GDN wypchane pod korek. Zarówno oficjalne jak i u Andrzeja... Czy ktoś miejscowy poleci jakąs miejscówkę żeby zostawić na w mieście i podjechać na lotnisko? Np. widze że Gdansk Kielpinek ma parking pod stacją PKM. To dobra miejscówka i można tam zostawić auto na parę dni?
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 30 Kwi 2024 08:46 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
niebieski
@JackD Zostaw samochód na parkingu przy PKM Gdańsk Rębiechowo. Parking duży i okamerowany a od biedy pieszo dojdziesz do terminala.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#90 PostWysłany: 11 Lip 2024 13:04 
Awatar użytkownika

Loty: 493
Kilometry: 770 717
platynowy
Potrzebuję zostawić na najbliższy piątek i sobotę samochód w okolicach lotniska GDN.

Dzwoniłem do Andrzeja - nie ma wolnych miejsc.
Na stronie: https://www.airport.gdansk.pl/informacj ... u-p11.html - brak miejsc.
A na ParkVia najtańszy parking 99 PLN

Serio nie da się nic tańszego znaleźć ?
Zależy mi na parkingu, bo będę miał na dachu 2 rowery - wprawdzie zapięte, ale wolałbym nie zostawiać ich na 2 dni.

W ostateczności mogę je zdjąć i upchnąć do środka.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 11 Lip 2024 14:47 

niebieski
Ciężki temat, ew. coś przy trasie PKM + dojazd. Np. w Gdyni na Działkach Leśnych jest parking za darmo w weekendy, a PKM z Gdyni Głównej jedzie 23 minuty. Koszt 8 pln OW. Tylko pytanie czy to się opłaca, szczególnie z rowerami - to już indywidualna ocena ;)

#92 PostWysłany: 12 Lip 2024 09:10 
Awatar użytkownika

Loty: 493
Kilometry: 770 717
platynowy
No i temat rozwiązany.

Nie wiedziałem, że dość łatwo można znaleźć dzikie miejsca.
Zostawiliśmy samochód na takim (ale kulturalnie - nie na trawie), zdjęliśmy rowery i podjechaliśmy do Andrzeja, który pozwolił zostawić rowery u niego.

W rozmowie pan Andrzej okazał się emerytowanym kolejarzem.
Właśnie kończy budowę hotelu (takiego z prawdziwego zdarzenia - nie to co obecne miejsca noclegowe).

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 13 Lip 2024 12:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Z tymi dzikimi miejscami trzeba uważać. Zdarzały się poprzecinane opony czy pourywane lusterka a i mandat można wyłapać w okolicy pika.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 13 Lip 2024 13:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja z kolei miałem niedawno akcję, że na żadnym P nie było miejsc, nie było również na większości tych prywatnych. Aż na jednym było, ale na zasadzie "mamy kilka miejsc odłożonych dla spóźnialskich, ale kosztują 2x cennik". Spryt w narodzie nie ginie...

#95 PostWysłany: 08 Sie 2024 22:55 
Awatar użytkownika

Loty: 82
Kilometry: 141 946
srebrny
macio106 napisał(a):
........zostaw samochód na parkingu przy PKM Gdańsk Rębiechowo. Parking duży i okamerowany a od biedy pieszo dojdziesz do terminala.

..... korzystał ktoś ostatnio? potrzebuje w najbliższy "długi weekend". czy parking jest bezpłatny? Jak z bezpieczeństwem ... Czy zostaje dużo aut na noc. Jak z dojściem na lotnisko? Czy są automaty do zakupu biletów na kolejkę - czy bezproblemowo kupię bilety?

Z góry dzięki za info ....

Z.
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 09 Sie 2024 08:53 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
niebieski
@Zibid Bezpłatny, jest okamerowany, na noc zostaje +/- 15 samochodów, bezproblemowy spacerek 1 km,.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#97 PostWysłany: 25 Sie 2024 07:03 
Awatar użytkownika

Loty: 82
Kilometry: 141 946
srebrny
Jeszcze raz dzięki @macio106 - uratowałeś😀

Przetestowane i sprawdzone. Opcja ratunkowa na przepełnione parkingi lotniskowe. Dużo miejsc , dobry dojazd, kolejka co ok 30 min, bilet 4,80 w jedną stronę, automaty do zakupu biletów.
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 09 Gru 2024 10:41 
Awatar użytkownika

srebrny
W piątek straż miejska zakładała blokady na koła autom dziko parkującym w okolicy P7, na chodnikach i tam gdzie wbite są słupki na pasie zieleni.
 Profil Relacje PM off
marcino123 uważa post za pomocny.

#99 PostWysłany: 09 Gru 2024 11:27 

platynowy
Zmiany nastąpiły w innym terenie przy lotniskowym.
Poprzez zamkniecie drogi technicznej wyłączono z użytkowania "miejsca parkingowe pod radarem" oraz na tej drodze.
Opcją zawsze pozostaje wspomniany wcześniej bezpłatny i monitorowany parking przy PKM Rębiechowo.

Załączniki:
Clipboard.jpg
Clipboard.jpg [ 127.94 KiB | Obejrzany 391 razy ]
 Profil Relacje PM off
maczala1 lubi ten post.
maczala1 uważa post za pomocny.

#100 PostWysłany: 21 Gru 2024 18:34 
Awatar użytkownika

Planuję podróż od 24.12.2024 do 12.01.2025 patrząc na ceny parkingów to P6 i P7 są tańsze od parkingu u Andrzeja czy Goliata.

Czy oprócz wspomnianych problemów z potwierdzeniami rezerwacji i bramkami jest coś jeszcze co warto wiedzieć przed wyborem P6 czy P7 co mogłoby mnie do nich zniechęcić?
Ewentualnie czy i dlaczego warto dopłacić kilkadziesiąt złotych i wybrać chociażby parking u Andrzeja?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 105 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości