Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Mar 2023 14:37 

Hej hej, chcę kupić bilety lotnicze z przesiadką na lotnisku w Maladze. Przylot na terminal 3 curling, wylot z terminala 2 ryanair. Mam mieć tylko 1godz 20 min między lotami i nie wiem czy jest to realne żeby zdążyć z bagażem podręcznym. Czy ktoś wie, czy jest tam tranzyt między terminalami, żeby ominąć Security check bo to by na pewno zaoszczędziło czasu.
 Profil Relacje PM off  

City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍 City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍
Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙 Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙
#2 PostWysłany: 17 Mar 2023 14:47 

złoty
Oczywiście, tranzyt na hiszpańskich lotniskach jest czyli jest i w Máladze. Jak lot będzie o czasie to zapewne dasz radę.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#3 PostWysłany: 17 Mar 2023 14:55 

Hmm tylko że ja nie będę mieć biletu włączonego, tylko każdy kupiony oddzielnie z innych linii lotniczych. Jeden z Vueling lot z gran canarii do Malagi, a potem ryanair z Malagi do Polski. Mam bagaż podręczn. Czyli będzie możliwość tranzytu?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Mar 2023 14:58 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak będzie. Tylko musisz być odprawiony na obydwa loty
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Mar 2023 16:20 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Na lotnisku w Maladze z smaolotu wychodzi sie bezposrednio do strefy odlotow. Takze nie ma koniecznosciu szukania tranzytu itp. Przesiadka nie zajmie duzo czasu
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Przesiadka w Maladze
#6 PostWysłany: 11 Sty 2025 17:02 

Witam.

Planuję podróż z Madrytu do Londynu z przesiadką w Maladze. Chciałbym zapytać bardziej obytych forumowiczów czy zdążę spokojnie z przesiadką.
Mój plan: Madryt - Malaga (Iberia) 7:20 - 8:35, następnie Malaga - Londyn Gatwick (WizzAir) 11:00 - 13:00.
Są 4 osoby, oprócz darmowego podręcznego bagażu chcę mieć 1 walizkę 10kg i jedną 20kg.
Czy mając bagaż rejestrowany zdążę go spokojnie odebrać z taśmy i udać się do odprawy na drugi lot ? Oczywiście wszystko przy założeniu, że nie będzie żadnego opóźnienia lotu z Madrytu.

Z góry dziękuję z pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Sty 2025 16:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Teoretycznie do zrobienia, ale jednak to tylko 2,5 godziny- a musisz jeszcze nadać bagaż i przejść kontrolę paszportową. Jak się nic nie spóźni to w godzinę pewnie odbierzesz i nadasz bagaż, a potem przejdziesz security i jeszcze chwila na kontrolę paszportową. Ale jak się spóźni…generalnie wróżenie fusów. Jak masz bezpieczniejszą opcję- wybierz ją.

#8 PostWysłany: 18 Lut 2025 11:44 

Loty: 54
Kilometry: 69 463
srebrny
Co do transferu na lot przesiadkowy w Maladze (AGP), to może on też wyglądać jak na fotkach poniżej.
Załącznik:
IMG_20250207_095447.jpg
IMG_20250207_095447.jpg [ 159.46 KiB | Obejrzany 695 razy ]

Załącznik:
IMG_20250207_095512.jpg
IMG_20250207_095512.jpg [ 256.92 KiB | Obejrzany 695 razy ]

Czyli lot z POZ do AGP Ryanairem. Nie podjechaliśmy samolotem pod rękaw jak wiele innych linii lotniczych, tylko autobusem do pomieszczenia z karuzelami, gdzie odbiera się bagaże nadawane. Bez możliwości przejścia do strefy odlotów. Czyli jakbyśmy mieli przesiadkę, to musielibyśmy przejść security. Drzwi na pierwszym zdjęciu były zamknięte, a pracownik lotniska stanowczym gestem wskazywał wejście obok, właśnie do tej dużej hali z karuzelami. Lepiej jest to widoczne na drugim zdjęciu. Po lewej stronie, około 20 metrów za nami, są drzwi, którymi przechodzi większość przylatujących do Malagi. Czyli pasażerowie, którzy wychodzą z samolotów rękawami do hali odlotów.

Wylądowaliśmy o 9:36, w hali z bagażami byliśmy o 9:54 (trochę nas trzymali w samolocie po zatrzymaniu), dalej długi spacer do wyjścia i pod tym gigantycznym dachem byliśmy o 10. Jeszcze tylko krótki spacer schodami na wyższy poziom i byliśmy przy kontroli bezpieczeństwa. Nie jest źle. Security w dniu naszego przylotu do AGP oraz nazajutrz przy wylocie było zatłoczone, ale sprawnie działało. Nasz następny lot był liniami Vueling i też po boardingu jechaliśmy do samolotu autobusem.

Na przesiadkę 2,5h z podręcznym jeszcze bym się połasił, bo nawet w mojej wersji przylotu zdążyłbym przejść security.
 Profil Relacje PM off
dmirstek uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 06 Kwi 2025 13:01 
Moderator forum
Awatar użytkownika

W zeszłym miesiącu 2x byłem wieziony busem Ryanaira i w obu przypadkach drzwi do tranzytu działaly. Pracownik handlingu kierował wszystkich do karuzel, ale na hasło "transito" od razu bez problemu pozwalał wejść drzwiami na przesiadkę.
 Profil Relacje PM off
wersus79 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość