Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 29 Sie 2023 07:28 

platynowy
NBE322 napisał(a):
IST (W9 na trasach do LTN i LGW, inne nie wiem)

W6 IST-BUD również blokada na samodzielne generowanie boarding pass.
 Profil Relacje PM off  

Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️ Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️
Zacznij nowy rok w tropikach 🌴🇻🇳 Sylwester w Wietnamie od 4678 PLN 🎇 Zacznij nowy rok w tropikach 🌴🇻🇳 Sylwester w Wietnamie od 4678 PLN 🎇
#22 PostWysłany: 01 Wrz 2023 10:31 

niebieski
Czy na lotnisku w Tiranie (po zrobieniu odprawy online w Wizzairze) nadal trzeba udać się do Check In’a po BP? Pytam, bo na stronie Wizz’a znalazłem info, że dotyczy to tylko trasy Tirana – Budapeszt.

Załączniki:
Odprawa_Wizz_Tirana.JPG
Odprawa_Wizz_Tirana.JPG [ 59.19 KiB | Obejrzany 2060 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 01 Wrz 2023 10:43 

platynowy
@Z6GD9 nie wiem dokładnie jak jest na twojej trasie, ale wiem że wykaz na stronie Wizzair niestety nie pokrywa się (całkowicie) z rzeczywistością, stąd też mamy ten temat na forum.
 Profil Relacje PM off
Z6GD9 uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 01 Wrz 2023 10:43 
Awatar użytkownika

Loty: 493
Kilometry: 770 717
platynowy
Rok temu (lot TIA-FCO) trzeba było iść po papierową kartę.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off

#25 PostWysłany: 05 Wrz 2023 09:52 

niebieski
A czy w AUH dalej trzeba stać po papier dla W6? Lot do KUT.
Pytam, bo check-ina pewnie otworzą daleko później niż mógłbym wejść do saloniku - z pdfem na telefonie wciąż nie da się przejść? A lot o 6 rano, więc wypadałoby się odświeżyć w saloniku, a z check-inem to nigdy nie wiadomo jak szybko/późno otworzą? ;)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 05 Wrz 2023 09:58 

platynowy
@sanchopan a wygenerował Ci się pdf z kartą pokładową?
Jeżeli nic się nie zmieniło, to zarówno 5W jak i W6 ma całkowitą blokadę na samodzielne generowanie kart pokładowych na wszystkie kierunki z AUH. Po przejściu OLCI generują nam pdf z drukowanymi literami "THIS IS NOT A BOARDING PASS".

Czyli - trzeba swoje odstać (kosztem czasu salonikowego).
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 05 Wrz 2023 10:32 

niebieski
Jeszcze nie, bo siedzę w PL - dopiero jak się jesień zacznie, to sprawdzę ;)
Ale dzięki! Czyli - jak się wygeneruje pdf, to można próbować. A jak nie, to kiblować czekając na check-ina w środku nocy.
 Profil Relacje PM off
NBE322 lubi ten post.

#28 PostWysłany: 06 Wrz 2023 19:59 
Awatar użytkownika

srebrny
Kashpir napisał(a):
Bilbao BIO (W6) - stan z kwietnia 2023 r. Przy okazji sprawdzali wagę dużego bagażu podręcznego.

Trzeba się fatygować do check-in'u czy wystarczy pdf w telefonie przy gate ?

#29 PostWysłany: 06 Wrz 2023 21:02 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 537
Kilometry: 838 889
@Hose Trzeba, trzeba - o ile pamiętam, to po odprawie online pojawił się komunikat w stylu "To nie jest karta pokładowa"

#30 PostWysłany: 06 Wrz 2023 22:06 
Awatar użytkownika

platynowy
[W6] Prisztina - dało się odprawić online w aplikacji i przychodziła karta pokładowa (bez żadnej info w stylu "to nie jest karta pokładowa") - bez problemu dało się ją wyświetlić w aplikacji, ale na wejściu na security odsyłali po papierowy BP do check-inu

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off
NBE322 uważa post za pomocny.

#31 PostWysłany: 07 Wrz 2023 04:05 
Awatar użytkownika

srebrny
@Kashpir Strona Wizz'a podpowiada, że w BIO nie ma mobilnych kart, ale odprawa on-line działa i z wydrukowanym pdf'em można udać się do gate. Stąd pytanie czy pdf w telefonie przejdzie czy trzeba się fatygować do check-in'u ?

#32 PostWysłany: 07 Wrz 2023 04:36 

platynowy
@Hose strona niestety nie pokrywa się (całkowicie) z rzeczywistością, stąd też ten temat na forum.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 07 Wrz 2023 06:04 
Awatar użytkownika

srebrny
@NBE322 No i tą rzeczywistość próbuje ustalić :) Jutro lece z BIO i nie wiem jak bardzo mam się spieszyć.

#34 PostWysłany: 07 Wrz 2023 10:02 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 537
Kilometry: 838 889
W kwietniu wszyscy musieli stać w kolejce do check-in, nawet inni ludzie w kolejce się pytali, czy my też nie dostaliśmy kart pokładowych. Ale może coś przez te kilka miesięcy się zmieniło.
3 ludzi lubi ten post.
Hose uważa post za pomocny.

#35 PostWysłany: 18 Wrz 2023 08:04 

niebieski
Co do Tirany (TIA, wylot 17.09.2023) mogę potwierdzić, że w dalszym ciągu po odprawie online dostajemy info, że „To nie jest to karta pokładowa …” i trzeba się udać do stanowisk z odprawą, gdzie dostaniemy drukowany BP. Musiałem też pokazać bagaż kabinowy, który obsługa zmierzyła na oko, zważyła i nakleiła naklejkę.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 11 Paź 2023 14:17 

niebieski
Czy na lotnisku w Kutaisi (po zrobieniu odprawy online w Wizzairze) nadal trzeba udać się do Check In’a po BP? Czy „przechodzi” jeszcze zrzut pdfa (jak to opisano w #6)?
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 11 Paź 2023 17:22 

złoty
Dalej według wytycznych post #6.
A i tak trzeba podejść do stanowisk check in po wydrukowaną przez personel kartę pokładową.
Wszyscy.
 Profil Relacje PM off

#38 PostWysłany: 11 Paź 2023 17:47 
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 550 899
niebieski
Kuwejt
Dammam
Po odprawie online pojawia się komunikat w stylu "To nie jest karta pokładowa".
Trzeba udać się po kartę.
W Kuwejcie do stanowisk Wizza wchodzi się osobnymi drzwiami - Check in area zone 4 - obok wejścia głównego. Ostatnie stanowisko było przeznaczone tylko dla ludzi "na podręcznym" - bez nadawania bagażu - szło szybciej.
pozdrawiam

#39 PostWysłany: 11 Paź 2023 18:04 

niebieski
Ryanair twierdzi, że Maroku (Tanger) trzeba mieć kartę nie-mobilną. Z tego co pamiętam, to wiele lat temu też tak mieli.

Czy ktoś czy obecnie wystarczy sama odprawa + .pdf z kartą w telefonie czy też trzeba to wydrukować i podejść do odprawy?

"Klienci podróżujący z tych lotnisk muszą dokonać odprawy online i wydrukować papierową kartę pokładową na swój lot."

Niby piszą o drukowaniu - ale tak samo pisze Wizz Air, ale wylatując z Albanii nie trzeba drukować
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 05 Lis 2023 20:41 

niebieski
Czy mógłby ktoś potwierdzić, czy aktualnie muszę - wiem, że i tak do check-ina trzeba stać - mieć fizyczny wydruk dla Wizza czy wystarczy okazać pdf-a w telefonie?
Bo mam lot za 1,5 doby i nie wiem czy muszę drukarki szukać w Dubaju czy nie? A to jest dziwny kraj pod względem cen: albo coś jest absurdalnie tanie albo absurdalnie drogie....? ;)

P.S. O Kutaisi uprzejmie proszę o identyczną poradę :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 82 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości