Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Lis 2011 23:15 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
srebrny
Witam, w przyszłą sobotę znajdę się w Bergamo. Mam pytanie.
Co od godziny 21.00 do 8.00 rano jestem w stanie zrobić. Nie mówię tu o całej nocy ale powiedzmy pięciu godzinach. Czy w tym czasie są otwarte jakieś pizzerie bądź restauracje nawet dla samego faktu rozgrzania się. Funkcjonują jakieś sklepy całodobowe ? Może po prostu : co warto zobaczyć będąc nocą ?
Czekam na wyczerpujące odpowiedzi.

Zimowy relaks nad Morzem Czerwonym 🏖️ 5* resort z all inclusive za 2315 PLN 🤩 Zimowy relaks nad Morzem Czerwonym 🏖️ 5* resort z all inclusive za 2315 PLN 🤩
Odwiedź Tajlandię 💆‍♂️🇹🇭 Loty Etihad Airways do Chiang Mai z Warszawy już za 2577 PLN Odwiedź Tajlandię 💆‍♂️🇹🇭 Loty Etihad Airways do Chiang Mai z Warszawy już za 2577 PLN
#2 PostWysłany: 07 Lis 2011 23:50 

Jedziesz sam czy w kilka osób.
Ja spałem w namiocie 2 razy w Bergamo. Byłem w sierpniu i w nocy były otwarte puby. Ceny wysokie. Piwo koło 5 euro.
Szczerze to tam nie ma za bardzo co robić. Dworzec kolejowy powinien być otwarty, jak byś się chciał ugrzać, ale nie wiem jak to wygląda w środku nocy. Na lotnisku chyba też można spać, tylko budzą w środku nocy.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Lis 2011 01:30 
Awatar użytkownika

srebrny
Jadę ja wraz z bratem , w sumie zależy mi na tym , żeby chociaż trochę poczuć klimat tego(urokliwego jak wszyscy mówią) miasteczka. Tylko nie wiem za bardzo gdzie się udać i czy w ogóle takie coś jest nocą sensowne.

#4 PostWysłany: 08 Lis 2011 01:36 

Loty: 22
Kilometry: 40 056
Jeśli wybierasz się w kilka osób to polecam Citta Alta czyli stare miasto na górze z lotniska jest kilka km do przejścia ale w towarzystwie jest bardzo przyjemnie. Kupcie sobie winko za 0.5 euro (Orio Center- centrum handlowe po drugiej stronie lotniska) i w drogę. Testowałem ze znajomymi w październiku, nocka mija bardzo szybko. :D
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Lis 2011 08:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Ok, dzieki za rade. Ale czy o tej godzinie kursuja jakies autobusy z lotniska do centrum ?
Czy mowiac 'kilka kilometrow' masz na mysli przejscie tej wyzej wspomnianej trasy ?

#6 PostWysłany: 08 Lis 2011 11:16 

Z informacji z neta, autobusy jeżdżą na dworzec od 6 do 24:

"Bergamo Airport has no direct train connection, but there is a shuttle bus that takes you to the station in Bergamo in 15 minutes, the bus leaves every 30 minutes between 6:12 and 0:15, a single trip ticket costs €1.55, there are extra costs for large baggage."

Na oko to jest około 4 km do dworca. Do starego miasta pewnie z kolejne 2 km (idzie się pod górę więc wydaje się, że więcej).

Normalnym tempem około 1,5 h się idzie w jedną stronę do starego miasta.

Szczerze, ciężko ciekawie spędzić całą noc.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 08 Lis 2011 12:48 

Loty: 22
Kilometry: 40 056
Z lotniska na samą górę jest około 7 km (tak nam pokazywał gps) niby sporo ale w ekipie oraz po odpowiedniej dawce winka można śmiało spacerować. w drogę powrotną przez przypadek złapaliśmy autobus z napisem aeroporto więc bez zastanowienia wsiedliśmy tym bardziej że było około 23 a już nikomu nie chciało się wracać pieszo te 7 km. jeśli jesteś w Bergamo kilka dni polecam małą miejscowość Como u podnóża Alp bardzo blisko granicy ze Szwajcarią. Coś pięknego. Wiem że z Bergamo można dojechać tam pociągiem my akurat tę trasę robiliśmy z Mediolanu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości