Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Gru 2013 14:31 

Hej,
Zarezerwowałem z miesiąc temu bilety na lipiec 2014 z HHN do LPA i z powrotem.
Wczoraj okazało się, że do wyjazdu chcieliby dołączyć się znajomi, więc wszedłem na stronę Ryana i okazało się, że w terminie jakim ja zarezerwowałem lot, czyli 22-29.07 nie ma samolotu (albo teoretycznie jest cały zajęty). Oczywiście nie jest to na pewno problem z zajętością, bo kilka tygodni w przód i w tył też nie ma żadnego lotu na tej linii i z powrotem.
Przestraszyłem się, że anulowano może moje wakacje, więc sprawdziłem status swojej rezerwacji i jest ona potwierdzona w tym właśnie terminie, w którym wyszukiwarka nie znajduje połączenia!

No i teraz nie wiem, czy Ryanair po prostu sprzedał jakąś pulę biletów na połączenie z Gran Canarią, po czym je zablokował i odblokuje ponownie za jakiś czas, czy po prostu połączenie będzie skasowane, a ja zostanę o tym poinformowany później.
Mieliście podobne doświadczenia?
Pozdrawiam
Piotr
 Profil Relacje PM off  

Jarmark świąteczny w stolicy Chorwacji za 673 PLN 🎄🇭🇷 Bezpośrednio PLL LOT i noclegi w Zagrzebiu 🎅 Jarmark świąteczny w stolicy Chorwacji za 673 PLN 🎄🇭🇷 Bezpośrednio PLL LOT i noclegi w Zagrzebiu 🎅
Tydzień na Riwierze Tureckiej 🌴 All inclusive w 4* hotelu przy plaży Kleopatry za 2618 PLN Tydzień na Riwierze Tureckiej 🌴 All inclusive w 4* hotelu przy plaży Kleopatry za 2618 PLN
#2 PostWysłany: 27 Gru 2013 14:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Są dwie opcje, albo połączenie znika z siatki Ryanaira (ostatnio było jakieś info o zmniejszeniu bazy w HHN) lub trwają prace systemowe związane najczęściej ze zmianami w rozkładzie lotów (ma to miejsce na wielu kierunkach).
Nikt nie da Tobie jednoznacznej odpowiedzi, pozostaje tylko czekanie.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Gru 2013 14:44 
Awatar użytkownika

ewentualnie kontakt telefoniczny z Ryanair
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Gru 2013 14:55 

Zadzwoniłem na infolinię Ryanaira. 6 minut czekania, czyli 12zł w plecy i nikt nie odebrał. Posłuchałem sobie tylko muzyki...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Gru 2013 15:48 

Ok, była kolejna próba połączenia - tym razem zakończona powodzeniem, choć zapłacę za nią jak za zboże - prawie 20min gadania.

Okazało się, że lot został anulowany, a Pani była zdziwiona, że mail z informacją do mnie jeszcze nie dotarł.
W tym samym terminie nie znaleźliśmy lotu, ale 3 dni wcześniej jest lot z Weeze i to na niego bezkosztowo przebukowałem bilety.

Dziękuję Wam za pomoc, a szczególnie za informację o planowanym cięciu siatki z Hahn - to ona zmobilizowała mnie do tego telefonu, gdyż ja założyłem że to zagrywka marketingowa i pewnie bym jeszcze z miesiąc czekał z jakimikolwiek czynnościami.
Pozdrawiam
Piotr
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości