Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5083 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 255  Następna
Autor Wiadomość
#2341 PostWysłany: 25 Sty 2021 15:17 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 539 805
Ander napisał(a):
jak sytuacja z Voucherami wyglada w 2020 zazwyczaj otrzymywałem go na drugi dzień max + 1 dzień . Teraz lot anulowany i czekam jakieś 2 tyg na nowy voucher to normalne ?

Bujam się już miesiąc i przepraszają, że trudna sytuacja.
 Profil Relacje PM off  

🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗 🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗
🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎 🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎
#2342 PostWysłany: 26 Sty 2021 00:48 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Czyli co? Chcą dostać pieniądze za nowy bilet nawet od klienta któremu należy się voucher i mógłby nim zapłacić?
To nieciekawie się robi.
 Profil Relacje PM off  

#2343 PostWysłany: 29 Sty 2021 13:25 

Hej, mam rezerwacje na lot do Japonii marzec/kwiecień 2021 - nic nie wskazuje jednak na to że będzie można w tym terminie się tam wybrać. Czy ktoś uzyskał zwrot za bilet w związku z obostrzeniami na loty?

Pani w obsłudze LOT udzielała bardzo lakonicznych odpowiedzi i nie powiedziała nic o możliwości zwrotu, tylko przebookowanie - co też na ten moment jest loterią. Jeśli jest gdzieś bezpośrednia odpowiedź - przepraszam, nie zauważyłem, poproszę o wskazówkę

pzdr.
 Profil Relacje PM off  

#2344 PostWysłany: 29 Sty 2021 13:31 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jeżeli twój lot zostanie odwołany to wówczas będziesz miał prawo do otrzymania zwrotu pełnej kwoty za bilet, na razie jest jednak na to zdecydowanie zbyt wcześnie.
 Profil Relacje PM off
napoleon666 lubi ten post.
napoleon666 uważa post za pomocny.

#2345 PostWysłany: 29 Sty 2021 16:36 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
@napoleon666 pełny zwrot możesz wziąć w postaci voucher już teraz. Dopóki lot się nie odwoła to gotówka tylko zgodnie z warunkami taryfy..
napoleon666 lubi ten post.
napoleon666 uważa post za pomocny.

#2346 PostWysłany: 29 Sty 2021 21:10 

SPLDER napisał(a):
gruby_inversia napisał(a):
Mam nadziej, ze pytanie o źrodło to bajt.
Edit.
Z POZ maja byc loty 5:25 AM, a powroty ma ladowac po północy. Pewnie jest to zwiazane z bazowaniem daszki.

Ten lot zawsze miał słabe obłożenie .
Nie bardzo rozumiem politykę LOT - dać 1 lot dziennie o durnej porze, a potem pewnie będą się pewnie dziwić że nikt nie lata.

Z Poznania czy Katowic nie ma lotów ale za to z Zielonej Góry w dodatku w najlepszych godzinach biznesowych....

https://www.rynek-lotniczy.pl/wiadomosc ... 10616.html
 Profil Relacje PM off  

#2347 PostWysłany: 29 Sty 2021 21:21 
Awatar użytkownika

Loty: 720
Kilometry: 996 938
platynowy
Samorząd płaci to Lo lata
 Profil Relacje PM off
kemot lubi ten post.

#2348 PostWysłany: 29 Sty 2021 21:45 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Mic Glu napisał(a):
SPLDER napisał(a):
gruby_inversia napisał(a):
Mam nadziej, ze pytanie o źrodło to bajt.
Edit.
Z POZ maja byc loty 5:25 AM, a powroty ma ladowac po północy. Pewnie jest to zwiazane z bazowaniem daszki.

Ten lot zawsze miał słabe obłożenie .
Nie bardzo rozumiem politykę LOT - dać 1 lot dziennie o durnej porze, a potem pewnie będą się pewnie dziwić że nikt nie lata.

Z Poznania czy Katowic nie ma lotów ale za to z Zielonej Góry w dodatku w najlepszych godzinach biznesowych....

https://www.rynek-lotniczy.pl/wiadomosc ... 10616.html

Wielkopolskie ani śląskie za połączenia LO między Warszawą a swoimi miastami nie płacą, lubuskie płaci za konkretny produkt i taki też dostaje.
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#2349 PostWysłany: 29 Sty 2021 23:43 

Szkoda tylko, że na tych rejsach większość osób stanowi załoga, a nie pasażerowie. Zielona Góra to w ogóle jest hit, na lotnisku więcej osób jest na zmianie w terminalu, niż pasażerów.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2350 PostWysłany: 01 Lut 2021 23:55 

Loty: 259
Kilometry: 344 651
niebieski
Czy ktoś ma pomysł co zrobić, gdy bilet (zakupiony w grudniu 2019 roku na lot w maju 2020) przepadł bo nie wiedziałem, że darmowa zmiana jest liczona od dnia zakupu biletu a nie od dnia pierwotnego lotu; bilet kupiony przez OTA (tripair) - na call center LOT-u mówią, że bilet przepadł a zwrotu nie mogą zrobić bo był kupiony przez OTA i do nich kierują o zwrot; do tego bilet kupował ktoś inny i był na dwóch pasażerów, ale w czerwcu rozdzieliłem rezerwacje, ale LOT wciąż uważa, że bilet przepadł i o kasę muszę prosić OTA;

#2351 PostWysłany: 02 Lut 2021 00:04 

HON fly4free
Bilet ma standardowo ważność rok od daty zakupu; wprawdzie polityki wielu linii w tym LOT pod pewnymi warunkami przedłużały przez covid tę ważność na kolejne okresy no ale właśnie nie działo się czasami automatycznie, tylko wymagało reakcji pasażerów np. decyzji o przepisaniu na nowy termin. Sprawdź dokładnie jaka polityka obejmowała twój bilet i jakie były zasady zmian. Jeśli wszystko się zgadza pozostaje ci wystąpić o refundację za pośrednictwem OTA.
 Profil Relacje PM off
heide_berg lubi ten post.
sko1czek uważa post za pomocny.

#2352 PostWysłany: 06 Lut 2021 13:36 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
srebrny
Czy są może jakieś "przecieki" na temat planowanego przywrócenia rejsów LO z Warszawy do Bydgoszczy? Niby wznowienie połączeń planowane jest na 01.03, ale w dzisiejszych czasach nigdy nic nie wiadomo. Zastanawia mnie zwłaszcza "pocięty" rozkład ze strony LOT - połączenia są od 01.03 do 10.03 a potem dopiero od 28.03.
 Profil Relacje PM off  

#2353 PostWysłany: 06 Lut 2021 16:10 
Awatar użytkownika

srebrny
No Szymany na szczęście wciąż latają .

#2354 PostWysłany: 06 Lut 2021 17:20 

Latają bo samorząd województwa Warmińsko Mazurskiego płaci. Podobnie Zielona Góra. Na samych rejsach bywa po kilka osób..
 Profil Relacje PM off  

#2355 PostWysłany: 06 Lut 2021 17:34 

HON fly4free
Jeśli chodzi o rejsy Kraków - Szymany to niestety (choć to już nie wina LO) nie jest póki co znów dobrze skomunikowany pociąg do Olsztyna ; w jedną stronę, jak ostatnio sprawdzałem, wychodzi czekanie prawie 2 godziny na odjazd, w przy powrocie pociąg przyjeżdża zbyt późno. Wiem, że są też inne opcje busowe, ale te generalnie na żądanie więc może być w praktyce problem w razie zbyt małej liczby chętnych, albo cena przejazdu będzie jeszcze bardziej wywindowana. Miejmy nadzieje, że na wiosnę i w lecie, jeśli te loty się utrzymają nadal, sytuacja komunikacyjna się poprawi pod tym względem.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#2356 PostWysłany: 06 Lut 2021 23:34 
Awatar użytkownika

Loty: 679
Kilometry: 773 646
niebieski
Na Szymanach najlepiej wynajem samochodu.

Pytanie mam - czy ja coś przeoczyłem ale czy LOT zawiesił loty do Larnaki? Nie ma nic na Q4 2021

#2357 PostWysłany: 07 Lut 2021 13:11 

Czy ktoś się orientuje jak to dokładnie wygląda z darmową zmianą rezerwacji w LOT? Na stronie LOTu sprzeczne informacje - w jednej zakładce napisane, że lot można zmieniać dowolnie (i trasę i termin), natomiast w drugiej zakładce napisane, że można zmienić tylko raz i to w obrębie tej samej trasy.

Tutaj (https://www.lot.com/pl/pl/darmowa-zmiana-rezerwacji):
Jeśli posiadasz bilet kupiony pomiędzy 10 września 2020 a 31 marca 2021 i nie możesz wyruszyć w podróż zgodnie z zakupioną rezerwacją, skorzystaj z opcji darmowej zmiany terminu lub kierunku. Darmowa zmiana dotyczy wszystkich taryf LOT-u na rejsach krajowych, krótkodystansowych oraz długodystansowych (w tym również taryfy Saver). Przy wymianie biletu nie ponosisz dodatkowych opłat, dopłacasz jedynie ewentualną różnicę w cenie jeśli w nowym terminie nie jest dostępna taryfa, w której posiadasz bilet. Zmian możesz dokonać w ramach opublikowanego rozkładu lotów, a oferta nie ma ograniczeń co do liczby dokonywanych zmian terminu lub wyboru kierunku.

Natomiast w kolejnej zakładce (https://www.lot.com/pl/pl/koronawirus-n ... ne-pytania):
Możesz dokonać bezpłatnej zmiany Twojej rezerwacji na loty do dnia 31 grudnia 2021 r., jeżeli:
1. Masz bilet zakupiony przed 31 marca 2021
2. Nie masz rezerwacji grupowej, czyli powyżej 9 pasażerów (darmowa zmiana dotyczy pasażerów indywidualnych).
Warunkiem zmiany jest zachowanie tej samej trasy i taryfy. Jeżeli wybierzesz datę rejsu, w której oryginalnie wybrana taryfa nie jest dostępna, konieczne będzie uregulowanie różnicy wynikającej z aktualnie dostępnej taryfy. Bezpłatnej zmiany można dokonać jednorazowo oraz przed rozpoczęciem podróży.

#2358 PostWysłany: 07 Lut 2021 15:37 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 493 444
niebieski
@bartinkopl zmieniałem loty w LO wpadające w te warunki na tej samej trasie już trzykrotnie, nie odpowiadał mi termin, nie dopłacałem ani razu, a zmiana była już więcej jak raz, na dodatek loty zakupione przez OTA, wszystko załatwione przez infolinię bezproblemowo

Ostatnio edytowany przez vistacash, 07 Lut 2021 17:28, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#2359 PostWysłany: 07 Lut 2021 15:40 

srebrny
Ja to rozumiem tak, że raz możesz zmienić na tej samej trasie bez dopłacania różnicy w cenie biletów. A dowolną ilość razy i na dowolną trasę z dopłatą.
 Profil Relacje PM off  

#2360 PostWysłany: 07 Lut 2021 21:10 

vistacash napisał(a):
@bartinkopl zmieniałem loty w LO wpadające w te warunki na tej samej trasie już trzykrotnie, nie odpowiadał mi termin, nie dopłacałem ani razu, a zmiana była już więcej jak raz, na dodatek loty zakupione przez OTA, wszystko załatwione przez infolinię bezproblemowo

A orientujesz się do kiedy można tak zmieniać? Bo z tego co się dowiedziałem w rozmowie z konsultantem LOT na Messengerze, to zmian można dokonywać jedynie do 31 marca. Zastanawiam się czy jak kupię do 31 marca lot na sierpień to będę mógł go elastycznie zmieniać aż do dnia wylotu, ale jest to tak niejednoznacznie napisane na stronie LOTu, że ciężko się połapać

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5083 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121 ... 255  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości