Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Ten temat dotyczy bagażu w Cebu Pacific.
Ogólne pytania dotyczące rezerwacji, odprawy i samej podróży: cebu-pacific,226,98114

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Cebu Pacific - bagaż
#1 PostWysłany: 15 Lut 2015 14:29 

Pytanie dla osób lecących kiedyś Cebu. Na ich stronie:
https://www.cebupacificair.com/Pages/pr ... ggage.aspx
przy informacjach o dozwolonych przedmiotach w bagażu podręcznym jest napisane, że nie można przewozić kabli elektrycznych. Czy to oznacza, że nie wolno mieć ze sobą ładowarki do telefonu czy o co chodzi ?!

Ostatnio edytowany przez krasnal, 28 Lip 2016 13:15, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Karolina_s lubi ten post.

Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️ Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️
🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎 🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎
 Temat postu: Re: Cebu Pacific
#2 PostWysłany: 15 Lut 2015 14:48 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Z obrazka wynika, że jednak nie. Ale nie mam doświadczenia w tej kwestii. Jestem zainteresowana tematem, bo w czerwcu startuję na Filipiny :-) Pewnie na miejscu można kupić kable za grosze, jednak lepiej wiedzieć wcześniej żeby nie stracić swoich oryginalnych kabli i zasilaczy przy security
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Lut 2015 15:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Przypominam sobie, że zabierano nam parasolki składane, nawet najmniejsze spraye i metalowe sztućce - nawet taki malutki widelczyk Hello Kitty zabrali.
Ale ładowarek wożę zawsze kilka i nikt się nie czepiał.
Trudno mi sobie wyobrazić oburzenie klientów, gdyby im tak wyrzucali ładowarki do kosza, zepsuliby niektórym całą podróż.
 Profil Relacje PM off
Karolina_s lubi ten post.

#4 PostWysłany: 15 Lut 2015 15:38 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Nigdy bym ich nie posądzała o aż taką skrupulatność, ale jak widać rzeczywistość bywa okrutna. Jobi, dzięki za wskazówki.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Lut 2015 15:41 
Site Admin

Nie ma najmniejszego problemu z ładowarkami. Skrupulatniej jednak pilnują kilogramów niż w Europie, z wymiarami (plecaków) nie ma problemów

#6 PostWysłany: 15 Lut 2015 15:59 

złoty
jobi napisał(a):
Przypominam sobie, że zabierano nam parasolki składane

Skoro zabierają parasolki, to jak wygląda sprawa np. ze statywami? Masz jakieś doświadczenie?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Lut 2015 16:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie mam, ale nie ryzykowałbym.
Co do kg, niestety na Filipinach zwykle wymagają odprawy na stanowisku check-in (a jak wiemy, tam mają wagę) i każą często położyć swoją torbę.
Polecam poupychać cięższe rzeczy po kieszeniach, kiedyś miałem nawet kamizelkę wędkarską z 14 kieszeniami - wypchana ważyła ze 3 kg i raz musiałem ją wyjąć z plecaka, żeby zadowolić panią, która uparła się, że ma być 7 kg albo płacę jakieś tam "podniebne" kwoty od kilograma.
Z trudem założyłem tę "zbroję", pani najpierw się jakoś jakby zblokowała w zdziwieniu, potem widząc moją minę uśmiechnęła przez tony białego pudru i sprawa była załatwiona ;-)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 16 Lut 2015 01:52 
Awatar użytkownika

Loty: 57
Kilometry: 163 516
niebieski
Również będę leciał Cebu i mam sporo bagażu, także jak ktoś będzie miał świeże info bardzo proszę o podzielenie się. :D

Pozdrawiam serdecznie
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Lut 2015 18:35 

kto poza wizzairem z tanich przewodnikow lata do dubaju z wawy/pragi/berlina?
Szukam biletow na wrzesien i obecnie szlu nie ma z cenami.
Do jakiej ceny czekacie z zakupem?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Lut 2015 18:50 
Awatar użytkownika

Lata UIA, SMARTWINGS, AEROFLOT, CSA
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 27 Sie 2015 08:51 
Awatar użytkownika

Czy ktoś może potwierdzić, że nie kontrolują mega skrupulatnie wymiarów bagażu podręcznego? Mają podane na stronie wymiary 56x36x23cm, a moja walizka 55x40x20cm... Czeka mnie wpychanie w sizer, mierzenie albo coś w tym stylu?

PZDR
Michał
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 30 Wrz 2015 17:54 
Awatar użytkownika

Loty: 162
Kilometry: 303 939
DXB - MNL - przy check-in sprawdzanie wagi, u mnie było 10 i dostałem ok, bez sprawdzania rozmiaru.
MNL - DXB - ważenie na check-in, ważenie przed wejściem na kontrolę bezpieczeństwa, bez sprawdzania rozmiaru.
MNL - PPS - przy check-in sprawdzanie wagi, u mnie było ponad limit i dostałem ok, bez sprawdzania rozmiaru.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 30 Wrz 2015 18:19 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ja leciałam tylko z podręcznym. Nie sprawdzano nam rozmiarów plecaków, ale za każdym razem ważono nam bagaże. Wszędzie mieściliśmy się do 7 kg.
Za to widziałam, że osobom nadającym bagaże kilka razy odmówiono ich wzięcia ze względu na za duże gabaryty. Swoją drogą czego Ci Filipińczycy nie przewożą :) i większość w jakiś tekturowych pudłach obwiązanych taśmą. Walizki to unikat. Kilka osób też musiało zapłacić za nadbagaż.

#14 PostWysłany: 04 Paź 2015 14:08 

Cześć wszystkim, mam pytanie o bagaż rejestrowany w Cebu Pacific.

Wykupiony mam bagaż o wadze maksymalnej 20kg (Dubaj-Manila), lecz nie wiem czy są jakieś ograniczenia wymiarów?
Na stronie Cebu znalazłem niby ograniczenie 56x23x36cm, lecz są to wg mnie zbyt małe wymiary jak na bagaż rejestrowany...

Jak to z tym jest? Dziękuję!

PS: Rozumiem, że bagaż podręczny może mieć wagę max. 7kg i wymiary 56x35x20cm, więc rejestrowany byłby tylko troszkę większy? Bez sensu troszkę.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 05 Paź 2015 09:17 
Awatar użytkownika

srebrny
W cebu podręczny ma max. wagę 7 kg i dopuszczalne wymiary w samolotach boeing 56x36x23 cm, w ATR wymiary 56x35x20 cm.
Max. waga bagażu nadawanego do luku nie może przekraczać 30 kg, o wymiarach nie piszą.

Z tego co czytam na stronie cebu, oprócz bagażu podręcznego można mieć jeszcze torbę z laptopem albo z aparatem.
Przerabiał to ktoś, nie czepiają się ?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 05 Paź 2015 09:31 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
Przerabiałem ostatnio kilka lotów Cebu. Wszędzie oprócz plecaka (mój miał ok 8 kg), który robił za podręczny miałem jeszcze mały plecak. Nie było problemów. Wszędzie odprawiałem się przy stanowisku. Nie afiszowałem się z tym małym plecakiem, ale nikt jakoś też nie zwracał na to uwagi. Nie ważyli mi też nigdy tego większego plecaka.
Na trasie DXB-MNL-DXB wszyscy Filipińczycy mają praktycznie po dwa (walizka+torebka lub torba) bagaże podręczne. Do tego często jeszcze coś ze sklepów z lotniska, albo torba z KFC lub Jolybee z żarciem na drogę.
cypel uważa post za pomocny.

#17 PostWysłany: 05 Paź 2015 10:22 

Czyli co radzicie mi robić? Wziąć po prostu normalną walizkę 20kg i nie patrzyć na wymiary?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 05 Paź 2015 10:48 
Awatar użytkownika

Loty: 318
Kilometry: 792 720
niebieski
Totalnie sie nie przejmuj wymiarami.

Ja mialem wielką walizę , kilka lotów , zero problemów :)

#19 PostWysłany: 05 Paź 2015 12:13 

Serdecznie dziękuję! :) To bardzo dobra wiadomość :)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 05 Paź 2015 21:27 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 3 965
To ja także w tej samej kwestii czy mam dokupic bagaż do luku. Jeśli odprawie się przez neta a mój plecak ma trochę większe wymiary i waży około 12-13 kg to jaka jest szansa, ze mnie złapią ? A drugie pytanie ile wtedy wynosi dopłata?

Nie wiem co robić bo o ile w AirAsi bagaż do luku jest tani tutaj to koszt około 160 PLN.

Dzięki za odpowiedz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości