Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 06 Lis 2011 21:51 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
niebieski
wawa_marcin, malediwy: dokładnie jak piszesz tez troche juz polatałem i u mnie juz sam lot nie wywołuje takich emocji jak kiedys - ale pamietam jak w 2009 r zrobiłem prezent mamie plus pare osób z pracy co nigdy nie lecieli WRO-STN-Belfast city -STN- WRO w jeden dzień -umeczeni wszyscy ale jacy szczesliwi... i to była cena od osoby (10zł+2euro) .Teraz jak małe dzieci w domu to narazie odpuszczam 1 dniówki ale juz jak dziciaki podrossna to sie nadrobi :)
wawa_marcin: 30 min to mało na przesiadki, a tak kolego to życze udanych podróży.
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#22 PostWysłany: 06 Lis 2011 22:22 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 149 516
niebieski
Z Kato na pewno da się polecieć na kilka h do Forli i Malme.
Sam zorganizowałem dwójkę znajomych, którzy nie lecieli jeszcze samolotem i lecimy w grudniu do Malme :)
Kawa na lotnisku i powrót do domu, a wrażenia lotnicze będą mieli zaliczone :)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 07 Lis 2011 00:16 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
A czy ktoś doświadczony z lotniskiem w Malme jest w stanie odpowiedzieć czy manewr wysiąść i wsiąść do tego samolotu da się zrobić? Bo jasno na to nikt nie odpowiedział?

#24 PostWysłany: 07 Lis 2011 02:15 

Gaszpar napisał(a):
A czy ktoś doświadczony z lotniskiem w Malme jest w stanie odpowiedzieć czy manewr wysiąść i wsiąść do tego samolotu da się zrobić? Bo jasno na to nikt nie odpowiedział?

Wg tego co tutaj napisali da się.

http://lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne ... _esms.html
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 07 Lis 2011 08:31 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
dzięki za link. Dużo wyjaśnił.

#26 PostWysłany: 07 Lis 2011 11:38 

Loty: 251
Kilometry: 414 782
niebieski
Kto się chce tylko "przelecieć" i mieć czas, żeby zdążyć się odprawić na powrotny samolot może wybrać się np. z Katowic do Forli/Bolonia - cena w dwie strony od 23PLN.

Załączniki:
ForliBolonia.jpg
ForliBolonia.jpg [ 40.62 KiB | Obejrzany 1927 razy ]
ForliBolonia.jpg
ForliBolonia.jpg [ 41.51 KiB | Obejrzany 1931 razy ]

#27 PostWysłany: 09 Lis 2011 00:56 

Witam,

znacie jakieś ciekawe połączenia low costowe, które można zrobić w jeden lub dwa dni? Mam na myśli wylot z samego rana z Polski do jakiegoś miasta i powrót tego samego lub następnego dnia wieczorem do dowolnego miasta Polski.

Ewentualnie wylot z Polski do jednego miasta, później wieczorny lub poranny przelot do kolejnego i z tego następnego dnia powrót do Polski. Chodzi mi o połączenia, które fajnie się zgrywają tak, że w jeden lub dwa dni można zobaczyć jakieś miasto.

Ciężko o wolne w pracy ;)

Mariusz
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Jednodniowe wypady RT
#28 PostWysłany: 06 Gru 2011 23:13 

niebieski
Czy jest gdzieś na forum wątek traktujący o przelotach tam i z powrotem jednego dnia, nawet z króciutką przerwą na ponowną odprawę? Starałem się znaleźć przed wyszukiwarkę, ale kiepsko mi idzie. Chciałbym się dowiedzieć, jakie lotniska docelowe wchodzą w grę przy lotach z Warszawy, ew. innych miast, takie aby polecieć i od razu wrócić, ewentualnie po kilku godzinach, w każdym razie tego samego dnia. Przejrzałem losowo kilka połączeń Wizzaira, w większości jest 30-40 minut między przylotem i odlotem, ciężko mi ocenić czy na danym lotnisku to wystarczy, by ponownie przejść kontrolę... Pewnie są lotniska, na których jest wspólna hala przylotów i odlotów?

Dzięki:)

#29 PostWysłany: 06 Gru 2011 23:28 

Z wawy to np. Oslo w6

viewtopic.php?f=15&t=6452&hilit=lot+w+jeden+dzie%C5%84
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 07 Gru 2011 00:05 

Z Katowic do Forli na ok 3h można wyskoczyć w środy i niedziele, na miejscu po 18, 22:40 wylot (akurat na szybkie zwiedzanie i pizze starczy czasu). Mi się udało w listopadzie za 8zł RT, jak będzie okazja to następnym razem polecę na parę dni bo jest co zwiedzać w okolicy. Z Katowic można jeszcze codziennie do Dortmundu praktycznie na cały dzień wyskoczyć. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 07 Gru 2011 01:22 
Awatar użytkownika

niebieski
piterek napisał(a):
Z Katowic do Forli na ok 3h można wyskoczyć w środy i niedziele, na miejscu po 18, 22:40 wylot (akurat na szybkie zwiedzanie i pizze starczy czasu). Mi się udało w listopadzie za 8zł RT, jak będzie okazja to następnym razem polecę na parę dni bo jest co zwiedzać w okolicy. Z Katowic można jeszcze codziennie do Dortmundu praktycznie na cały dzień wyskoczyć. Pozdrawiam

z KTW również Malme na 4h, aczkolwiek do miasta ciezko bedzie dojechac i wrocic, raczej sam lot rekreacyjnie + zwiedzenie 'przylotniskowych' wiosek, chyba, ze jakis wieczorny powrot do innego miasta (nie sprawdzalem).
No i malme warto bookowac bo moga odwolac :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 07 Gru 2011 02:37 

Z Katowic w grę wchodzi jeszcze Dortmund (jutro mam okazję lecieć na piwko - 6:10 wylot, powrót 18:15) Eindhoven, Luton, oraz wcześniej wymienione Malme i Forli. Akurat zgodzę się w 100% z przedmówcą, jeśli chodzi o Malme - tam to tylko lecieć, dla przyjemności latania, bo ciężko cokolwiek zobaczyć i dojechać do miasta w krótkim czasie ;)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 16 Lut 2012 19:15 

Odświeżam temat ;)

Szukam czegokolwiek taniego z Katowic na 1 dzień (max 2 jeżeli można się przespać na lotnisku)
Nie ukrywam że najbardziej chciał bym do Włoch, Grecji, lub Paryża,
lecz cel nie jest najważniejszy. Jak już wcześniej napisałem chcę polecieć
gdziekolwiek, ponieważ będzie to Mój pierwszy taki Trip więc nie chciał bym
nadużywać fundusz, chcę się zapoznać z procedurami, przy okazji zwiedzić
jakiś zalążek globu ;)
Termin także nie gra większej roli.
Główną rolę gra cena i aby to był koniecznie powrót w tym samym dniu co wylot
W jednym z tematów ktoś napisał że jest do Forli/Bolonia na 1 dzień lecz podobno
już nie aktualne

PS. Myślę że można by jeden ogólny wątek założyć właśnie na temat wypraw 1 dniowych ;)
"Pozdrawiam obieżyświatów na hardcorze" !
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 16 Lut 2012 19:35 

Szukam czegokolwiek taniego z Katowic na 1 dzień
Nie ukrywam że najbardziej chciał bym do Włoch, Grecji, lub Paryża,
lecz cel nie jest najważniejszy. Jak już wcześniej napisałem chcę polecieć
gdziekolwiek, ponieważ będzie to Mój pierwszy taki Trip więc nie chciał bym
nadużywać fundusz, chcę się zapoznać z procedurami, przy okazji zwiedzić
jakiś zalążek globu ;)
Termin także nie gra większej roli.
Główną rolę gra cena i aby to był koniecznie powrót w tym samym dniu co wylot
W jednym z tematów ktoś napisał że jest do Forli/Bolonia na 1 dzień lecz podobno
już nie aktualne
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość