Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 384 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 30 Cze 2024 15:22 

Witam wszystkich,
Mam pytanie do tych bardziej doświadczonych. Pierwszy raz lecę LOTem trasa Warszawa-Nowy Jork. Mam walizkę której łączona suma boków daje 160cm, LOT ma w regulaminie 158cm. Myślicie, że taki bagaż rejestrowany przejdzie?
Z góry dziękuję za pomoc,
Pozdrawiam
 Relacje PM off  

#362 PostWysłany: 30 Cze 2024 15:23 

srebrny
Tak
 Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#363 PostWysłany: 02 Lip 2024 10:08 
Awatar użytkownika

Widzę, że zmienili delikatnie wymiary dodatkowego "przedmiotu osobistego".
Było 40x30x15
Jest:

Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
 Relacje PM off
Nikt uważa post za pomocny.

#364 PostWysłany: 21 Lip 2024 13:16 

Loty: 37
Kilometry: 105 318
niebieski
Zdarza się, że lot waży podręczny? Rozważam jeden daleki wyjazd z takim bagażem.
 Relacje PM off  

#365 PostWysłany: 21 Lip 2024 13:18 
Awatar użytkownika

Ostrzeżenia: 1
niebieski
Mi dziś zważyli plecak jak nadawałem bagaż. Pierwszy raz spotkałem się z tym. Miało to miejsce przy odprawie business na okęciu.
FUX uważa post za pomocny.

#366 PostWysłany: 21 Lip 2024 13:26 

HON fly4free
Przy boardingu zwłaszcza w WAW też coraz częściej zdarza się, że ważą.
 Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#367 PostWysłany: 21 Lip 2024 14:00 
Awatar użytkownika

Ostrzeżenia: 1
niebieski
Przy boardingu już nie ważyli naszych plecaków.
FUX uważa post za pomocny.

#368 PostWysłany: 21 Lip 2024 14:16 

Loty: 37
Kilometry: 105 318
niebieski
Mam w pakiecie 20 kg plus podręczny/osobę ale ostro rozważamy podróż bez rejestrowanego. Na powrót ewentualnie dokupię jakąś torbę i odprawię w razie szopingu 😂.
Teraz byliśmy tylko z podręcznym i się sprawdziło. Nie miałem tylko laptopa. Miejsce jeszcze było.
 Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 22 Lip 2024 10:12 
Awatar użytkownika

marek2011 napisał(a):
Przy boardingu zwłaszcza w WAW też coraz częściej zdarza się, że ważą.

Jak leciałem ostatnio WAW-MAD, widziałem scenę na Okęciu jak Pan z obsługi poszedł po koszyk do sprawdzenia podręcznego i już z nim jechał, ale Panie przy kontuarze go wycofały ;)
 Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 22 Wrz 2024 20:34 

Cytuj:
Dodatkowo, w ramach ceny biletu, jako bagaż podręczny możesz zabrać ze sobą jedną z poniższych rzeczy:
- torebkę damską/męską lub niewielki plecak lub nerkę/saszetkę (max 2kg, wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm),

Czy restrykcyjnie sprawdzają rozmiar małego bagażu podręcznego? Czy plecak 46 x 28 x 22 cm przejdzie, jeśli będzie miał samego laptopa i drobną elektronikę (więc teoretycznie dałoby się go ścisnąć)?
 Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 22 Wrz 2024 20:37 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Przejdzie
 Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 23 Wrz 2024 10:53 

Hej,

Niedługo mam lot do Tokio z Warszawy Chopina bezpośredni LOT-em i spowrotem taka sama trasa. Mam pytanie o bagaż rejestrowany. Jedna z moich walizek nieznacznie przekracza dopuszczalne 158cm (jakies 6-7 cm) zależy jak liczyć bo jest to miękka walizka. Czy lot przy nadawaniu takiej walizki może się przyczepić o dopłatę? Teoretycznie mógę zdjąć kółka i ją trochę skrócić ale wolałbym ich nie zdejmować. Spotkaliście się z mierzeniem rejestrowanego przy nadaniu w LOT?
 Relacje PM off  

#373 PostWysłany: 23 Wrz 2024 10:58 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Na 99% nie będzie żadnej dopłaty
 Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 20 Lut 2025 17:04 

Witam lecę z LOTem do Macedonii lot z Warszawy mogę mieć kabinówke plus standardowy plecak adidasa który mieści się pod siedzenie czy będzie problem?
 Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 20 Lut 2025 17:21 

srebrny
możesz, nie będzie problemu.
2 ludzi lubi ten post.

#376 PostWysłany: 13 Mar 2025 09:05 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wczoraj lot z Krakowa do Luksemburga z małą przesiadkę w WAW (jakieś 30 minut). Mam bagaż rejestrowany, bo lecę na wesele i mam tam parę pierduł płynnych

Nadaję go w KRK, handling Krakowski nie daje info ze short transfer.
Informuję o tym ze mam zbyt krótką przesiadkę
E w Warszawie dadzą radę.

Oczywiście ze Warszawa nie dała radę, co było do przewidzenia, więc wczoraj wieczorem zgłosiłem zaginiony bagaż przez specjalną stronę, znaleziony został wczoraj wieczorem, ale wyślą go dopiero dziś wieczorem do LUXa, więć jak dobrze pójdzie, dopiero jutro mi go dostarczą xD

Dobrze ze garniak miałem na podręcznym, bo LO by się nie wypłacił, jakbym musiał kupić garniaka w Luksemburgu

PS komentarze: po co nadajesz bagaż na tak krótki wyjazd, nie nadaje się bagaży itd to darować.
Nadaję bo mogę, i to nie moja wina, ze od lat handling LO nie ogarnia kwestie bagażowe
 Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

#377 PostWysłany: 13 Mar 2025 09:29 

Niestety, ostatnio to się bardzo często zdarza….
W moim przypadku obligatoryjnie pakuje ubrania do kabinówki aby uniknąć miłej niespodzianki 😀
Wygląda na to że rozwiązania problemu nie ma i prędko nie będzie ….. 😔😔😔

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 13 Mar 2025 10:07, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 13 Mar 2025 09:37 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak leciałem do SJJ parę lat temu, z przesiadką 1h też się nie wyrobili. Chociaż dla mnie hitem, było zgubienie bagażu na locie Kraków - Warszawa.
 Relacje PM off
Biko lubi ten post.

#379 PostWysłany: 13 Mar 2025 09:56 
Awatar użytkownika

Loty: 426
Kilometry: 454 013
niebieski
Nie potraktujcie tego jak "wujek dobra rada" czy "cwaniactwo", ale po prostu rzucam pomysł - co kto z tym zrobi, jego sprawa. Ja bym w takim przypadku mimo wszystko włączył sobie nagrywanie audio (jakiś dyktafon w telefonie), wrzucił go do kieszeni mikrofonem do góry i przy check-in desku wyprowadził rozmowę tak, żeby wszystkie informacje padły: lecę na ślub, mam garnitur, proszę o short transfer badge - agent "nie", na pewno nie? A jak nie zdążą, to co, kupuję garnitur w LUX i zwrócicie kasę? A potem tak jak piszesz - lądujesz, nie ma bagażu, idziesz do butiku, kupujesz garnitur - faktura, reklamacja do LO z załączeniem nagrania. I nie, nie jest to jakieś naciąganie czy nadinterpretacja. Lecisz w jakimś konkretnym celu, bagaż nie dolatuje, potrzebujesz zakupić te rzeczy (a niech to będzie ważne spotkanie? Rozmowa kwalifikacyjna? Nie pójdziesz w t-shircie) - jest to rzecz "niezbędna". Takie nagranie może pomóc, bo jak po prostu napiszesz, że "agent mówił", to padnie "niech pan udowodni". Niestety, w dzisiejszych czasach trzeba być trochę przebiegłym, bo po dobroci zawsze zrobią tak, że to Ty będziesz poszkodowany na zasadzie "i co nam pan zrobisz". Ja się nauczyłem tak robić - idąc do lekarza, do urzędu, mając jakiekolwiek interakcje w ramach spraw, gdzie może paść jakiś konkretny zwrot, który potem będę musiał udowodnić. Oczywiście, w 99% od razu kasuję taką notatkę gdy wszystko jest ok. Ale niech nie będzie ok - mam dowód.
 Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#380 PostWysłany: 13 Mar 2025 10:00 

Zdarza się również że ten bagaż gdy zostanie znaleziony - wraca totalnie zniszczony :)
Nie zapomnę również gdy agent w KRK - w trakcie check in wyraźnie informował że podróżując w C w LO nie ma wstępu do BL w KRK ( przesiadka w WAW). Także można doświadczyć całego spektrum 😀😀😀😺😺
 Relacje PM off  

[ 384 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 7 gości