Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 74 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 22 Lut 2018 17:02 

Loty: 1
Kilometry: 562
Mam przesiadkę na lot Ryanair do Polski i odstęp czasu pomiędzy przylotem Ryanair do Londyn-Stansted a lotem do Polski to 1:25. Da radę mimo wszystko zdążyć?
 Profil Relacje PM off  

Ucieczka do Turcji 🎄🏖️ Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem za 1619 PLN Ucieczka do Turcji 🎄🏖️ Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem za 1619 PLN
Sewilla w rytmie flamenco 💃🌆 Loty i 4* hotel w centrum za 919 PLN 🎶🇪🇸 Sewilla w rytmie flamenco 💃🌆 Loty i 4* hotel w centrum za 919 PLN 🎶🇪🇸
#62 PostWysłany: 24 Lut 2018 18:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Wg mnie tak, aczkolwiek koniecznie z biometrycznym, jedynie z podręcznym, z ewentualnym fast trackiem i dobrą kondycją. STN posiada długi korytarz duty-free + niektóre bramki dą oddalone o 10 minut od głównej hali.

Na własne ryzyko, do zrobienia przy w/w i przy braku opóźnienia.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 27 Lut 2018 12:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Oczywiście tylko z podrecznym
WMI-STN wylot 7:50 zgodnie z planem, planowany przylot miał być o 8:30.
Wyszedłem z samolotu o 8:19
Paszport biometryczny. Nie działało. Przez okulary inne odesłali mnie na normalną kontrolę. Do wyjścia z lotniska trwało to 12 minut, szybki chód. Na kontroli paszportowej bardzo mała kolejka (!).

STN-SAW planowany wylot 10:30
Odprawa trwała tylko 5 minut.
Fast track na security kupiłem. Niepotrzebnie chyba. Security 4 minuty, ale było straszne zamieszanie po przejściu przez bramkę. Mnóstwo bagaży do szczegółowej kontroli!!! Lepiej od razu zdjąć buty i poprawnie się spakować, bo naprawdę można tam na długo utknąć.

Najdłuższy odc. to ten między security, a bramką odlotu. Zajął mi powolnym spacerem z toaletą, sklepami, burgerkingiem take away około 20-30 minut. Odlot z bramki nr 1.Image
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 27 Lut 2018 13:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja byłam na Stansted w sobotę.
Przylot rano, wylot po południu.

Bardzo sprawnie przechodzi się z paszportem biometrycznym. Tylko dla okularników przypominam o konieczności zdjęcia okularów ;-)

Security przy wylocie bardzo upierdliwe jeśli chodzi o kosmetyki. Rozdają torebki, ale zachęcają do wyrzucania tego, co się do nich nie mieści. I nie ma zmiłuj. Fakt, że robią to w miły sposób, więc jakoś można to znieść bez większych nerwów ;-)

Pan, który rozdzielał osoby do poszczególnych stanowisk odprawy sam przyznał, że uwielbia tą zabawę z kosmetykami ;-)

Image
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 27 Lut 2018 14:03 

Loty: 87
Kilometry: 127 811
Okulary faktycznie lepiej ściągać przy kontroli na eGates ale co ciekawe moja żona kilka razy zapomniała o tym i bez problemu przeszła.

Z kosmetykami faktycznie tak jak napisała meteorka2207 nie ma zmiłuj się. Torebka ma mieć wielkość taką jak rozdają i jak większa to trzeba się przepakować. Miałem takie fajne sztywne torebki chyba z Rossmanna minimalnie większe niż te zwykłe strunowe i niestety musiałem przepakować. Co ciekawe na innych lotniskach przechodziły bez problemu.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 27 Lut 2018 15:28 
Awatar użytkownika

niebieski
meteorka2207 napisał(a):
Pan, który rozdzielał osoby do poszczególnych stanowisk odprawy sam przyznał, że uwielbia tą zabawę z kosmetykami ;-)

Zmienił by zdanie, jakby dostał po pysku od pasażera, który się spóźnił z powodu tych "zabaw".
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 27 Lut 2018 16:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Na Stansted są niestety inne, lepsze zabawy w postaci nadaktywnych bramek na security, które jak zapiszczą, to kierują cię do mikrofal... tzn. millimeter wave scannera czyli Bodyscanu.

Jak ktoś nie chce się gotować i wybierze standardowy pat-down, to oczywiście jak najdłuższe oczekiwanie, a w międzyczasie wielokrotne próby przestraszenia i nieprzyjemne komentarze. Jaja straszne.

Nigdy nie spotkało mnie coś takiego na żadnym innym lotnisku - w Europie, USA, Azji, czy Australii.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 27 Lut 2018 16:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Czyli pod bramkami (lecąc do Polski) lepiej być jakieś 2 godziny przed odlotem.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 27 Lut 2018 20:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Bez przesady. Ale jak ktoś leci z bagażem rejestrowanym i nie chce poddawać się skanerowi ciała, to niech uwzględni zapas czasu.

Z resztą - podobnie, jak na innych lotniskach, bramka jest podawana na 40 minut przed odlotem.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 01 Kwi 2018 20:27 
Awatar użytkownika

niebieski
http://www.polishexpress.co.uk/pilne-po ... ewakuowana
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 04 Maj 2019 18:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Ląduję na Stansted linią Jet2 w sobotę za tydzień planowo 13:30. Zazwyczaj samolot się nie spóźnia i na Flightradar24 ląduję np. 5 minut przed planowaną godziną przylotu.
Jeśli przylot rozkładowy jest na 13:30 to jaka jest szansa na zdążenie na autobus National Express o 14:00? Przy założeniu szybkiego marszu z samolotu, tylko podręcznego i paszportu biometrycznego?
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 04 Maj 2019 18:36 
Awatar użytkownika

złoty
bardzo słaba, zwłaszcza jak samolot przybije gdzieś dalej i w tłoku trzeba się przebijać długimi korytarzami, a z paszportem biometrycznym też różnie czyta, czasami nie chce wcale działać, tak miałem ostatnio na CDG, 4 bio i żaden nie działał, a Francuzi przechodzili
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 04 Maj 2019 22:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki, a czy w takim razie kupując droższy bilet na 14:45 jest to już pewna pora (przy założeniu, że lot się nie spóźni)?
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 26 Lut 2022 20:32 

niebieski
Czy jest możliwa nocna przesiadka na Stansted? Przylatuję późnym wieczorem i o świcie odlatuję dalej.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 74 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość