Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 126 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 02 Sty 2013 01:45 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
niebieski
Ostatnio podczas 8h jednodniówki w Londynie ćwiczyłem taką trasę:

Przyjazd z Luton na Victoria Station -> Buckingham Pallace, the Mall do Pal Mall, Piccadilly Circus, Tafalgal Squere, Parlament i Westminster Abby, przez Tamizę do London Eye. Wzdłuż Tamizy do Mostu Vauxhall i prosto na Victoria. Z dużym luzem się wyrobiliśmy. Teraz planuję drugi wyjazd i pytania:

Czy wyrobimy się odbijając z Piccadilly na Soho i na chwilę na Oxford Street, potem powrót do Tafalgal i dalej ta sama droga co poprzednio.

Doradźcie czy 8h starczy :) Chcemy łazić 5 godzin, 3 godzinki na jakąś kawkę, piwko i jedzenie. Z komunikacji korzystać nie zamierzamy.

Załączniki:
londek.jpg
londek.jpg [ 234.22 KiB | Obejrzany 2020 razy ]

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️ Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️
🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
#22 PostWysłany: 03 Sty 2013 11:42 

niebieski
A ja chciałem zapytać o tę promocję 2 for 1 z NR. Czy jeżeli korzystam z promocji 2 for 1 to muszę kupić dwa całe bilety, czy mogą to być dwa bilety studenckie?
Drugie pytanie: doradźcie proszę na jaką trasę (jak najtaniej), kupić bilet NR. Widziałem na poprzednich stronach tematu, że ktoś kupił bilet za 1,2 funta. Co to była za trasa?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 03 Sty 2013 16:45 

Powie ktos cos wiecej na temat tego 2 for 1, gdzie to znalezc?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 03 Sty 2013 17:20 

niebieski
Przybysz napisał(a):
Powie ktos cos wiecej na temat tego 2 for 1, gdzie to znalezc?

http://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 03 Sty 2013 23:04 

niebieski
Sam sobie odpowiem na zadane wcześniej pytanie, może komuś się przyda:

Cytuj:
One voucher is required per two people. The voucher entitles one person to get in for free whilst the other pays the full adult rate, regardless of whether they qualify for concessions, e.g. Under 16, Senior, or Student. Please refer to the Terms and Conditions.

Czyli niestety promocja 2 for 1 nie pozwala na jednoczesne skorzystanie z ulgi studenckiej
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 04 Sty 2013 00:15 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 428 084
srebrny
miszti napisał(a):
Sam sobie odpowiem na zadane wcześniej pytanie, może komuś się przyda:

Cytuj:
One voucher is required per two people. The voucher entitles one person to get in for free whilst the other pays the full adult rate, regardless of whether they qualify for concessions, e.g. Under 16, Senior, or Student. Please refer to the Terms and Conditions.

Czyli niestety promocja 2 for 1 nie pozwala na jednoczesne skorzystanie z ulgi studenckiej

To ja Tobie odpowiem, choć sam sobie odpowiedziałeś wcześniej ;) Pisałeś o kupowaniu ulgowych biletów na pociąg, a w zacytowanym przez Ciebie fragmencie jest mowa o biletach 2FOR1 kupowanych z voucherem.
A w ogóle da się kupić bilety ulgowe na pociąg, nie mając ich Railcarda?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 04 Sty 2013 11:58 

niebieski
Źle się wysłowiłem kevin. Miałem na myśli bilety ulgowe do atrakcji z 2 for 1 :) A zabrzmiało tak, jakbym rzeczywiście pisał o biletach kolejowych :)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 04 Sty 2013 12:13 
Awatar użytkownika

srebrny
Też tak pomyślałem. Zawsze jeden cały będzie zapewne tańszy niż 2 ulgowe ;)
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 07 Sty 2013 14:08 
Awatar użytkownika

Loty: 30
Kilometry: 37 700
niebieski
Ma ktoś doświadczenia z kartą London Pass?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 07 Sty 2013 14:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Co do Londynu to nie mam, wiem tylko, że np. Paryżu są tańsze odpowiedniki(więc tu pewnie też,zresztą co ważniejsze muzea są za darmo) i jeszcze tylko dziś jest promocja -10% na zakup 3- lub 6-dniowej karty:
http://www.londonpass.com/london-pass-prices.php

#31 PostWysłany: 07 Sty 2013 14:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Właśnie interesuje mnie ta 3dniowa, widziałam promocję. Jest sporo darmowych wejść, ale kilku innych ważnych dla mnie nie ma, np. Akwarium czy Muzeum Filmu.
Dobra jest też w wersji z transportem, muszę po prostu policzyć jak to się kalkuluje, i muszę zdążyć przed 24 :lol:.
Ale może ktoś już używał i podpowie jak to wychodzi cenowo.

edit:
Jest jeden mankament. Karta nie daje nieograniczonego wstępu a jedynie do wysokości dziennego/ dwu/ trzy/ sześciodniowego limitu. Ja nie wiem czy jednak bardziej nie opłacają się vouchery 2w1.
PS. Strrrrrasznie drogie te londyńskie miejsca "must be".
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 07 Sty 2013 16:10 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Ale warto zaszaleć i wydać te pieniądze, wierz mi lub nie.
Londyn jest wspaniały! :)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 08 Sty 2013 00:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Wierzę, wierzę. Tylko mój portfel leży i płacze. Koszty muszę liczyć x 3 osoby ;).

Jeszcze mam pytanie odnośnie 2w1. Czy ten bilet kolejowy jest ważny na wszystkie wejścia przez 1 dzień, czy jedna atrakcja jeden bilet, czy jeszcze inaczej? Jak to jest?
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 08 Sty 2013 00:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Moya napisał(a):
Jeszcze mam pytanie odnośnie 2w1. Czy ten bilet kolejowy jest ważny na wszystkie wejścia przez 1 dzień, czy jedna atrakcja jeden bilet, czy jeszcze inaczej? Jak to jest?

FAQ odnośnie promocji dostępne tutaj http://www.daysoutguide.co.uk/faq.aspx

W skrócie, co ja z tego zrozumiałem:
- jeżeli masz bilet powrotny do Londynu to możesz korzystać z promocji podczas całego pobytu (albo kupione dwa pojedyncze - tam i z powrotem) UWAGA! Czasem na stacjach są takie bramki, które przy wychodzeniu "zjadają" taki bilet outward ("tam" - bo bilet "powrotny" to są dwa osobne bilety z tego co pamiętam). Nie można go tam wtedy wkładać, a pokazać obsłudze i przejść. Przy korzystaniu z voucherów trzeba pokazać obydwa bilety: tam i z powrotem
- zamiast biletu na pociąg może to też być Travelcard (dzienny, tygodniowy pewnie też) - tu znowu UWAGA! Musi to być travelcard kupiony tylko w okienku na stacji National Rail - z ich charakterystycznym logo Image (a nie na przykład w automacie na stacji metra). Wtedy można na przykład do Londynu dostać się easyBusem, a z promocji skorzystać dzięki zakupionym travelcardom do poruszania się po mieście
- obydwie osoby korzystające z promocji muszą mieć kupione takie bilety na pociąg
- voucherów można drukować i wykorzystać dowolną ilość
- wystarczy mieć wydrukowany jeden voucher na dwie osoby. Standardowo wtedy jedna osoba płaci za pełny bilet, a druga wchodzi gratis - ale to zależy jak jest opisane w ofercie.
- jak widzę większość ofert jest ważna do 30 kwietnia 2013

Jeżeli coś jest nie tak, to proszę mnie poprawić :)
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 08 Sty 2013 11:06 

niebieski
Ale jeśli nie kupimy powrotnego, to po prostu możemy korzystać ze zniżek w dniu ważności biletu (tak zrozumiałem). tzn. jeśli bilet mamy kupiony na sobotę, to całą sobotę możemy korzystać ze zniżek. I z tego co czytałem można też kupić bilet na podróż pomiędzy stacjami znajdującymi się wewnątrz Londynu.

Kevin jeśli źle napisałem, to mnie popraw ;) Jest to dla mnie o tyle istotne, że planujemy kupić dwa najtańsze bilety z jakiejś stacji w Londynie do innej stacji (bez powrotnego). I cały jeden dzień korzystać z 2 for 1.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 08 Sty 2013 11:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeśli na jeden dzień to tak, można korzystać w dniu ważności biletu w jedną stronę. Ale nie wiem czy nie lepiej wtedy kupić Travelcard jednodniowy (koniecznie na stacji National Rail). Nie wiem, co chcesz zwiedzać, ale jak dla mnie to odległości pomiędzy atrakcjami czasem są spore i wolałbym się jednak metrem/autobusem poruszać ;)
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 08 Sty 2013 12:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Chciałam kupić bilety do Windsoru, bo i tak się tam wybieramy. Ale nie jestem pewna czy bilety South West Trains są uznawane, nie mogę nigdzie tego znaleźć.
Jeżeli powiedzmy kupię bilet w kasie 4 osobowy (na 1 papierze) to on będzie na 4 osoby, czy każdy musi mieć osobny świstek?
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 08 Sty 2013 13:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Moya napisał(a):
Chciałam kupić bilety do Windsoru, bo i tak się tam wybieramy. Ale nie jestem pewna czy bilety South West Trains są uznawane, nie mogę nigdzie tego znaleźć.
Jeżeli powiedzmy kupię bilet w kasie 4 osobowy (na 1 papierze) to on będzie na 4 osoby, czy każdy musi mieć osobny świstek?

W Wielkiej Brytanii kolej jest sprywatyzowana, a National Rail to tylko nazwa marki należąca do związku prywatnych przewoźnikow. Jednym z tych przewoźników jest właśnie South West Trains. Wbrew nazwie koleje w UK nie są państwowe ;)
Pewny nie mogę być, ale raczej nie musi by osobny bilet (co za różnica, chodzi tylko o okazanie ważnego biletu)

A skoro jest Was czworo to wydaje się dobrą ofertą: http://www.daysoutguide.co.uk/london-to-windsor-groupsave
Bilety GroupSave też są objęte promocją 2FOR1
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 08 Sty 2013 13:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Już widziałam tę ofertę, ale dzięki za podpowiedź i za wyjaśnienia :).

Wycieczka do Windsoru jednak nie kalkuluje mi się do zniżek w Londynie. Bo zanim stamtąd wrócimy to będzie za mało czas na bieganie po Londynie.
Do zniżek 2w1 w Londynie chcę kupić dodatkowe bilety. Najtaniej udało mi się znaleźć na trasie Victoria - Battersea Park. 4 osoby w obie strony z grupowa zniżką to 12L przy zakupie online.
I teraz jeśli dobrze rozumiem, gdy kupię bilety Londyn - Battersea na jeden dzień a powrót 4 dni później to zniżki w Londynie będę miała przez te 4 dni, tak?
Trochę to nielogiczne bo to by znaczyło że nie ma mnie przez te 4 w Londynie a zniżki mam, ale mam nadzieję że jednak tak jest :lol:
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 08 Sty 2013 14:15 

niebieski
Kevin, a jaki jest koszt tej karty Travelcard na jeden dzień (tej z NationalRail)? Będę wdzięczny za jakiegoś linka.

EDIT:

Z tego co widzę jednodniowa karta kosztuje 46 funtów. Nie ma tam atrakcji, do których planowaliśmy się wybrać, wiec raczej nie skorzystamy. Planujemy odwiedzić: Madame Tussauds, London Dungeon, FULLER’S BREWERY TOUR , LONDON MOTOR MUSEUM, SEA LIFE LONDON AQUARIUM .

Plus do tego atrakcje z darmowym wstępem: Science Museum i te dwa pozostałe jeśli wystarczy nam czasu (są obok siebie - bodajże Natural History, Victoria and ALbert).

Na zwiedzanie mamy 2,5 dnia, więc myślę, że i tak będziemy musieli zrezygnować, z którejś atrakcji. W centrum Londynu powinniśmy być około 15 w sobotę (2.02 - a powrót mamy o 8 rano 5.02).

Ostatnio edytowany przez miszti, 08 Sty 2013 14:32, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 126 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość