Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Lis 2019 09:40 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 35 620
Założyłem taki temat gdyż przygotowując się do mojej podróży do Kazachstanu nie znalazłem informacji od osób będących tam tak późno.

DATY w jakich się wybrałem to : 20 -28 PAŹDZIERNIK 2019

BILETY LOTNICZE w tym okresie udało mi się wyrwać za 570zł
Warszawa > Budapeszt > Nursultan
Nursultan > Budapeszt > Warszawa

POGODA była idealna. Oczywiście trzeba było mieć już zimową kurtkę ale każdego dnia świeciło słońce na bezchmurnym niebie. W Astanie kupowałem rękawiczki zaś przy jeziorze Kajyngdy spacerowałem w krótkim rękawku.

Zdecydowaliśmy się na wynajęcie kierowcy/przewodnika co było strzałem w 10. Drogi są tam średnie a dostanie się do jeziora Kajyngdy i tak wiązało się ze zmianą fury na lokalną przystosowaną do tamtejszych warunków. Nasz kierowca 2 tygodnie wcześniej się tam zakopał.

Kierowcę znaleźliśmy na stronie INDY GUIDE.
Ogłaszają się tu lokalni przewodnicy i kierowcy z Azji Centralnej. Można dać swoje ogłoszenie i sami będą się zgłaszać dając swoje oferty. Jest to bardzo wygodne. My zdecydowaliśmy się na Sakena. Chłopak jest super, ma dobrą furę i świetnie mówi po angielsku. Ponadto kocha zwierzęta. Polecam:)
https://indy-guide.com/en/sakenn?fbclid=IwAR11bPNlZRPESUiEriqnjjkSE2GxSaH5J_bk3LRGm-sNdtPHFY2gYbkh4Nk

NASZ PLAN:
1.Przeloty i nocleg w Astanie
2.Zwiedzanie Astany i nocny pociąg do Ałmaty
3.Po wysiądnięciu z pociągu od razu pojechaliśmy z kierowcą do Tamgały zobaczyć petroglify. Nocleg Ałmaty
4.Śpiewająca Wydma
5. Altyn Emel i Kanion Szaryński
6.Jezioro Kolsai i Kajyngdy
7. Powrót do Ałmaty a następnie powrót do Astany pociągiem
8. Zwiedzanie Astany: Muzeum Przyszłości i Muzeum Narodowe
 Profil Relacje PM off
como uważa post za pomocny.

Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍 Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍
Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość