Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Lut 2013 16:32 

Jak w temacie. Ponoc jest jakis pociag ktory jedzie ze stacji lotisko lipsk do lotnisko berlin, ma byc tani. Co to za pociag?

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Washington, 13 Kwi 2014 12:38, edytowano w sumie 1 raz
porządki
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 25 Lut 2013 22:44 

co znaczy tani ? z lotniska do berlina są też autobusy, z tego co pamiętam ok.16 EURO

#3 PostWysłany: 27 Lut 2013 12:39 

już nie musi być tani tylko jakikolwiek bez przesiadek. autobus jest w ten dzień tylko jeden o 16.30 a ja będę dostępny ok 21 pociąg udało mi sie znaleźć jeden ale są 4 przesiadki i jedzie 3 godz. jakaś masakra. na stronie lotniska jest napisane ze są wszędzie dogodne połączenia. ja nic nie m ogę znaleźć. czy w pociągu jeśli kupuję bilet 2 klasa to bagaz jest w cenie czy trzeba coś dopłacać ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Lut 2013 18:06 

niebieski
Nolimit napisał(a):
już nie musi być tani tylko jakikolwiek bez przesiadek. autobus jest w ten dzień tylko jeden o 16.30 a ja będę dostępny ok 21 pociąg udało mi sie znaleźć jeden ale są 4 przesiadki i jedzie 3 godz. jakaś masakra. na stronie lotniska jest napisane ze są wszędzie dogodne połączenia. ja nic nie m ogę znaleźć. czy w pociągu jeśli kupuję bilet 2 klasa to bagaz jest w cenie czy trzeba coś dopłacać ?

a ten:

Leipzig Hbf
Berlin Hbf (tief)

21:23
22:42

Bahn ICE 1602

1:19 h
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Lut 2013 18:15 

Mozesz podac linka?

To jest 2 marzec - sobota. W ten dzien musze miec pociag
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 28 Lut 2013 00:02 

niebieski
Nolimit napisał(a):
Mozesz podac linka?

To jest 2 marzec - sobota. W ten dzien musze miec pociag

db.de

Leipzig/Halle Flughafen
Sa, 02.03.13 ab 21:23 1:55 1 RE, ICE 25,00 EUR
Berlin Hbf (tief) Sa, 02.03.13 an 23:18

z jedna przesiadka w Leipzig Hauptbanhhof (gdzie odjezdza pociag o 22;08 bezposredni juz do berlina)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 28 Lut 2013 14:25 

ale jedzie na lotnisko schonefeld czy tylko do berlina ?

ja znalazłem na db coś po 21tylko jeden pociąg do schonefeld ale 4 przesiadki na miejscu jest 0.15 z dwoma nie widziałem.

a jakieś autobusy tam jeżdżą o tej porze bo też znalazłem tokjo jeden ale o 16 chyba wyjeżdża i koniec
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: taxowka lipsk-berlin
#8 PostWysłany: 28 Lut 2013 18:07 

Ile moze kosztowac taxowka z lotniska lipsk do berlin lotnisko schonefeld

odleglosc ok 180 km
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 28 Lut 2013 18:16 

Według stronki www.taxi-rechner.de Lipsk-Berlin Schönefeld Flughafen to 194 km, cena za kurs w ciągu dnia 287,50 EUR, w nocy 303,20 EUR.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 28 Lut 2013 21:15 

niebieski
Nolimit napisał(a):
ale jedzie na lotnisko schonefeld czy tylko do berlina ?

ja znalazłem na db coś po 21tylko jeden pociąg do schonefeld ale 4 przesiadki na miejscu jest 0.15 z dwoma nie widziałem.

a jakieś autobusy tam jeżdżą o tej porze bo też znalazłem tokjo jeden ale o 16 chyba wyjeżdża i koniec

Chyba sie prosciej nie da o tak pozniej porze, nie jedzi juz airport express bezposredni z HBf do Schoenefald
http://www.berlin-airport.de/EN/Reisend ... splan.html

Zostaw walizke i idz lepiej na dobra impre gdzies w centrum i rano sie dokulaj do SXF ;-)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 01 Mar 2013 10:56 

nie zostaje mi nic innego jak wypozyczenie samochodu za 100 e...

nawet jak wezme ten pociag z przesiadkami to na 2 osoby zaplace tyle samo i nie jade 3 godz tylko godzinke.

Bym sie nie spodziewal ze w niemczech z lotniska w koncu jeszcze nie o tak pozniej porze nie mozna dojechac do stolicy w miare normalny i szybki sposob skoro sie chwala na stronie lotniska lipsk ze jest taki dogodny dojazd i pociagi co godzine.

A jest jakis hotel przy lotnisku lipsk, w miare tani zeby oplacalo sie zostawac noc? Raczej to wyjdzie drozej niz samochod

ok udalo sie przebukowac lot na berlin.

a tak dla informacji nie ma strony db.de db to jest niemiecki bank ;)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 01 Mar 2013 14:52 

niebieski
Nolimit napisał(a):

Bym sie nie spodziewal ze w niemczech z lotniska w koncu jeszcze nie o tak pozniej porze nie mozna dojechac do stolicy w miare normalny i szybki sposob skoro sie chwala na stronie lotniska lipsk ze jest taki dogodny dojazd i pociagi co godzine.

jak to mowi moj kolega "poprzewracalo ci sie w glowie z tego dobrobytu" ;-)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 25 Mar 2013 04:04 
Awatar użytkownika

Cena trochę z kosmosu... Znajomy berliński taksówkarz twierdzi że jak się dobrze popyta i zagada to w dzień spokojnie zajedzie się za mniej niż 200e. Co i tak jest ceną kompletnie nie z tej ziemi, za te pieniądze można dwa razy przejechać całe Niemcy pierwszą klasą pociągu InterCity. Wynajęcie sobie samochodu wychodzi dużo taniej.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość