Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Bahamy z Miami
#1 PostWysłany: 25 Lip 2017 12:15 
Awatar użytkownika

Hej!
chciałabym zorientować się czy na Bahamy pływają jakieś przystępnie cenowo promy z Miami i czy polecacie jakieś noclegi?
Czy ktoś był na Bahamach na własną rękę i/lub mógłby podrzucić link do relacji z wyjazdu dłuższego niż na jeden dzień?

Z góry będę wdzięczna za wszelkie info :)

Ostatnio edytowany przez Abcn, 25 Lip 2017 13:06, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴 Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴
🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍 🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍
 Temat postu: Re: Bahamy z Miami
#2 PostWysłany: 25 Lip 2017 13:26 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 201 994
niebieski
Płynąłem w kwietniu, co prawda nie z Miami a z Ft Lauderdale na Grand Bahama - było dużo taniej. Za bilety RT płaciłem 121 USD wraz ze wszystkimi podatkami itd. Bilety kupione dzień przed wypłynięciem na stronie https://www.baleariacaribbean.com/wps/p ... BIS9nQSEh/ Na miejscu poza plażą nie ma nic, ale same plaże naprawdę warte uwagi :)
paszczakwpodrozy uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 25 Lip 2017 13:30 
Awatar użytkownika

Dzięki za odpowiedź. Było dużo ludzi? Wyspa bardzo zatłoczona? Ile czasu byłeś na Grand Bahama? Czy wycieczka tylko na 1 dzień? :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Lip 2017 16:42 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 201 994
niebieski
@paszczakwpodrozy wycieczka na 1 dzień - wypłynięcie ok 6 rano, na miejscu byliśmy przed 11. Powrót ok 19 - z portu kursują busy do ośrodków plażowych, które są płatne (symbolicznie), w cenie jest cała infrastruktura na miejscu (leżaki, ręczniki, itd). Na katamaranie którym płynęliśmy były tez sprzedawane pakiety all inclusive w tych ośrodkach jak i inne wycieczki - ceny były konkurencyjne. Poza plażami wyspa to pustkowie, wszystko obraca się wokół plaż. W porcie trochę sklepów na zakup pamiątek i bary z miejscowym jedzeniem. Jednym słowem nic na dłużej niż 1-2 dni. Chyba, ze chce się plażować bo plaże bez porównania lepsze niż w Miami :)
Dla porównania za 3 dniową wycieczkę z Miami chcieli po negocjacjach ok 360 USD/os (wyżywienie i spanie na promie w cenie)
paszczakwpodrozy lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 30 Lip 2017 19:58 
Awatar użytkownika

@error000 Dzięki bardzo za szczegółowy opis. Z Bahamami chyba jeszcze poczekam, póki co wybór padł na Kubę. Wyruszamy za tydzień! :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Lis 2018 19:54 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 145 385
Odświeżam!

Ktoś płynął na 3-4 dniowy rejs na Bahamy z Miami / Fort Lauderdale / Canaveral? Jakieś opinie? Interesuje mnie szczególnie ten 4-dniowy, ceny oscylują wokół 250-300 USD z podatkami, wyżywieniem i czasem alko (najtańsze pokoje bez okien :P), no i widzę że są różne opcje wysp. Którą linię wybrać? Czy tylko Norwegian ma darmowe alko? I ogólnie - warto?

Jak porównujecie tamtejsze plaże i koloryt/czystość morza do azji płd.-wch. czy np. karaibów przy Meksyku (mam porównanie i jestem ciekawa)?

Ogólnie planuję 3-tygodniową podróż poślubną po wschodnich Stanach i o ile dwa tygodnie to raczej typowo budżetowy wyjazd, tak w ten rejs chcielibyśmy sobie odpocząć, no i pozwiedzać wszystkie wyspy na każdym przystanku.

Będę wdzięczna za wszelakie sugestie, łącznie z tym które wyspy najfajniejsze. :D Bo może znacie lepszą opcję zwiedzania Bahamów?

Z góry dzięki!

PS. Key West planujemy osobno prawdopodobnie autem, bo ponoć traska superancka (zdjęcia satelitarne też miód!). :)

6 months hitch-hiking through India-Nepal & Southeast Asia
2 months volunteering on paradise island in Cambodia
6 months hitch-hiking through South America
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Lis 2018 21:00 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
Dawno, dawno temu pływałem na wycieczkowcu , który 4 dni w tygodniu cumował na Bahamach. Na plazowanie wg mnie najlepszy jest Freeport / Lucaya beach . Najbardziej komfortowo oczywiscie również najdrożej. W Nassau Paradise Island , poza tym stolica raczej na kolana nie powala... Za moich czasów każda kompania miała swoje prywatne wyspy , napewno jest tak do tej pory...Co do koloru wody -ponieważ tez mam porównanie - kolor jak w Cancun. Miłego wypoczynku !
 Profil Relacje PM off
Czerwona uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 03 Lut 2019 15:52 

@Czerwona w marcu planujemy podobny wypad z Miami na Bahamy. Udało Wam się ostatecznie znaleźć jakąś fajną ofertę żeby dopłynąć wyspy?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Lut 2019 17:28 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 145 385
Hej,

Planujemy dopiero na podróż poślubną jakoś początkiem grudnia po huraganach, zerkam czasem na te porównywarki rejsów 4-dniowych, np. Norwegian z wliczonym open barem za ok. 300-350 usd z podatkami (najtańsze pokoje). Tylko wszędzie jest napisane o narodowości US i nie wiem czy na to patrzą... dlatego wolałabym kupić lasta na miejscu. Ktoś wie, czy można normalnie wpisać pl dane?

Dajcie znać jak się zdecydujecie. :)

6 months hitch-hiking through India-Nepal & Southeast Asia
2 months volunteering on paradise island in Cambodia
6 months hitch-hiking through South America
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość