Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 83 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 08 Lis 2023 18:08 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

@nelson 1974 o to mi chodziło :) Forum beż SG beż problemu pożyje, nawet jakby kazdy płacił parę pln za domenę. SG nie bardzo bez forum :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
#62 PostWysłany: 08 Lis 2023 18:58 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ludzie poklikali , a ci z SG zwinęli interes :roll:

Załączniki:
capture-20231108-175713.png
capture-20231108-175713.png [ 224.21 KiB | Obejrzany 2804 razy ]
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off
tom971 uważa post za pomocny.

#63 PostWysłany: 08 Lis 2023 19:16 

elgigio napisał(a):
Zastanawiam się dlaczego ten deal nie jest grzany na lewo i prawo na wszystkich portalach.Z ARN wchodzi za 1130 PLN, dolot z KRK za 200-300 zł, bagaż 30 kg w cenie, dreamliner na trasie z/do FRA, idealny termin (sezon), nic tylko brać.

Da się wyjść z BOM na miasto na locie powrotnym bez wizy?

Otóż pół roku temu Turkish zrobił promocję na ten i inny termin gdzie od 1700 zł można było kupić Indie, Malezję, RPA, Malediwy itp. Sporo ludzi wtedy kupiło, sam wziąłem 4 szt. do Kapsztadu,
i teraz się nie rozdwoję
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 08 Lis 2023 19:22 

Na stronie przewoźnika można bez problemu wyszukać bilety za 1400zł
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 08 Lis 2023 22:33 
Awatar użytkownika

złoty
Mi się wydaje, że nie ma co się denerwować, czytelnicy SG tego nie kupią bo dojazd jest z jakiegoś dalekiego kraju, wizy trzeba kupić itd, to większość tych ludzi przerasta i kupią w bp całą gotową wycieczkę za 6 czy 7k zł, tutaj przecież byli tacy co nie potrafili na google znaleźć adresu oficjalnej strony rządowej Indii, żeby kupić wizę, a co dopiero doloty, może jeszcze hotele po drodze ?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#66 PostWysłany: 09 Lis 2023 06:46 
Awatar użytkownika

platynowy
nelson 1974 napisał(a):
...ZArabianie kasy, rozumiem, ale nie w tak bezczelny sposób! ...

@nelson 1974 Niestety i Ty sie przekonaleas na wlasnej skorze, tak jak sporo sporo starych (starzem) albo zaawansowanych userow forum, o tym co wielu juz zniechecilo do pisania, wrzucania ofert, deali itp itd... Niby niezelazne byty, ale tak jakos jednostronnie. Spraweidliwosc trzeba oddac, ze bez SG nie byloby forum, bo ktos za to musi zaplaciac (nie ma darmowych obiadow), ale...ile to juz razy byly burze o kolejnosc zgloszen, nie wspominanie o autorze, palenie deali, pokazywanie DOJ/EF jako HIT... itd... itp... kilkadiesiat, kilkaset razy... za mojej aktywnosci. Starsi wylicza jeszcze inne i ciekawsze przypadki.
W sumie najgorsze jest to, co mglbym delikatnie nazwac miekka arogancja wlascicieli. Niby sluchamy, patrzymy, reagujemy ale...nie slyszymy, widzimy tylko przypadki ekstremalne (case @businessclass), reagujemy tylko tam gdzie chcemy i gdzie ma to wymierne korzysci finansowe dla wlascicieli. Oczywista oczywistoscia jest, ze i ten portal jak dziesiatki/setki podobnych w necie (polskich i zagranicznych) zarabia na afiliacji, leadach, itd... ale szalenstwo clikbajtowych tytulow, hiper galopady wrzutek, sypicych sie bledow, oraz czystego wprowadzania w BLAD i na MINE nieswiadomyc userow, to.... nie bede tego nazywal. Niech kazdy sam osodzi, (jesli jeszcze czyta SG/FB). Na miejscu wlascicieli i nadredaktora zastanowilbym sie na risk/reward ratio, bo w koncu ktos wprowadzony na mine sie wku... i pojdzie sie sadzic zamiast tylko marudzic i uragac na fejsie.
Ale co ja tam wiem.
Zycze w szczegolnosci forum, ale i portalowi dobrze.
Ale wolabym, aby mi nie wciskano kitu i traktowano bez aroganacji/ignorancji.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#67 PostWysłany: 09 Lis 2023 07:19 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@jaco027 Jak już coś takiego wrzucają na SG, to powinno być to oznaczone wyraźnie "error fare" czy "błąd taryfowy", z ostrzeżeniem, że bilet może zostać niewystawiony, trasa anulowana etc., ponieważ cena tych lotów ma się nijak do aktualnych tendencji i nie jest to żadna "promocja".
Przecież to oczywistość!
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#68 PostWysłany: 09 Lis 2023 13:58 

srebrny
No i SG ubiła temat, przy przejściu na OTA podbija już cenę.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 17 Lis 2023 08:47 

No i zaczyna się zabawa.
BER - FRA - BOM - CMB i z powrotem, w pierwszą stronę zmieniono FRA - BOM na FRA - DEL - BOM i wszystko spoko gdyby nie to, że przylatujemy PO wylocie samolotu do Colombo. Komuś jeszcze zmienili? Jakieś doświadczenia ze zmianą lotów? Czekać?

Załączniki:
lot.png
lot.png [ 74.22 KiB | Obejrzany 1886 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 17 Lis 2023 12:16 
Awatar użytkownika

Loty: 324
Kilometry: 723 327
niebieski
@kotbarspin kupowałeś przez OTA czy bezpośrednio na stronie przewoźnika ? U mnie póki co bez zmian .

Image
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 17 Lis 2023 16:25 

Mam podobną sytuacje.Bilet zakupiony przez OTA , statut E. Zobaczymy co się da wycisnąć z Vistary...
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 17 Lis 2023 16:27 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak z ciekawości, o ile taniej było na OTA?
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#73 PostWysłany: 17 Lis 2023 17:04 
Awatar użytkownika

złoty
@Zeus, tej kombinacji chyba nie dało się kupić na stronie linii bilety wystawione przez lufę ale główne loty vistarą, lufa milczy, powiadomienie przysłał pośrednik i vistara, przy czym vistara usunęła ostatni odcinek do Colombo
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#74 PostWysłany: 17 Lis 2023 17:09 

kotbarspin napisał(a):
No i zaczyna się zabawa.
BER - FRA - BOM - CMB i z powrotem, w pierwszą stronę zmieniono FRA - BOM na FRA - DEL - BOM i wszystko spoko gdyby nie to, że przylatujemy PO wylocie samolotu do Colombo. Komuś jeszcze zmienili? Jakieś doświadczenia ze zmianą lotów? Czekać?

a jak nie zmieniesz nic, to teorytczenie powinieneś polecieć ?
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 17 Lis 2023 17:40 

@mmaratonczyk pies mi mordę lizał bo kupowaliśmy przez OTA (przy 3 osobach już robiło różnicę). I to przez booking który się okazał przebierańcem G2G. Dopiero co walczyłam z nimi o bilety Turkisha, i na samą myśl mam wzdryg :)))
@Zeus chyba koło 150 na łebka
@konkwisotr tak. Jak znajdę gdzieś po drodze tardis, żeby przenieść się w czasie o 3 godziny :D Lot do CMB dalej widnieje normalnie.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 17 Lis 2023 18:16 

srebrny
Probuj najpierw w liniach, tekst „kontaktowałem się z pośrednikiem i on polecił kontakt bezpośrednio z linią” dużo pomaga
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
mikapi22 uważa post za pomocny.

#77 PostWysłany: 19 Lis 2023 01:11 

mateusz323, znamy to...nie rób chłopakowi nadziei..pośrednik polecił kontakt bezpośrednio z linią, a jak zadzwonisz na infolinie linii to ci powiedzą, że bilet kupowany przez pośrednika to musisz skontaktować się z pośrednikiem...znamy to i przerabiane nie raz z my trip i innymi

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 21 Lis 2023 02:19, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 19 Lis 2023 02:30 

Co wy z tym używaniem rodzaju męskiego…

Nie kazda linia lotnicza się wypina przy kupowaniu biletów przez OTA, dlatego pytałam czy ktoś miał do czynienia z Vistarą :). Wcześniej próbowałam się dogrzebać do tematu o tej linii, ale nic nie znalazłam na forum.

Swoją drogą dziwi mnie interfejs strony. Zwyczajowo po zmianach można było na stronie linii lotniczej przeklikac czy się akceptuje, czy chce się zmiany. Ew blokowało dostęp (jak np w Turkishu), ale ta opcja była. Ja naprawdę nie mam nic przeciwko zmianom, ale kurna nie zakrzywię czasoprzestrzeni 😅
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#79 PostWysłany: 26 Lis 2023 02:07 

Nadpisuje się z updatem - po kontakcie telefonicznym z linią no problemo ze zmianą.
Zarówno jeśli chodzi o opóźnienie na dzień później (bo tam było już ok z połączeniem FRA-BOM-CMB) jak i utrzymanie tego dnia i dodatkowy stopover w DEL :). Wzięliśmy Delhi, zobaczymy co przyniesie :).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#80 PostWysłany: 26 Lis 2023 20:34 

kotbarspin napisał(a):
Nadpisuje się z updatem - po kontakcie telefonicznym z linią no problemo ze zmianą.
Zarówno jeśli chodzi o opóźnienie na dzień później (bo tam było już ok z połączeniem FRA-BOM-CMB) jak i utrzymanie tego dnia i dodatkowy stopover w DEL :). Wzięliśmy Delhi, zobaczymy co przyniesie :).

Jeszcze tylko dopowiem, że kontakt był przez infolinię Vistary z kierunkowym +91. Z ciekawostek nasz OTA (booking) nadal nie poinformował nas o zmianach lotów przez przewoźnika i o tych, które prosiliśmy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 83 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: mihau oraz 7 gości