Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 10 Kwi 2024 11:05 
Awatar użytkownika

złoty
Dlatego właśnie to napisałem, chcę się dowiedzieć ale później już mi się nie chce napisać, i jeszcze komentarze?,
Też szukałem informacji o Amazonii pół roku temu i nic nie było, a Polaków jak "mrówkow", nawet jednych po środku dżungli spotkałem

Ostatnio edytowany przez kostek966, 10 Kwi 2024 11:07, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

Słońce, palmy i pełen relaks za 2799 PLN ☀️🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem w Hiszpanii 🤩Loty z 4 miast ✈️ Słońce, palmy i pełen relaks za 2799 PLN ☀️🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem w Hiszpanii 🤩Loty z 4 miast ✈️
🚨Bez urlopu do Aten za 424 PLN ✨😱 Bardzo dobre godziny lotów i 4⭐ hotel 🇬🇷 🚨Bez urlopu do Aten za 424 PLN ✨😱 Bardzo dobre godziny lotów i 4⭐ hotel 🇬🇷
#22 PostWysłany: 10 Kwi 2024 11:06 
Awatar użytkownika

Loty: 122
Kilometry: 270 071
@naimad śliczne dzięki. Jeszcze trochę pozbieram informacji ale pewnie tak zrobię :)

Myślisz, że np. nocleg na 3 noce od razu klepnąć w Puerto Narino czy np. jeden rozruchowy w Letici i resztę na miejscu?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 10 Kwi 2024 12:49 
Awatar użytkownika

Loty: 332
Kilometry: 731 317
niebieski
Leticie warto zobaczyć a w szczególności zrobić sobie samemu wycieczkę i odwiedzić trzy państwa w jeden dzień. Proste do zrobienia i bardzo tanie. Przy granicy z Kolumbią po stronie brazylijskiej jest fajne miejsce gdzie można napić się capirinhy :D

Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#24 PostWysłany: 10 Kwi 2024 14:05 
Awatar użytkownika

@mmaratonczyk sugerujesz, aby w Leticii wziąć jeden nocleg, na miejscu poszukać organizatora wyprawy po Amazonii i pozostałe np. 2 noclegi za jego posrednictwem?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 10 Kwi 2024 15:00 
Awatar użytkownika

Loty: 237
Kilometry: 576 582
niebieski
Pytanie o której lądujesz w Leticia? Bo tam chyba ostatnia łódź odpływa do Puerto Narino o 13, ale dokładnie nie pamiętam, więc nie wiem czy zgrasz przylot z łodzią i możliwe że będziesz musiał zostać noc w Letici.

#26 PostWysłany: 10 Kwi 2024 15:15 
Awatar użytkownika

ależ to nie kłopot zostać.
Bardziej chodzi o to czy już z góry klepać gdzieś kolejne noclegi czy osoby organizujące wyprawę do Amazonii już będą miały to w ofercie
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 10 Kwi 2024 15:33 
Awatar użytkownika

Loty: 332
Kilometry: 731 317
niebieski
startowiec55 napisał(a):
@mmaratonczyk sugerujesz, aby w Leticii wziąć jeden nocleg, na miejscu poszukać organizatora wyprawy po Amazonii i pozostałe np. 2 noclegi za jego posrednictwem?

Dokładnie ja bym tak zrobił. Tylko ja byłem już 5 dni w dżungli brazylijskiej w okolicach Manaus więc tutaj sobie ją już odpuściłem. Ale w każdym hostelu już przy rezerwacji pytali się nas czy nie chcemy jakiś wycieczek i przysyłali już gotowe oferty.

Image
 Profil Relacje PM off
startowiec55 lubi ten post.

#28 PostWysłany: 10 Kwi 2024 19:17 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 590 205
niebieski
Ja nocleg w Puerto Narino rezerwowałem przez booking.com
Wycieczki (Jezioro Tarapoto oraz druga strona rzeki na terenie Peru) zorganizował właściciel hotelu o ile tak mogę nazwać tę miejscówkę : )

#29 PostWysłany: 11 Kwi 2024 10:38 
Awatar użytkownika

@ZFR no tak, ale jednak jakoś Puerto Narino wybrałeś już z poziomu planowania. Ja myślałem, aby wziąć nocleg w Leticii i dopiero na miejscu, zgodnie z sugestiami bądź ofertą lokalesów wybrać kolejną akomodację.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 19 Kwi 2024 11:07 

niebieski
kostek966 napisał(a):
potem pewnie nie będzie czasu na napisanie czegoś, tak jak post wyżej, gość się zapytał i już od grudnia się nie loguje do serwisu

To chyba o mnie :)

Może komuś się przydadzą te informacje:
Będąc w Leticii skorzystaliśmy z usług biura GAMBO TOURS.
Generalnie nie mieliśmy czasu i przestrzeni, aby kombinować zakup na miejscu, więc rezerwowałem wszystko przez whatsapp przed wylotem z Polski. W Leticii pewnie by szło się dogadać na mniejszą kasę. My zapłaciliśmy 900 000 COP za tour 3 dni/2 noce.
Byliśmy niesamowicie zadowoleni z profesjonalizmu przewodnika - trafił nam się opiekun, który miał bardzo dużą wiedzę oraz szacunek do przyrody. Plus mówił płynnie po angielsku i hiszpańsku.
Nasza grupa liczyła 5-6 osób, zależnie od dnia. W ofercie trzydniowej mieliśmy łowienie piranii, nocne poszukiwanie kajmanów, nocny spacer po lesie, trekking, oglądanie słodkowodnych delfinów.
Nie wiem czy to najlepsza możliwa oferta, ale ja mam bardzo dobre odczucia i wspomnienia.
Adres w mieście: Carrera 10 #7-55
Rezerwacje whatsapp - +57 3134976277
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.
J.1 uważa post za pomocny.

#31 PostWysłany: 25 Lip 2024 09:58 

Loty: 85
Kilometry: 222 971
400USD to jakiś kosmos, chyba że za kilkudniową wyprawę. Jednodniowe bez problemu do ogarnięcia na miejscu w hotelu za ułamek tej ceny.

#32 PostWysłany: 06 Paź 2024 11:56 

Takie ceny to już chyba standard, pytałem w 4 miejscach w Letici i najlepszą cenę za 2 dni 1 noc jaką otrzymałem to 500 000 COP. W tym jest nocleg, wyżywienie, woda, transport.

A na wycieczce:

- oglądanie delfinów,
- aligatory,
- spacer po jungle x2,
- nocny spacer,
- Pirania,
 Profil Relacje PM off
bepa22 lubi ten post.
bepa22 uważa post za pomocny.

#33 PostWysłany: 06 Paź 2024 12:36 
Awatar użytkownika

złoty
To bardzo drogo, ogólnie program jest wszędzie taki sam, różnice są w standardzie noclegów i ew wyżywienia, w Iquitos za wycieczkę na jedną noc, 2 dni z przejazdem autem do nauty, potem łodzią do ukajali, przewodnik tylko dla nas (2 osoby), kosztowała ponad dwa razy mniej, wszystkie atrakcje odbyliśmy w trójkę z dwoma przewodnikami, więc było super
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 06 Paź 2024 13:54 

srebrny
Elrian - rozumiem, że pytałeś na miejscu a nie mailowo?

A na jaką opcję się w końcu zdecydowałeś?

Ja będę za 3 tygodnie tam i myślałem o wzięciu 3dni/2noce.
Ale trochę te ceny zbójeckie.
Tyle że planuje szukać w Puerto Narino, ale ceny pewnie będą podobne.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 12 Paź 2024 17:09 

znajomy wrócił 3 tygodnie temu i takie ceny właśnie otrzymywał (solo, bo przy dwóch osobach cena była niższa per osoba) na miejscu, jednodniowe wycieczki były dużo tańsze ale dotyczyły np. samo nocne wyjście. Ja dopiero będę leciał, w internecie ceny są kosmiczne, więc wziąłem od niego kontakt + pytałem w hostelu, w którym się zatrzymam i dostałem bezpośredni kontakt do kilku osób. 500 000 cop za 2 dni to najtańsza cena jaką dostałem, czyli taką samą jaką znajomy otrzymał na miejscu.

jak pytałem na reddicie o ceny, to ludzie jeszcze więcej płacili, więc nie wiem czy to kwestia nadchodzącego sezonu w Kolumbii czy po prostu takie są aktualne stawki.
 Profil Relacje PM off
bepa22 lubi ten post.
bepa22 uważa post za pomocny.

#36 PostWysłany: 14 Lis 2024 02:33 

srebrny
A więc jestem po wizycie (XI 2024).

Po kolei.
Podatek na lotnisku w Leticii - 40k - można płacić kartą.
Łódki z Leticii do Puerto Narino:
Godz. 7, 9, 12, 14 powrotne 7, 10, 13.30, 15.30 Cena 40k.
Podatek w Puerto Narino - 20k (przy czym nas odebrał gość z hotelu łódka, wiec ominęliśmy punkt z płaceniem).

Spaliśmy w Puerto Narino w Cabanas alto del aguila - fajne miejsce 2 km za miasteczkiem (domek za ok 90k za noc, przedłużenie bez bookingu za 80k). Bardzo fajny nocleg - cisza i spokój. Są tez udomowione ary, które czasem gryzą. Domek podstawowy, z wiatrakiem i moskitiera - w sumie nic nam więcej nie było potrzeba.
Stamtąd tez wzięliśmy przewodnika - spoko gość, możemy polecić. Jonatan (przy czym nie gada po angielsku). Tel do niego +57 311 501 9920

Wycieczki:
Wyglada na to ze te ceny z poprzednich postów to jakiś kosmos.

My wzięliśmy 2 wycieczki: jednego dnia 3h wycieczkę na peruwiańska strone (leniwce i obiad we wiosce).
Następnego dnia przed południem wyjście do dżungli, po 2 h rozbicie hamakow, obiad, zostawienie plecaków. Potem idziemy dalej na lekko kolejne może ze 2h. Potem powrót 2h w nocy (nocny spacer). Kolacja i nocka w hamakach i powrót rano do Puerto Narino. Przy czym nie dołączaliśmy do rzadnej grupy - byliśmy sami w 2 os. z przewodnikiem.

Za to wszystko dla 2 osób wyszło 500k (łącznie za dwie wycieczki dla 2 osób). 250k/os.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#37 PostWysłany: 19 Lis 2024 12:46 

Loty: 759
Kilometry: 1 320 807
srebrny
Pierwotnie chciałem wziąć wycieczki z mojego noclegu. Ale zagadaliśmy do gościa, który montował silnik w łódce i okazal się na tyle w porządku, że go polecę. 3 razy z nim działaliśmy, oczywiście komunikacja po hiszpańsku albo tłumacz. Każda wycieczka dłuższa niż pierwotnie ustalona. Zawsze punktualny i odpisywał na bieżąco.

Whatsapp (Alex) +57 311 2890707

4h łódka, docelewo do jeziora Taropoto - 35k + 10k oplata za wpłynięcie na jezioro.

3h nocny spacer po dzungli 50k

A hitem były kajaki bez limitu czasowego za 30k. Wyszlo nam 6h, po drodze obserwacja fauny i flory z poziomu wody. Bajka.

ImageImage

#38 PostWysłany: 19 Lis 2024 12:52 

@bepa22 Dzięki za wiele informacji.
Właśnie kupuję loty do Leticia. Najbardziej pasujący mi samolot ląduje o 11:43. Zastanawiam się czy będę miał problem zdążyć na ostatni prom odpływający o 14:00?
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 19 Lis 2024 13:00 

Loty: 759
Kilometry: 1 320 807
srebrny
Zostań w Letici. Ja miałem 2h opóźnienia w BOG przez mgłę, zdarzają się spore opóźnienia. Nie wiem kiedy lecisz ale teraz żeby dostać się do promu trzeba albo iść albo dopłynąć do niego łódką bo jest niski stan wody. Dolicz 30min.

#40 PostWysłany: 19 Lis 2024 13:11 

srebrny
@cargt3
Poprostu pojedź do portu - zdazysz to zdążysz, nie zdążysz to popłyniesz następna łódka.
My jak dotarliśmy do portu to nie dostaliśmy biletów na najbliższa łódkę tylko na ta za 2h.
Zaraz obok portu jest fajny bazar i można tez coś zjeść - na pietrze jest pare jadłodajni.

Ogólnie Leticia jest słaba w porównaniu do Puerto Narino, a i tak przed odlotem pewnie będziesz tam spał, wiec ja jednak polecam odrazu płynąc do Puerto.

Ja tez trochę żałowałem ze za krótko tam byłem. Ogólnie 4 noce i brakowało trochę - dlatego nie lubię lokalnych lotów bo wtedy są z góry zdefiniowane daty i nie ma się elastyczności - No ale coz tam się nie da inaczej od strony Kolumbii. Teraz to bym napewno dłużej został.

Edit : sorry nie zauważyłem ze piszesz o ostatniej łódce. Jeśli będzie o czasie to zdążysz bez problemu. Pytanie czy będą bilety. Po wyjściu z lotniska w prawo po jakiś 200-300m stoją tuk-taki. Za 8k do portu bez problemu nas wziął. Taxi 20k chcieli. Tak jak OSK pisał - trzeba być w kasie koło godziny wcześniej, bo jest pol h spaceru do łódki.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Antek12 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość