Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 211 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 18 Lut 2015 21:14 

Loty: 11
Kilometry: 21 619
Chyba już duża cześć jeśli nie większość z tej promocji poleciała. My lecimy 1 marca ;-)
 Profil Relacje PM off  

Riwiera Turecka w luksusowym wydaniu 🌴🏖️ 5* hotel z all inclusive za 1499 PLN 😍 Riwiera Turecka w luksusowym wydaniu 🌴🏖️ 5* hotel z all inclusive za 1499 PLN 😍
Zimowa Malta z all inclusive 🏝️🍹 Relaks w Qawra Palace za 1703 PLN Zimowa Malta z all inclusive 🏝️🍹 Relaks w Qawra Palace za 1703 PLN
#162 PostWysłany: 26 Lut 2015 10:19 

Zbanowany
Colombowawa napisał(a):
Chyba już duża cześć jeśli nie większość z tej promocji poleciała. My lecimy 1 marca ;-)

Myślę iż połowa ,reszta wylatuje przed Wielkanocą i tak do majówki.
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 26 Lut 2015 15:51 

srebrny
Ja już nawet wróciłem :)

-- 26 Lut 2015 14:59 --

Colombowawa napisał(a):
Mam pytanie o zmianę terminala.
Przylatuje do Mombaju. Odbieram bagaż. I czy lot Jet na Goa odbywa sie z tego samego terminalu czy trzeba sie przemieszczać na jakiś terminal krajowy?
I druga sprawa: jeśli wracam z Goa z przesiadką w Chennai to nadaje na Goa bagaż od razu do Wawy czy tez muszę odebrać i nadać w jeszcze raz w Chennai (bo do końca nie jest to takie oczywiste).
Lecimy za 2 tyg ;-)

Lot do GOI odbywa się z terminala krajowego. Najpierw po przylocie do BOM odbierasz bagaż i idziesz go nadać ponownie do stanowiska Jet Airways (są informacje gdzie trzeba iść). Następnie musisz wyjść z terminala (ponownie idziesz za znakami piętro niżej) i wsiadasz do bezpłatnego autobusu, który zawozi Cię na terminal krajowy.

#164 PostWysłany: 26 Lut 2015 18:46 

Loty: 144
Kilometry: 297 591
niebieski
Colombowawa napisał(a):
Dzieki wielkie.
Trochę ciulowo bo wracając mamy 8 godzin czekania w Chennai. I był pomysł żeby wyskoczyć na miasto jeszcze, ale ze wszystkimi bagażami to tak średnio, a czytałem ze przechowalnie na lotnisku łupią strasznie ;/

Bagaż można nadać od razu do Warszawy. Ja nadałem bagaż tylko do Chennai, ale w Chennai jest przechowalnia bagażu - mniej więcej w połowie drogi między terminalem krajowym w międzynarodowym. Pytaj o 'luggage room'. Cześć obsługi może ci powiedzieć, że nie ma czegoś takiego, więc pytaj się dalej. Za zostawienie jednej sztuki bagażu płaci się 100 INR/doba.

My skoczyliśmy do jakiegoś centrum handlowego. Prepaid taxi 460 INR, riksza 120 INR.

thurin.cz napisał(a):
Pamiętaj, że w Chennai jest zmiana terminalu, ok 1km piechotą. A na odloty w międzynarodowym wpuszczą Cię na ok 4 godz. przed wylotem, możesz spróbować negocjować z żołnierzem, wpuścili nas 6 godz. przed.

Między terminali kursuje bezpłatny melex (bo nie jest to autobus).

#165 PostWysłany: 26 Lut 2015 22:40 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
niebieski
Mam pytanie odnośnie bagażu. Jaki jest limit kg? Niby Lufthansa daje 23 kg, ale czy ostatni/pierwszy odcinek robiony przez Jet Airways (BOM-GOI) również podlega tym limitom? Szczególnie interesuje mnie lot powrotny.

#166 PostWysłany: 27 Lut 2015 23:56 

Leci ktos 3go kwietnia?
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 28 Lut 2015 08:56 

monus napisał(a):
Mam pytanie odnośnie bagażu. Jaki jest limit kg? Niby Lufthansa daje 23 kg, ale czy ostatni/pierwszy odcinek robiony przez Jet Airways (BOM-GOI) również podlega tym limitom? Szczególnie interesuje mnie lot powrotny.
W przypadku rejsów, które wykonywane są przez różne linie lotnicze, obowiązujące są przepisy bagażowe tego przewoźnika, który obsługuje geograficznie najdłuższy lub najważniejszy odcinek trasy.
Czyli w Twoim przypadku obowiązują przepisy Lufthansy: 1x23kg rejestrowany + 1x8kg podręczny.
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 02 Mar 2015 02:29 

Baymen napisał(a):
13/03 - 30/03 - 2 os. - Baymen (WAW-FRA-MAA-GOI-MAA-FRA-WAW)

Ja z mężem też 13.03 przez Frankfurt (ale dalej przez Bombaj), do zobaczenia ;)
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 02 Mar 2015 11:12 

Mam pytanie dotyczące lotów wewnątrz Indii.
Zakupiłem bilet na lot z Kochi do Goa liniami Spice Jet, z przesiadką w Chennai 20', jednak dopiero teraz zacząłem zastanawiać się jak zmienić samolot w tak krótkim czasie? Co z bagażem, nie odbieram go Chennai i ponownie odprawiać już się nie muszę? Cała podróż jest na 1 bilecie, więc w razie jakichkolwiek opóźnień chyba nie muszę się martwić? ;)
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 02 Mar 2015 11:16 

Najprawdopodobniej w Chennai jest tylko międzylądowanie - sprawdź na stronie spicejet.
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 02 Mar 2015 12:34 

vtec napisał(a):
Najprawdopodobniej w Chennai jest tylko międzylądowanie - sprawdź na stronie spicejet.

Jest zmiana samolotu: "Change of Aircraft" - informacja ze strony. Również podczas rezerwacji wybierałem miejsca zarówno dla pierwszego i drugiego odcinka lotu :)
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 02 Mar 2015 18:13 

srebrny
Faktycznie mają taki lot w ofercie - aż sprawdziłem, bo 20 minut to raczej rzadko spotykany czas na zmianę samolotu. Co ciekawe, chyba nie oferują tego składaka w druga stronę....
Na stronie prawdopodobnie masz taki lub podobny komunikat (sprawdź dla pewności):

"Kochi (COK)
This outbound flight will begin in Kochi.
Departure time is at 9:35 AM
to Goa (GOI)
This outbound flight will terminate in Goa.
Estimated arrival time is 11:10 AM.
Wed 22 Apr, 2015
SG 3262 depart COK 9:35 AM
GOI 1:25 PM
Flight Details: This is SpiceJet, Flight 3262, flying from Kochi to Goa. The aircraft type is Q400.
Estimated flight time is 1 h 35 m.
1 stop(s)
SG 3103 This outbound flight will stop for a connection in Chennai. Estimated arrival time is 11:10 AM. Departure time is at 11:30 AM. Total layover time is 0 h 20 m. A Connection is scheduled to occur here. This means that passengers will need to exit one aircraft and board another upon arrival at this airport. No need to worry; our flights are arranged to give passengers ample time to travel from one gate to another."

Wychodzi na to, że mają świadomość, że jest to mało czasu :D

Skoro jest to na jednym bilecie i jest to lot wewnętrzny to bagażu nie odbierasz - Twoim obowiązkiem jest tylko przejście do właściwego gate'u, o bagaż troszczy się przewoźnik.
Zapewniają, że zdążą - nie pozostaje Ci nic innego jak czekać i samemu się o tym przekonać.
Skoro mają taki lot w ofercie to raczej mają to przećwiczone i zdążą.

#173 PostWysłany: 03 Mar 2015 17:23 

Przepraszam, że piszę tutaj - ale nie mogę pisać prywatnie (jeszcze) - "Robek.Bobek" napisz mi na priv swój email, skoro lecimy tego samego dnia z tego samego biura podróży :)

Robek.Bobek napisał(a):
Colombowawa napisał(a):

Myślę iż połowa ,reszta wylatuje przed Wielkanocą i tak do majówki.

#174 PostWysłany: 03 Mar 2015 21:14 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
niebieski
W związku ze zmianą planów mam do oddania nocleg na Palolem w Sun N Moon, można znaleźć na agoda. Pokój dla 2 osób, klima, lodówka, darmowy internet.
Nocleg z 4 na 5 marca, dla tych którzy wylatywali 3 marca idealny na pierwszą noc.
Wiem że to straszne last minute, proszę kontaktować sie na email (PW) lub najlepiej sms (xxx), z Palolem wyjezdżamy 4 marca ok 13-14. Nocleg za darmo.

Ostatnio edytowany przez monus, 04 Mar 2015 16:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 04 Mar 2015 08:00 

Wróciliśmy wczoraj, było super. Jet Airways to fajne linie. W powrotnej drodze w Bombaju mieliśmy 8 godzin na przesiadkę i okazało sie że to dobrze, bo wiekszośc czasu spedziliśmy tam w kolejkach- do transferu na miedzynarodowe lotnisko, do odprawy do security itd. Nowe lotnisko w Bombaju jest niesamowite, jak z filmu SF.
W Monachium mieliśmy 1 h na przesiadkę i nie wyrobillismy się. Zabrał nas LOT lecący 15 minut po LH. Bagaże nie doleciały, tez nie zdżzyli ich przeładowac. Doszły następnym rejsem. Cały wyjazd super. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 04 Mar 2015 08:23 

Zbanowany
japonka1981 napisał(a):
Baymen napisał(a):
13/03 - 30/03 - 2 os. - Baymen (WAW-FRA-MAA-GOI-MAA-FRA-WAW)

Ja z mężem też 13.03 przez Frankfurt (ale dalej przez Bombaj), do zobaczenia ;)

Też wylatujemy 13,03 i też z wami przez całą droge
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 04 Mar 2015 16:05 

Loty: 127
Kilometry: 271 716
Już wróciłem i mam na zbyciu kartę sim Idea, zapłaciłem 700 rupii z tego 350 za kartę i 350 za doładowanie. Doładowanie ważne do 21 marca. Pozostało 850 mb. internetu i rozmowy. Po tym terminie trzeba znów doładować. Odstąpię za 350 rupi, to jest 20zł. plus wysyłka.

#178 PostWysłany: 04 Mar 2015 19:50 

Zbanowany
Madża napisał(a):
Bagaże nie doleciały, tez nie zdżzyli ich przeładowac. Doszły następnym rejsem. Cały wyjazd super. Pozdrawiam

madża to ile czekaliście na bagaże????
Jak mi zagubią lub nie doślą bagaży to chyba
plecaki wrócą do Polski a nie do Indii?
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 04 Mar 2015 21:44 

Loty: 92
Kilometry: 242 841
jacekwoj16 napisał(a):
Już wróciłem i mam na zbyciu kartę sim Idea, zapłaciłem 700 rupii z tego 350 za kartę i 350 za doładowanie. Doładowanie ważne do 21 marca. Pozostało 850 mb. internetu i rozmowy. Po tym terminie trzeba znów doładować. Odstąpię za 350 rupi, to jest 20zł. plus wysyłka.

Jeśli temat aktualny, proszę o kontakt: uran@vp.pl. Nie mam możliwości wysłania PW.
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 05 Mar 2015 08:20 

Robek.Bobek napisał(a):
Madża napisał(a):
Bagaże nie doleciały, tez nie zdżzyli ich przeładowac. Doszły następnym rejsem. Cały wyjazd super. Pozdrawiam

madża to ile czekaliście na bagaże????
Jak mi zagubią lub nie doślą bagaży to chyba
plecaki wrócą do Polski a nie do Indii?

Spoko, na bagaże nie trzeba de facto czekać , może przywieźć je kurier do domu. My akurat poczekaliśmy, bo leciały następnym rejsem za 2 h a i tak siedzilismy na lotnisku i czekaliśmy na lot do KRK.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 211 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość