Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Kwi 2025 13:07 

Pytanie jak w temacie - czy ktoś ma wiedzę nt. tego lotniska? Czy można przesiąść się na inny lot bez ponownego przechodzenia przez procedurę bezpieczeństwa? Mam 1,5 godziny na przesiadkę. Wydaje mi się, że jeśli lotnisko w Larnace jest tranzytowe, to czasu na przesiadkę byłoby wystarczającą dużo.
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#2 PostWysłany: 22 Kwi 2025 13:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Lotnisko jest tranzytowe, ale Cypr nie należy do strefy Schengen i na tranzycie będziesz miał kontrole bezpieczeństwa.
1,5h na LCA to sporo czasu nawet z przejściem przez land-side, zakładając planowy przylot.

#3 PostWysłany: 22 Kwi 2025 13:28 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
@Lodzia - tu jest właściwy wątek dla tego pytania:
ze-strefa-tranzytowa-bez-powtornego-security,15,8025&start=520
Natomiast trudno udzielić odpowiedzi bez najistotniejszej informacji, tj. czy lot jest na jednym bilecie, czy oddzielnych.
Lodzia uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 22 Kwi 2025 13:31 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Sorry @Sudoku ale tamten temat to rak bo trzeba poszukać o info. Dobrze napisała tu, @mod niech zmienią nazwę na LCA Larmaka - przesiadka i będzie łatwiej dla potomnych
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Kwi 2025 13:52 

Sudoku napisał(a):
@Lodzia - tu jest właściwy wątek dla tego pytania:
ze-strefa-tranzytowa-bez-powtornego-security,15,8025&start=520
Natomiast trudno udzielić odpowiedzi bez najistotniejszej informacji, tj. czy lot jest na jednym bilecie, czy oddzielnych.

Niestety, 2 bilety, choć jedna linia;). Zastanawiam się nad taką trasą: przylot z Dubaju, 1,5 godziny przerwy, wylot do Gdańska.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Kwi 2025 15:22 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
@Lodzia Ja bym nie ryzykował, bo o ile można zdążyć, jak wszystko będzie na czas, to jak się pojawią nieprzewidziane okoliczności (pogoda, opóźnienie pierwszego lotu), to konieczne może być kupno nowego biletu na dalszą podróż, a to już będzie prawie na pewno bardzo kosztowne.

#7 PostWysłany: 23 Kwi 2025 12:40 

niebieski
@Lodzia,

Bez przejścia przez kontrolę bezpieczeństwa nie jest to możliwe.
Raz tam miałem przesiadkę tego typu, na kontroli byłem sam.
W sumie zajęłoby to max 5 minut gdyby nie to że coś tam zapikało w bagażu i musieli mnie zawieźć do lepiej wyposażonej maszyny.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 23 Kwi 2025 14:12 

Dziękuję Wam wszystkim za pomoc. W sumie miałam trochę obaw, dlatego wolałam przedyskutować ten pomysł w szerszym gronie. Z tej opcji rezygnuję, będę szukać innego połączenia.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość