Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Maj 2024 16:22 

niebieski
Cześć. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś ma doświadczenie w sprawie odprawy na lotnisku w Larnace. Czy 1 godzina i 10 minut wystarczą na przeszukanie i dojście do gate? (bagaż podręczny).
Chodzi mi o termin najbliższych dni więc jest to (chyba) tzw początek sezonu.
Jak to jest tym lotniskiem? Ma dużą przepustowość czy raczej nastawić się na kolejki do security i bieg do gate?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu
Zostaw szarą jesień za sobą 🌫️✈️ ☀️ Wycieczka na słoneczny Cypr za 655 PLN 🌴😍 Zostaw szarą jesień za sobą 🌫️✈️ ☀️ Wycieczka na słoneczny Cypr za 655 PLN 🌴😍
#2 PostWysłany: 30 Maj 2024 19:13 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 450 406
srebrny
W ostatni poniedziałek między 10 a 11 rano kontrola paszportowa i bezpieczeństwa zajęła nam około 20 minut.
photolucas84 lubi ten post.
photolucas84 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 30 Maj 2024 19:16 

niebieski
No tak, zapomniałem ze jeszcze odprawa paszportowa...
Dzięki za odzew, muszę przemyśleć jak dostać się na lotnisko... Bo albo będę 4 godziny przed odlotem albo 1 godzinę i 10 minut...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Maj 2024 19:34 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 450 406
srebrny
Jest wiele automatów do kontroli paszportowej więc w naszym przypadku szło to bardzo sprawnie.Image
photolucas84 lubi ten post.
photolucas84 uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 09 Cze 2024 14:36 
Awatar użytkownika

niebieski
photolucas84 napisał(a):
No tak, zapomniałem ze jeszcze odprawa paszportowa...
Dzięki za odzew, muszę przemyśleć jak dostać się na lotnisko... Bo albo będę 4 godziny przed odlotem albo 1 godzinę i 10 minut...

I jaka była ostateczna decyzja ?

#6 PostWysłany: 09 Cze 2024 15:49 

niebieski
Przed odlotem dostałem od wizzair smsa ze czas odprawy może byc wydłużony i ze zalecają być na lotnisku 3 godziny przed odlotem. Ja na lotnisko przyjechałem ok 4 godziny przed odlotem bo tak mialem autobus. W praniu wyszło ze mógłbym spokojnie być 1 godzinę i 10 minut przed odlotem (czyli kolejnym autobusem). Bramkę odlotu podali dopiero jakieś 50 minut przed odlotem. Sam samolot był opóźniony bo procedura załadunku trwała długo i później samolot oczekiwał chyba na zgodę na start.
Ale muszę tutaj podkreślić że miałem tylko bagaż podręczny i wszystkie procedury security i paszportowe przeszły bardzo szybko i bezproblemowo. W mocnym sezonie może być różnie.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Cze 2024 17:23 

niebieski
To coś się tam musiało zmienić. Jeszcze w marcu stałem ze 40minut przed security czekać na swoją kolejkę. Wcześniej w styczniu tego roku też było tam wyjątkowo dużo czekania.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość