Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 66 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 03 Cze 2013 14:59 

Kasia111 napisał(a):
kittycate napisał(a):
Nie biorę jednak kurtki bo lecę do ciepłych krajów (Saloniki), tylko będę miał na sobie bluzę z kapturem zapinaną na zamek pod którą (za pazuchę) mieści się laptop a ponieważ jest cienki wygląda to naturalnie ;)

No i pytanie czy na bramce wejścia do samolotu mają prawo mi zaglądać pod bluzę skoro przeszedłem security.
I druga sprawa, czy ktoś próbował schować laptopa do torby ze sklepu wolnocłowego?

Możesz zdjąć tę bluzę, zawinąć w nią laptopa i z bluzą w ręku przejść przez bramkę. Ja tak robię z małą torebką damską, owijałam ją kurtką, którą z siebie zdejmuję i nikt się nie czepia, bo jej nie widzi.

Nie wiem jak w Gdańsku, ale w Rzeszowie i Krakowie ostatnio kazali wszystkie ubrania mieć na sobie, nawet bluzy na walizkach nie przechodziły. Trzymałem w ręku iPada, pan powiedział, że nie może on tak przejść, a plecak miałem maksymalnie wypchany. Na jego oczach wsadziłem go w pasek od spodni, i przeszło, chociaż pracownik trochę się pośmiał :-)
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#42 PostWysłany: 03 Cze 2013 18:28 
Awatar użytkownika

niebieski
No więc pytanie co jeśli schowam płaskiego laptopa pod bluzę i zapnę suwak? I dodatkowo włożę rękę do kieszeni bluzy podtrzymując laptopa od środka żeby mi nie wypadł? :D

Czy jeśli to zauważą PRZY GATE'cie to mają prawo żądać żebym rozpiął bluzę i pokazał co mam za pazuchą? ;)
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 03 Cze 2013 18:43 

Zmajstruj sobie takie szelki jak pajączek i wszyj futeral na lapka na plecach albo na gola klate.

Image

W ostatecznosci rozpytasz pasazerow, czy ktos nie przyjmie nadbagazu.

#44 PostWysłany: 03 Cze 2013 18:44 

Loty: 41
Kilometry: 119 639
Rozluźniasz pasek w spodniach; wsuwasz laptopa za tyłek i zaciągasz bluzą. Pół Europy przeleciałem Ryanem z nie takim małym MacBookiem 15-calowym chowanym w spodniach. Kein problem. :-)
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 03 Cze 2013 19:12 

gruda napisał(a):
W ostatecznosci rozpytasz pasazerow, czy ktos nie przyjmie nadbagazu.

Hm, z tym byłbym ostrożny, bo każdy dokonując odprawy potwierdza, że nie przewozi rzeczy należących do innej osoby.

Byłem świadkiem zdarzenia (w UK) jak babka z francy nie puściła kobiety ze względu na zabawki, które jej dziecko trzymało w ręku. Kiedy ta się wycofała i znalazła kogoś, kto chciał te zabawki wziąć do bagażu, babka doskoczyła i zajazgotała, że jeśli weźmie nie swoje rzeczy to zostanie wezwana Policja i ta osoba nie wsiądzie na pokład.

Ostatecznie zabawki zostały na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 03 Cze 2013 19:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Akcja pasek powinna załatwić sprawę. Bez wzywania policji/straży granicznej chyba nie mają prawa żądać żebym rozpiął kurtkę albo pokazał co mam w kieszeniach.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 03 Cze 2013 22:58 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Mysle, ze pomysl z paskiem jest najlepszy. A nie wejdzie Ci ten laptop do podrecznego? Pisales o wadze, ale ja przy 30 kilku lotach z Ryanair nigdy nie mialem sprawdzanej wagi podrecznego.

Jesli chodzi o torbe z duty free moze nie przejsc. Ponadto na wielu lotniskach kaza schowac ja do podrecznego, a we Francji na przyklad, w wiekszosci przypadkow szczelnie ja zamykaja.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 04 Cze 2013 00:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Ważą ważą, zwłaszcza na lotniskach w Wielkiej Brytanii w Liverpoolu, czasami też na Stansted. We Wrocławiu nawet raz mi zważyli chociaż to faktycznie wyjątki.

Zobaczę, na chama pewnie bym wepchał do tego stojaka :) tylko jeśli zobaczą że torba ledwo wchodzi mogą poprosić na wagę.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 04 Cze 2013 08:35 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Czyli waza tam, gdzie lata pelno polakow :D
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 04 Cze 2013 10:11 

Ta, i ustawiają się w kolejce do boardingu na 2 godziny przed odlotem. Dzięki temu, że byłem ostatni, dostałem miejsce z samego przodu(więcej miejsca na nogi), ale że matka z dzieckiem kupiła w awaryjnym, to zapytali mnie się czy się nie przesiądę, i ot tak, więcej miejsca za tę samą cenę ;-)
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 04 Cze 2013 10:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Wsadź za pasek, pasażerów jeszcze nie ważą:)
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 19 Sie 2014 20:50 

Witam :-) Przeważnie podróżuję na bagażu podręcznym, ale wiem że teraz Ryanair wprowadził ograniczenia i chciałabym się Was poradzić...

Lecę niedługo do Brukseli z Modlina i mam zamiar wziąć bagaż podręczny duży i mały na portfel itd. Wiadomo, że w Rynarze od jakiegoś czasu można wnosić tylko 90 sztuk bagażu większego, reszta idzie do łuku. Nistety mój laptop jest zbyt duży żeby się zmieścił w wymiarach bagażu małego. Nie chciłabym żeby mi się zniszczył lub ktoś mi go zwinął z taśmy, a przypuszczam że różnie jest na lotniskach.
Czy orientujecie się czy jest możliwość wniesienia go na pokład? Albo czy bycie 2h na lotnisku to wystarczająco żeby zmieścić się w tych 90 pierwszych osobach? :/

Ostatnio edytowany przez Zeus, 26 Maj 2015 14:26, edytowano w sumie 1 raz
poprawa tytułu
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 19 Sie 2014 20:59 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
niebieski
Modlin przestrzega zasady 90 pierwszych sztuk i jak sie nie zmiescisz to faktycznie moga kazac Ci wlozyc bagaz do luku. Nie mniej jednak wystarczy, ze bedziesz na godzine wczesniej przed odlotem i zajmiesz miejsce przy samej bramce. Wowczas bez problemu zmiescisz sie w pierwszej 90tce ;)

Dla spokoju ducha mozesz wykupic priority boarding, lecz moim zdaniem nie warto :) Powodzenia.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 19 Sie 2014 21:01 

Wystarczy nie przejmować się i nie wstydzić się ustawić się na początku kolejki do gate przed swoim lotem ryanair, bagaże do luku i tylko te duże podręczne są odbierane od pasażerów stojących na końcu
 PM off  

#55 PostWysłany: 19 Sie 2014 21:04 

A jeśli chodzi o wykupienie miejsca. Na stronie znalazłam informacje:
"Miejsce Zwykłe od £/€ 5 - miejsca w rzędach6-15 oraz 18-31. Do Miejsca Zwykłego możliwe będzie dodanie usługi Pierwszeństwa Wejścia na pokład w cenie £/€2 za osobę/za lot w jedną stronę."
Czyli żebym miała pewność że wniosę bagaż muszę opłacić i miejsce i pierwszeństwo? Tylko nie wiem czy warto. To moja pierwsza samotna podróż i temu się stresuję.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 19 Sie 2014 21:12 

masz opisane co trzeba zrobić i nic nie trzeba wykupywać
 PM off  

#57 PostWysłany: 26 Maj 2015 14:21 

Chodzi o tą pierwszą kolejkę na terminalu lotniska, czy kolejkę przy wchodzeniu do samolotu?

Ostatnio edytowany przez robertcb 26 Maj 2015 15:01, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 26 Maj 2015 14:27 
Site Admin
Awatar użytkownika

To jest kolejka przed wejściem do samolotu, przy bramce (gate), więc siłą rzeczy i do samolotu
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 26 Maj 2015 14:51 

Ale ta brama jest na płycie lotniska, czy pod dachem na terminalu? - wybaczcie że pytam, ale nie byłem jeszcze na Modlinie, a nie widzę w sieci zdjęć czy filmów pokazujących to miejsce.

Ostatnio edytowany przez robertcb, 26 Maj 2015 14:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 26 Maj 2015 14:55 
Site Admin
Awatar użytkownika

W terminalu, wchodzisz przed resztą kolejki i wcześniej wchodzisz na płytę, a co za tym idzie do samolotu. Mając priority trudno był 91. w samolocie, jak będziesz tam pierwszy przed gatem to gdybyś wolno szedł, to będziesz max 10 sądzę... ;) tak naprawdę na parę lotów FR nie spotkałem się jeszcze, żeby komuś z samolotu wrzucili bagaż do luku, zazwyczaj wszystko się mieści na pokładzie :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 66 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości