Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Cze 2016 02:22 

Zbanowany
W wieżowcu z wieżą telewizyjną oraz w tym wieżowcu "otwieracz do butelek" znajdują się tarasy widokowe.
Jak rozumiem atrakcją samą z siebie jest widok na miasto, wieżowce.
Czy waszym zdaniem warto iść, płacić za takie coś?
Z którego wieżowca warto obejrzeć panoramę - pytam też pod kątem cenowym bo jak sprawdzałem, to są to kwoty rzędu 70-100 złotych za wejście i popatrzenie sobie.
Czy ktoś wie, czy nowy, najwyższy wieżowiec w Szanghaju - powinien już być otwarty lub właśnie otwierany - też ma taką opcję widoków?
A może warto pójść do jakiegoś niższego wieżowca?
Czy do tych miejsc wchodzi się bez wcześniejszych rezerwacji online?
 Profil Relacje PM off  

🔥HIT❗🔥 Bezpośrednio Dreamlinerem PLL LOT z Azji do Polski za 470 PLN ✈😱😍 🔥HIT❗🔥 Bezpośrednio Dreamlinerem PLL LOT z Azji do Polski za 470 PLN ✈😱😍
Ostatni dzień promocji PLL LOT❗️✈️ Obniżka cen na wszystkie kierunki ♥️ Ostatni dzień promocji PLL LOT❗️✈️ Obniżka cen na wszystkie kierunki ♥️
#2 PostWysłany: 06 Cze 2016 03:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Czy ktoś wie, czy nowy, najwyższy wieżowiec w Szanghaju - powinien już być otwarty lub właśnie otwierany - też ma taką opcję widoków?

Jest/będzie pukt widokowy na 119 piętrze. Brak konkretnej daty otwarcia, miał być czerwiec lub połowa 2016...
Czy warto? Jak zawsze, zależy co lubisz. Ceny wstępów w Chinach ogólnie są wysokie.
Ten klip daję pojęcie jakie widoki czekają na górze Shanghai Tower :

alternatywa:
Możesz iść na piwo do 100 Cetury Avenue- restauracja w Hyatt- 91 piętro i też mają widoki.
http://shanghai.park.hyatt.com/en/hotel ... urant.html

NA SWFC byłem 2x, późnym popołudniem odczekać na zachód słońca jak włączają światła i neony na mieście.
Jeden warunek- musi byc dobra pogoda/widoczność.
Wchodzisz z ulicy, bez rezerwacji online
pzdr
KTR2015 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 06 Cze 2016 04:05 

Zbanowany
Ciekawe tylko czy to piwo na 91 SWFC nie będzie kosztowało pewnie z połowy tego co bilet na taras widokowy?
Przy czym płacąc za piwo narażam się być może obsłudze, pewnie nie jest to restauracja gdzie wchodzą turyści w krótkich spodenkach i konieczne z lustrzanką na szyi? :lol:
U mnie w Warszawie w Marriocie jest na górze taka restauracja z widokiem na PKiN. Ludzie wchodzą i proszą o wodę której szklanka kosztuje bodaj ok.20 złotych :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Cze 2016 04:39 
Awatar użytkownika

niebieski
KTR2015 napisał(a):
Ciekawe tylko czy to piwo na 91 SWFC nie będzie kosztowało pewnie z połowy tego co bilet na taras widokowy?
Przy czym płacąc za piwo narażam się być może obsłudze, pewnie nie jest to restauracja gdzie wchodzą turyści w krótkich spodenkach i konieczne z lustrzanką na szyi? :lol:

Pewnie będzie kzstowało swoje, ale to nie jest tylko kolejna knajpa na drodze, płaci się za 'experience', cokolwiek to znaczy.
ja nie byłem, poczytaj opinie:
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_ ... nghai.html
Z pewnościa nie byłbyś tam pierwszym turystą z lustrzanka, to częśc bussiness planu przecież...
pzdr

#5 PostWysłany: 06 Cze 2016 06:21 

Niedawno wróciłam z Szanghaju i niestety przez 3 dni pobytu ( 2 + 1 dzień ) codziennie padał deszcz i były chmury i mgła, więc szczyty wszystkich wież widokowych były niewidoczne i nie wjechaliśmy na nie. My nocowaliśmy w Novotel Atlantis na Pudong w pokojach premium, 43-48 piętra i widoki były obłędne, niestety tak jak pisałam tylko okresowo wyłaniały sie wieżowce ze względu na ciągłe zamglenia, ale przy dobrej pogodzie to moze być alternatywa dla osób , którym zależy na super widokach. Na 52 piętrze novotelu jest obrotowa restauracja widokowa.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Cze 2016 10:40 
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 579 248
niebieski
Byłam w World Financial Center czyli "otwieraczu do butelek". Według mnie bardzo warto, oczywiście jeśli jest pogoda. Jak ja byłam to smog trochę utrudniał widzenie na dalszą odległość, ale też zdjęcia wyszły dość klimatyczne.
Załącznik:
szanghaj.jpg
szanghaj.jpg [ 248.86 KiB | Obejrzany 4424 razy ]

Przy okazji polecam też filmik paru wariatów, którzy wleźli bez żadnych zabezpieczeń na szczyt Shanghai Tower (czyli tego najwyższego budynku), jeszcze jak był w budowie. Ja mam lęk wysokości przy samym oglądaniu :)
edit: o widzę, że @chiny-info.pl wrzucił ten sam filmik, tylko coś link nie działa.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Paź 2016 11:18 

niebieski
Shanghai Tower ma świetny widok, bilet kosztuje 180 RMB, a taras znajduje się ponad wszystkimi sąsiednimi budynkami. Wejść można z ulicy, nie ma kolejek do kas, na górze też mało ludzi. http://www.timeoutshanghai.com/features ... Tower.html

Co do panoramy z ziemi to najpopularniejsze jest nabrzeże w pobliżu stacji metra Nanjing East Road (linia 2), całkiem dobry jest też widok z okolic International Passenger Transport Center (linia12) , mamy możliwość zrobienia zdjęć z mostka ( https://www.google.pl/maps/@31.2487284, ... a=!3m1!1e3 ).
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 28 Lis 2017 08:02 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Na Shanghai Tower naprawdę warto się wybrać. Wart swojej ceny. Winda na górę wjeżdża z prędkością 18 m/s, a sam taras znajduje się na 118 piętrze (546 m)

Załącznik:
1a.jpg
1a.jpg [ 70.29 KiB | Obejrzany 3028 razy ]

Załącznik:
2a.jpg
2a.jpg [ 87.97 KiB | Obejrzany 3028 razy ]

Załącznik:
3a.jpg
3a.jpg [ 130.91 KiB | Obejrzany 3028 razy ]

Załącznik:
4a.jpg
4a.jpg [ 120.62 KiB | Obejrzany 3028 razy ]

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 28 Lis 2017 08:39 
Awatar użytkownika

platynowy
Pełna zgoda, wrażenia wyjątkowe :) Żałuję tylko, że nie miałem okazji być tam po zmroku. Podejrzewam, że jest jeszcze lepiej.
A co do panoramy nocnej z wysokości, to polecam (z resztą nie tylko z tego powodu) nocowanie w Renaissance Zhongshan Park. Jest poza ścisłym centrum, ale z saloniku (swoją drogą swietnego) na 58. i 59. piętrze roztacza się piękna panorama Szanghaju.

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
JIK lubi ten post.
Aga_podrozniczka uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 28 Lis 2017 09:17 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 362 249
potwierdzam,
byłem w ubiegłym miesiącu, widoki po zmroku naprawdę zachwycające :)
Image

i jeszcze widok z promenady :)
Image
tropikey lubi ten post.

#11 PostWysłany: 28 Lis 2017 09:42 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Wschód słońca też jest ok ;) ok. 5:40 i potem 6:30 miasto prawie śpi (okoli Bundu)

Załącznik:
DSC_0157.jpg
DSC_0157.jpg [ 56.25 KiB | Obejrzany 2960 razy ]

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#12 PostWysłany: 29 Lis 2017 00:46 
Awatar użytkownika

niebieski
@JIK, jakby byl tak ok godzine wczesniej ok 4:30 to jest jeszcze lepiej ;)

Image
3 ludzi lubi ten post.
Aga_podrozniczka uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość