Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:14 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
namteH napisał(a):
dlaczego na głównej nie ma informacji o autorze znaleziska?

Ręka na pulsie :) już jest tak jak powinno.
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍 Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍
Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
#22 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:17 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
A ostrzeżenia o dumpie jak nie było tak nie ma...Dobrze, że kupiłem KUL na marzec Turkishem, bez trików, bo teraz nawet mnie nie kusi żeby to kupować :)

Na moje, to ledwo wychodzący na prostą LO zrobi wszystko, żeby na klatę nie wziąć tych rezerwacji...

Ostatnio edytowany przez 04patryk12 23 Cze 2015 13:22, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#23 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Oj nie pamiętasz ze sprawy z GOA. Wg. definicji Kamila to nie dump, bo da się wyszukać bez ręcznego dodawania strika ;) Tylko szkoda, że definicja Kamila odbiega od realiów i rzeczywistości, bo czy ręcznie dodany czy nie to potencjalne konsekwencje/straty są takie same.
 Profil Relacje PM off
myca007 lubi ten post.

#24 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:21 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
Z akcją z GOA pamiętam, tylko dziesiątki pokrzywdzonych i kilku szczęściarzy, którzy polecieli bo nie bookowali przez ebookers :)

A tą definicję to szefostwo powinno na wiki wrzucić, bo teraz piszą tylko coś o sytuacjach awaryjnych w samolocie :P

-- 23 Cze 2015 13:26 --

Na głównej już chcą nawet wsiadać w Wawie, niech wsiadają :D
Rockriderr lubi ten post.

#25 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:30 

Loty: 169
Kilometry: 441 450
niebieski
Można ładnie umoczyć się :P mając trochę mil przynajmniej powrót możemy mieć za rozsądne pieniądze :P

A co za różnica czy 3x dodajesz ręcznie czy nie. Efekty są te same dla nieświadomego pasażera. Ktoś kto się bawi w FD ma przynajmniej pojęcie czym to grozi i jakie mogą być tego konsekwencje
wojtek71 lubi ten post.
wojtek71 uważa post za pomocny.

#26 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:35 

niebieski
Nie śledziłem wszystkich historii dokładnie, przypadki konieczności dopłat do biletu na lotnisku to nie jest czasem forumowa legenda? ;) Anulacja jak najbardziej, ale czy cofnięcie na bramkach brzmi realnie?
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#27 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:41 

srebrny
niektórzy tu tylko narzekają...
Nie takie numery przechodziły, GOA była przykładem odwołania ale ile innych takich ofert przechodziło? Oczywiście zawsze istnieje ryzyko anulowania ale raczej przed odlotem i raczej w ciągu najbliższego miesiąca, a nie dzień przed wylotem.
A jeżeli ktoś spotkał się z koniecznością dopłaty na bramce lub po rozpoczęciu podróży to niech poda klarowny przykład, nie chce mi się w to wierzyć, choć chętnie dowiem się czegoś nowego.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:41 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
no dobra, ale jak ktoś kupuje w dobrej wierze to nie wypadało by danej linii respektować taki zakup? a w przypadku anulacji to też żadnej rekompensaty? nie lecisz i już?

#29 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:42 

srebrny
myca007 napisał(a):
Nie śledziłem wszystkich historii dokładnie, przypadki konieczności dopłat do biletu na lotnisku to nie jest czasem forumowa legenda? ;) Anulacja jak najbardziej, ale czy cofnięcie na bramkach brzmi realnie?

Niestety ale nie legenda..
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#30 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:45 
Awatar użytkownika

niebieski
jak najbardziej realnie - dlatego warto mieć w zapasie mile na taką okoliczność

Cytuj:
nie chce mi się w to wierzyć, choć chętnie dowiem się czegoś nowego

Były takie osoby na forum, ale trzeba byłoby przewertować całe forum :)

Cytuj:
no dobra, ale jak ktoś kupuje w dobrej wierze to nie wypadało by danej linii respektować taki zakup? a w przypadku anulacji to też żadnej rekompensaty? nie lecisz i już?

Zawsze mogą powołać się na wadę oświadczenia woli w postaci błędu

Cytuj:
a w przypadku anulacji to też żadnej rekompensaty? nie lecisz i już?

Możesz sądownie wytoczyć im proces o to, że powstała szkoda z twojej strony (np. masz zabookowane noclegi), ale to trwa :)

Ostatnio edytowany przez lukas63, 23 Cze 2015 13:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:48 

niebieski
Tak z ciekawości spytam - na podstawie jakiego przepisu czy punkcie w regulaminie mogą nie wpuścić do samolotu albo kazać dopłacić?

Bo musi być jakaś podstawa a nie stwierdzenie, że jakoś obniżyłem sobie opłatę ...
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#32 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:51 

srebrny
lukas63 napisał(a):

Były takie osoby na forum, ale trzeba byłoby przewertować całe forum :)

No OK, wchodzimy trochę w strefę Yeti - każdy wie, że istnieje ale nikt go nigdy nie widział.
Ktoś może się podzielić WŁASNYMI takimi przypadkami?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:52 
Awatar użytkownika

Loty: 646
Kilometry: 831 725
niebieski
LOT ostatnio zalicza wpadkę za wpadką. Taka karma za nierespektowanie praw pasażerów :mrgreen:

#34 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:53 

niebieski
@namteH

a skąd mają wiedzieć, kto kupił nieświadomie w dobrej wierze, że promocja, a kto specjalnie dumpował ?

Było na forum masę razy, takie dumpy przechodzą ale jak ludzie zachowują je dla siebie, jak wykupią wszystkie miejsca w samolotach to ...

@blasto napisał na głównej:

blasto23 czerwca 2015, 12:27
Dump paliwowy, a nie żadna oferta – spora szansa na powtórkę z Goa, biorąc pod uwagę przewoźnika i możliwą liczbę rezerwacji. No i LO też nie będzie ciepło o F4F myślał za promowanie takich ofert…

kto jak kto ale blasto na dumpach, lotach etc. zna się chyba najlepiej na forum ...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#35 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:54 

marcino123 napisał(a):
Załącznik:
yyy.JPG

Marcin, na jakiej stronie znalazłeś te majowe ceny?
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:55 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 149 975
srebrny
A wg mnie to nie wpadka, tylko ratowanie wyników przed ostatnim raportem z restrukturyzacji... :)
Albo hakerzy, hehehehe.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:55 
Awatar użytkownika

niebieski
opo napisał(a):
niektórzy tu tylko narzekają...
Nie takie numery przechodziły, GOA była przykładem odwołania ale ile innych takich ofert przechodziło? Oczywiście zawsze istnieje ryzyko anulowania ale raczej przed odlotem i raczej w ciągu najbliższego miesiąca, a nie dzień przed wylotem.
A jeżeli ktoś spotkał się z koniecznością dopłaty na bramce lub po rozpoczęciu podróży to niech poda klarowny przykład, nie chce mi się w to wierzyć, choć chętnie dowiem się czegoś nowego.

Nikt tutaj nie narzeka, tylko niektórzy mają odrobinę rozsądku i ostrzegają. Nikt nikomu kupować nie zabrania, po prostu warto wiedzieć, że jakieś ryzyko istniej, większość która kupi to z głownej nie ma świadomości jakiegokolwiek ryzyka. Jest szansa, że trafią tutaj i się chociaż czegoś dowiedza, a potem podejmą racjonalną decyzję.

A żądanie dopłaty nie jest wcale takie nieprawdpodobne. Są przypadki opisane, nawet na tym forum. Zresztą swego czasu opisywał swoją przygodę z żadaniem dopłaty user ciągle aktywny, więc jak będzie chciał to się odezwie.

opo napisał(a):
No OK, wchodzimy trochę w strefę Yeti - każdy wie, że istnieje ale nikt go nigdy nie widział.
Ktoś może się podzielić WŁASNYMI takimi przypadkami?

Nie chcą rzucać nickami, bo może nie każdy chce, ale mogę zagwarantować że jest co najmniej jedna taka osoba na forum aktywna i wiarygodna. Odezwie się jak będzie chciała. Wiem też o co najmniej jednym użytkowniku, którego to spotkało i nie jest Yeti, ale też nie ma go na forum już.
 Profil Relacje PM off
silazak lubi ten post.

#38 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:56 

HON fly4free
Dopłaty na lotniskach to nie legenda, nie są to przypadki częste ale są, zdarzają się i są całkiem realne.
Podobnie jak anulacje wystawionych biletów.

Nie chodzi o straszenie, ale o świadomość ryzyka korzystania z różnych okazji i ofert.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:57 

niebieski
No dokładnie, o to mi chodziło, od czasu jak czytam forum, nie widziałem namacalnego przykładu kogoś z forum kto miałby takie problemy. Pewnie mało widziałem, ale skoro nie od nas, to może ma ktoś jakiś przykład z FT?

Druga sprawa, pewnie w przypadku sporu i oddania sprawy do sądu - mamy do czynienia z polskim przewoźnikiem, sprawa trafia do naszego sądu :D W końcu stroną jest lot, a nie cheaptickets czy inne rumbo ;)

EDIT: W międzyczasie przybyło kilka postów, no ok, skoro są takie przypadki. Ciekawe jak to technicznie wygląda taka akcja na lotnisku ;)

Ostatnio edytowany przez myca007, 23 Cze 2015 14:00, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 23 Cze 2015 13:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
a skąd mają wiedzieć, kto kupił nieświadomie w dobrej wierze, że promocja, a kto specjalnie dumpował ?

A na stronie oficjalnej LOTu po ile bilety? Masz porównanie
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: pozeracz_owiec, travellista oraz 7 gości