Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Mar 2015 12:14 

Mam zamiar nocnym pociagiem badz busem z Bangkoku podjechac do Chumphon a stamtad juz promem na Tao, pozniej Phangan. Dla mnie bezsensu jest jechac az do Surat thani.
Jezeli calosc wykupie w bkk w budce Lomprayah to juz o nic nie musze sie martwic? Czytalem rozne opinie o nocnych busach dlatego pytam:-)
Jak z firma Ferry bo takze z tego co widze mozna bezposrednio caly przejazd wykupic? Mieliscie z nimi stycznosc: jak busy, promy - stan zadowalacy? Nie bylo zadnych problemow?
Jezeli bede podrozowal pociagiem to od ktorej zaczynaja promy kursowac z Chumphon?

Dzieki za wszystkie podpowiedzi:-)
 Profil Relacje PM off  

Baleary i Kanary od 634 PLN 😍✈️ Loty tradycyjnymi liniami bez zmartwień o bagaż 🧳😎 Baleary i Kanary od 634 PLN 😍✈️ Loty tradycyjnymi liniami bez zmartwień o bagaż 🧳😎
Urlop na Cyprze 🌴☀️ Loty i hotel blisko plaży za 639 PLN Urlop na Cyprze 🌴☀️ Loty i hotel blisko plaży za 639 PLN
#2 PostWysłany: 19 Mar 2015 13:05 

niebieski
Mozna tez prosto z BKK do Koh Tao promem. Wieczorem sie okretujesz o 21.00 i rano jestes na wyspie o 8.45. :D http://www.ferrysamui.com/koh-tao.html? ... wwodbJkAyQ

#3 PostWysłany: 19 Mar 2015 13:15 

No wlasnie!! Ferry od razu z Bangkoku promem? Bez busa i przesiadki? Na stronie widzialem ze tylko z Surat wyplywaja i to mnie zmylilo;-)

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Mar 2015 13:22 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
Można też tak jak pisałeś busem z przesiadką na prom. Co do bezpieczeństwa, kiedyś w zdarzały się przypadki okradania turystów, którzy skusili się na okazyjną ofertę (np. złodziej w luku bagażowym). Nie wiem czy tak jest nadal. co do promów to te najtańsze mogą być już nieco leciwe. Ja płynąłem na Phangan krypą zwodowaną w latach 50-tych w Chinach. Prom był odrapany, rdza, odpadająca farba, ale poza tym, nie różnił się jakoś bardzo od stanu tego co pływa po Odrze i Wiśle.

#5 PostWysłany: 19 Mar 2015 17:40 

Ale te z firm wymienionych powyzej wygladaja ok?

Ostatnie pytanka:
- Bangkok po przylocie /3dni/ plus "lekkie" zwiedzanie; przed wyjazdem do PL takze Bangkok 1 dzien --; starczy czy za dlugo?
Wyspy: Tao ( + koh nang yuan) oraz Phangan ( + wycieczka do parku narodowego) - po 5,6 dni na jedna.
Zastanawiam sie czy nie bedzie gonitwy i zostac na jednej wyspie, np. Phangan plus park narodowy a Tao z nang yuan odpuscic??

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość