Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Maj 2016 16:04 

niebieski
Witam,
Gdzie polecilibyście jechać żeby dotrzeć do jakiegoś dobrego Parku Rozrywki ? Głównie chodzi mi o rollercostery.
Fakt, że po zwiedzeniu kilku takich parków w USA, raczej nic mnie już nie zaskoczy :) ale może byliście i jakiś gorąco polecacie ?

Ja ze swojej strony byłem w Wiedniu, ale troszkę się zawiodłem.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 07 Maj 2016 16:17, edytowano w sumie 1 raz
Tytuł
 Profil Relacje PM off  

Portugalski duet za 738 PLN 🇵🇹 Madera i Porto Santo w jednej podróży 🧳✈️ Portugalski duet za 738 PLN 🇵🇹 Madera i Porto Santo w jednej podróży 🧳✈️
Sztos oferta❗ Loty na Wyspy Kanaryjskie już od 269 PLN (w obie strony)😲🤯 Sztos oferta❗ Loty na Wyspy Kanaryjskie już od 269 PLN (w obie strony)😲🤯
#2 PostWysłany: 07 Maj 2016 16:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Gardaland.
Dojazd pociągiem z wielokrotnie tu wymienianego Bergamo do Peschiera del Garda, potem z dworca autobusem wahadłowym albo taksówką.
Zróżnicowane atrakcje dla starszych i młodszych.

http://www.gardaland.it/park-en/ATTRACTIONS/Energy-en/

Nie jestem znawcą kolejek górskich, ale mi się podobało, zwłaszcza jak po jakiejś ewolucji na symulującej lot myśliwcem kolejce Blue Tornado wyszedłem na prostą z uślinionymi otwartymi ustami i głową gdzieś pod pachą :-).
Ceny biletów wejściowych były dość wysokie, popołudniowe wejście sporo tańsze a i tak wszystkie atrakcje dało się zaliczyć po parę razy. Po wejściu dostęp do przejazdów kolejkami jest już bezpłatny, ale trzeba odczekać w kolejce (nomen omen).
Byłem parę lat temu w maju, w środku tygodnia i jakichś nadzwyczajnych tłumów nie było, do większych atrakcji stało się ~10-15 min.

Tylko wtedy, gdy się śmieję...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
paisas uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 07 Maj 2016 17:06 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
niebieski
Polecam Alton Towers, jak dla mnie zdecydowanie nr 1. W Blackpool Pleasure Beach fajny jest "The Big One" - reszta się jakoś nie wyróżnia. Oba parki w UK.
Gdyby ktoś się wybierał do Włoch nad jezioro Garda to jeden dzień można spędzić w Gardaland, ale tutaj nic się specjalnie nie wyróżnia.

#4 PostWysłany: 07 Maj 2016 17:12 

W UK moge polecic Alton Towers - mniej wiecej pomiedzy Manchesterem a Birmingham
oraz nieco mniejszy Thorpe Park w okolicach Londynu
dla mnie mega przezycie , no ale nie bylem w Stanach.
dc_adventures lubi ten post.

#5 PostWysłany: 07 Maj 2016 17:28 
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 579 248
niebieski
Port Aventura w Salou niedaleko Barcelony. Ja byłam jak jeszcze nie było najnowszego rollercoastera (podobno najwyższy w Europie), ale i tak mi się bardzo podobało.
 Profil Relacje PM off
dusiu88 lubi ten post.

#6 PostWysłany: 07 Maj 2016 18:48 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
ja byłem tylko w Thorpe - spodziewałem się że będzie bez rewelacji a był MEGA fajnie. Plusem też to, że blisko Londynu więc łatwo z transportem
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Maj 2016 22:28 

niebieski
Również (jak @olus) polecam Port Aventura w Salou na południe od Barcelony.
Na Furius Baco już raczej nie wsiądę, a Shambala naprawdę robi wrażenie, polecam wszystkim, nie kręci tylko zasuwa...

#8 PostWysłany: 07 Maj 2016 22:58 

Loty: 25
Kilometry: 27 239
Zdecydowanie Port Aventura...i to na parę dni...jak się bawić to się bawić! Wszystko utrzymane w naprawdę "filmowym" stylu. Czuć tę nutkę Universal Studios. Byłem spory czas temu, ale mam nadzieję, że wciąż mają coś w stylu tej jaskini Templo del Fuego. Rollecoaster też pierwsza klasa.

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 07 Maj 2016 23:10 
Awatar użytkownika

Loty: 118
Kilometry: 205 856
Ja polecam bazę danych:
http://rcdb.com/os.htm?ot=2

Można szukać po czym się tylko podoba, nie tylko roller coastery ale też całe parki.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Maj 2016 01:21 
Awatar użytkownika

Również polecam wspomniany wyżej Alton Towers w UK, szczególnie Oblivion :D

Relacje na bieżąco można znaleźć tutaj: DC Adventures
Szersze info na blogu: www.dc-adventures.pl
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 08 Maj 2016 01:37 

niebieski
ja rowniez polecam Alton Towers i Thorpe Park

mala uwaga: nigdy w weekendy - przeogromne tlumy, zwlaszcza gdy w UK zaswieci slonce :lol:
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 08 Maj 2016 02:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Za niecałe dwa tygodnie lecę do Madrytu, w dużej mierze właśnie po to aby poczuć się jak dziecko na atrakcjach typu roller coaster ;)

Zaletą Madrytu, w tym wypadku jest to, że są tam, aż dwa parki rozrywki: Parque de Attracciones i Parque Warner. Ten pierwszy jest w zasadzie w samym Madrycie i można dojechać metrem, do drugiego już jest trochę dalej i zostaje kolej/samochód/bus.

W obu przypadkach bilety z wyprzedzeniem można kupić taniej przez internet. Parę lat temu byłem w Parque de Atracciones i po godzinie 17 można było kupić znacznie tańsze bilety w kasie, przy czym zarówno wtedy jak i teraz nie znalazłem o tym nic na stronie. Zostaje wtedy parę godzin na zabawę, ale biorąc pod uwagę praktyczny brak kolejek było naprawdę wystarczająco.

Za dwa tygodnie postaram się napisać coś więcej jak jest w tym sezonie w obydwu parkach.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 08 Maj 2016 08:07 

Stasiek_T napisał(a):
Gardaland.
Dojazd pociągiem z wielokrotnie tu wymienianego Bergamo do Peschiera del Garda, potem z dworca autobusem wahadłowym albo taksówką.
Zróżnicowane atrakcje dla starszych i młodszych.

http://www.gardaland.it/park-en/ATTRACTIONS/Energy-en/

Nie jestem znawcą kolejek górskich, ale mi się podobało, zwłaszcza jak po jakiejś ewolucji na symulującej lot myśliwcem kolejce Blue Tornado wyszedłem na prostą z uślinionymi otwartymi ustami i głową gdzieś pod pachą :-).
Ceny biletów wejściowych były dość wysokie, popołudniowe wejście sporo tańsze a i tak wszystkie atrakcje dało się zaliczyć po parę razy. Po wejściu dostęp do przejazdów kolejkami jest już bezpłatny, ale trzeba odczekać w kolejce (nomen omen).
Byłem parę lat temu w maju, w środku tygodnia i jakichś nadzwyczajnych tłumów nie było, do większych atrakcji stało się ~10-15 min.

Co do Gardalandu to się zgadzam że warto tam pojechać. Trzeba jednak dobrze się zorientować kiedy tam warto pojechać. Ja byłem w tamtym roku na początku września i do najlepszych atrakcji kolejki były po 30-40 minut. A to naprawdę odbierało już część przyjemności z atrakcji.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 08 Maj 2016 09:28 
Awatar użytkownika

Loty: 201
Kilometry: 399 152
niebieski
Nie byłem osobiście, ale z mapy parku wynika, że całkiem ciekawie prezentuje się nasz rodzimy park rozrywki http://energylandia.pl/mapa-parku/ między Śląskiem a Krakowem

co do Gardelandu to w wielu hotelach i na kampingach można dostać kupony zniżkowe.
Ja sam takie otrzymałem, nie pamiętam już na ile euro, bo było to z 7 lat temu, ale zniżka była calkiem spora.
Japonka76 lubi ten post.

#15 PostWysłany: 08 Maj 2016 10:42 
Awatar użytkownika

radzio666 napisał(a):
ja rowniez polecam Alton Towers i Thorpe Park

mala uwaga: nigdy w weekendy - przeogromne tlumy, zwlaszcza gdy w UK zaswieci slonce :lol:

Dokładnie, ale w ciągu tygodnia jest też dużo wycieczek szkolnych. :/

Do Alton Towers można dużo zniżek znaleźć (raczej dostępne dla tych mieszkających w UK). Byłam 3 razy i za każdym razem jakąś promocję udało się dorwać: 2 razy promo z tesco "2 bilety w cenie jednego" (jakiś tam ser się kupowało i dostawało kupon :D), a za trzecim razem miałam 2 całkowicie darmowe bilety z promocji The Sun (chyba 5 razy gazetę trzeba było kupić i przysyłali bilety, gazeta kosztuje grosze, więc się opłacało).

Relacje na bieżąco można znaleźć tutaj: DC Adventures
Szersze info na blogu: www.dc-adventures.pl
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 08 Maj 2016 11:01 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 147 286
srebrny
Gardaland i ...... jazda Blue Tornado

Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 08 Maj 2016 11:27 

srebrny
Mirabilandia niedaleko Rawenny, 100km od Bolonii ;)

iSpeed -

#18 PostWysłany: 08 Maj 2016 12:28 

niebieski
Port Aventura. Super zabawa, wiele atrakcji, w porownaniu z Disneyland Paris duzo mniejsze kolejki do atrakcji. Przy czym bylam w lipcu w P.A. a w Disneyu w czerwcu.
Mam dzieci 8 i 11 i mogly skorzystac z wielu super kolejek. Na najlepsze, czyli np Dragon Khan, Shambala czy Fourios cos tam czas oczekiwania 30min. Do kilku kolejek gorskich tez kolejka, warto atakowac zaraz po otwarciu lub juz wieczorem. Na wiekszosc pozostalych kilka-kilkanascie minut, porownujac z Disneyem tam wszystko pamietam jako nieustajace megaczekanie. Z kolei wieczorne iluminacjee w P.Aventura to nic w porownaniu z tymi w Disneyu.
Wiele razy bylam tez w Niemczech, Phantasialand Bruhl. Nie taki wielki, jak oba powyzsze, ale tez duzo fajnych atrakcji.

-- 08 Maj 2016 12:28 --

Port Aventura. Super zabawa, wiele atrakcji, w porownaniu z Disneyland Paris duzo mniejsze kolejki do atrakcji. Przy czym bylam w lipcu w P.A. a w Disneyu w czerwcu.
Mam dzieci 8 i 11 i mogly skorzystac z wielu super kolejek. Na najlepsze, czyli np Dragon Khan, Shambala czy Fourios cos tam czas oczekiwania 30min. Do kilku kolejek gorskich tez kolejka, warto atakowac zaraz po otwarciu lub juz wieczorem. Na wiekszosc pozostalych kilka-kilkanascie minut, porownujac z Disneyem tam wszystko pamietam jako nieustajace megaczekanie. Z kolei wieczorne iluminacjee w P.Aventura to nic w porownaniu z tymi w Disneyu.
Wiele razy bylam tez w Niemczech, Phantasialand Bruhl. Nie taki wielki, jak oba powyzsze, ale tez duzo fajnych atrakcji.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 08 Maj 2016 18:09 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Wirecki1 napisał(a):
Również (jak @olus) polecam Port Aventura w Salou na południe od Barcelony.
Na Furius Baco już raczej nie wsiądę, a Shambala naprawdę robi wrażenie, polecam wszystkim, nie kręci tylko zasuwa...

Shambala jest ponoć najwyższa (nie wiem czy w Europie czy na świecie) ale, tak szczerze, to mi się nie podobała z dość prostego powodu: za długo jedzie, minute chyba. To się już człowiek wynudzi i zacznie rozglądać po okolicy.
Wspomniana Furius Baca jedzie chyba ze 30 sekund albo i mniej, co przy +/- godzinnej kolejce nie wróży nic dobrego. Jakkolwiek, mni się zdecydowanie bardziej podoba. Przyspieszenie, kręcenie, przelot nad jeziorkiem...warto!

#20 PostWysłany: 08 Maj 2016 18:20 

Loty: 20
Kilometry: 15 182
niebieski
Ja polecam heide park w Soltau w Niemczech, zabawa jest przednia, a i tanio można się dostać, z Poznania pojechać wycieczką zorganizowaną. Wiem, że może wyjść drożej, ale głównie chodzi o transport, a jak ktoś nie porusza się samochodem to opcja 99 zł + 25€ za bilet powinna być korzystną opcją.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości