Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 19 Mar 2017 23:06 

srebrny
Anonymous napisał(a):
Własnie w tym okresie przebywałem na wyspach i... chmury,wieczorne błyski burz z daleka,wiatr i niezbyt wygórowana temperatura ,tak ok 24-27 st, a 12 września kiedy wracałem po południu z Mykonos do Monachium to lotniskowy termometr wskazywał 22 st i dosłownie było odczuwalnie zimniej jak po wylądowaniu w Niemczech kiedy po upalnym dniu wieczorem było 27st. Taką ,tą gorszą pogodę w Grecji w tym okresie trafiłem po raz pierwszy.

Ja wtedy byłem na Zakynthosie. To było niezapomniane przeżycie:
Poniedziałkowy wieczór - nasza wspaniała właścicielka informuje, że jutro będzie lało. Ponieważ jest 22:00 i siedzimy prawie nadzy na balkonie, bucham śmiechem i odpisuję jej na tablicy, że przy tej temperaturze kocham deszcz.
Wtorek - rano mało nam balkonu nie urwało, ale po godzinie minęło. Właścicielka potwierdza, że w tej okolicy burze nie trwają nigdy dłużej, chyba że w grudniu. Ale po kolejnej godzinie burza wraca i trwa do popołudnia. Wieczorem udaje nam się kąpiel w morzu, ale w nocy znów burzowo.
Środa - planowaliśmy wycieczkę do Kalamaków i nie chciało nam się wstać na poranny autobus, a padający z dachu deszcz nas zniechęca. Na szczęście wpadam na to, że to tylko resztki nocnej ulewy. Jedziemy na wycieczkę i jest upalnie, choć w tej nieufności nie wzięliśmy strojów kąpielowych.
Czwartek - powtórka z wtorku. Około 10:00 padł prąd, a właścicielka mówi, że jak nie ma prądu, to i wody, więc i do morza słabo iść, bo nie ma jak się potem wypłukać. Potem okazuje się, że prądu nie ma na całej wyspie, a także na Kefalonii, bo są połączone kablem. I że nie znaleźli przyczyny. Po południu idziemy do tawerny, gdzie na szczęście mają generator.
Takich przygód się nie zapomina!
 Profil Relacje PM off
Kasim lubi ten post.

Wycieczka na Cypr za 999 PLN 🌴 Loty + 5* Radisson Beach Resort 😎 Wycieczka na Cypr za 999 PLN 🌴 Loty + 5* Radisson Beach Resort 😎
Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎 Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎
#22 PostWysłany: 19 Mar 2017 23:49 
Awatar użytkownika

niebieski
A ja w tym czasie byłam na Skyros, pogoda chimeryczna (dni pochmurne poprzeplatane ze słonecznymi), ale na szczęście bez atrakcji opisanych jak wyżej :D
A jak wylecieliśmy z upalnej Warszawy to w Atenach przywitał nas deszcz:/
obibok lubi ten post.

#23 PostWysłany: 20 Mar 2017 09:08 
Awatar użytkownika

srebrny
obibok napisał(a):
Ja zazwyczaj pod koniec listopada pływam w morzu w Atenach, więc wszystko co na południe powinno być ok.

Tak, tylko woda ma wtedy ok 20*C a to jest bardzo ciepła woda.

Jeśli chodzi o temp. wody na tym akwenie (Morze Egejskie) w październiku wszędzie woda będzie miała powyżej 20*C, nawet w Salonikach. Dla mnie osobiście to zupa bym powiedział.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 20 Mar 2017 13:10 

srebrny
Tak, o to właśnie chodzi. Pamiętam np. że jak byłem w październiku na Cyprze, to w nieogrzewanym basenie było chłodno, ale woda w morzu jak zupa. Z kolei w maju może być jeszcze chłodna po zimie,
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 23 Lip 2017 14:52 

Loty: 42
Kilometry: 63 566
niebieski
Myślę o drugiej połowie października i obok Cypru, Kanarów i Malty właśnie o Rodos i Krecie myślę. Ma to być leniuchowanie na plażach i może coś zobaczenie. I pytanie o opady: czy Kreta i Rodos to nie zbyt duże ryzyko opadów i lepiej je skreślić i zostać przy pierwszych typach?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość