Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Zakynthos - Kalamaki
#1 PostWysłany: 06 Sty 2015 04:37 

Loty: 4
Kilometry: 7 486
Witam Wszystkich!

Na przełomie czerwca i lipca wybieram się z rodziną 2+1 na Zakintos.
Rozglądając się za hotelem najbardziej spodobały mi się te w Kalamaki. Chciałbym się Was zapytać czy ta miejscowość jest w miarę spokojna i daleko jej do klimatu imprezowego jak w Laganas?
Podróżuje z dzieckiem 3 letnim i wolałbym wybrać spokojniejszy region do odpoczynku. Mam jeszcze pytanie co do plaży w Kalamaki? Czy jest odpowiednia dla małych dzieci? lagodna linia brzegowa itp. W te wakacje byłem na Malcie i bardzo do gustu przypadła mi plaża Melieha Bay i czegoś podobnego chciałbym po Kalamaki oczekiwać ;)
Może jakiś inny region jest godzien polecenia na spokojne rodzinne wypoczywanie?
Dziękuję za odpowiedź i Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Czy Polska może mieć ✈️ transport 💺 lotniczy ✈️ na miarę potrzeb pasażerów? Macie realny wpływ na rozwój lotnictwa w kraju❗️ Czy Polska może mieć ✈️ transport 💺 lotniczy ✈️ na miarę potrzeb pasażerów? Macie realny wpływ na rozwój lotnictwa w kraju❗️
Za ocean bez stresu 🌊✈️ NYC prosto z Berlina już od 1458 PLN 🌤️😎 Także w wakacje Za ocean bez stresu 🌊✈️ NYC prosto z Berlina już od 1458 PLN 🌤️😎 Także w wakacje
#2 PostWysłany: 06 Sty 2015 09:52 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 110 101
Gdybym miała raz jeszcze polecieć na Zante wybrałabym właśnie Kalamaki. Byłam w miejscowości Tsilivi ale często jeździłam na plażę w Kalamaki ze względu na doskonały widok lądujących samolotow,prawie jak Saint Marteen ;)
Ale do rzeczy: Kalamaki oddalone jest parę km od Laganas, ale nie ma z nim nic wspolnego. Jest spokojnie, plaza jest czysta, piaszczysta z łagodnym wejsciem do wody, strzezona, mozna wypozyczyc rowerki wodne i wyruszyc na poszukiwanie zołwi, długa bo ciągnie się az do Laganas, więc zawsze znajdzie się spokojne miejsce do plażowania.
Wydaje mi się że Twojemu 3-latkowi bardziej przypadła by do gustu plaza w Tsilivi poniewaz woda w morzu przez parę metrow jest po kostki.
Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Sty 2015 13:24 

dzięki wielkie za odpowiedź.
W takim razie wybiorę hotel w Kalamaki :) mam kilka do wyboru:
- Sofia's Hotel
- Two Brothers
- Vanessa
- Macedonia
- Louros Beach

Był ktoś może w tych hotelach a może jakiś inny polecacie?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Sty 2015 18:23 

w zeszłym roku (VIII.2014) byłem w hotelu Macedonia - polecam pod względem - stosunek jakość/cena | wielkość apartamentu przyzwoita +/malutka łazienka - / sprzątane codziennie +/ duży balkon/taras+/ z infrastruktury: basen, plac zabaw, bar / hotel raczej nie jest wielki, składa się z kilku budynków, dla mnie na plus, bo nie było przepychu, do plaży blisko - spokojną ulicą + / lądujące samoloty przy samym hotelu - dla nas atrakcja +/ jeśli masz jakieś pytania pisz na pw
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Sty 2015 20:40 

dzięki.
Żonie podoba się Macedonia, mi natomiast Vanessa i Two Brothers. Między tymi trzema musimy wybrać ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Sty 2015 16:22 

Macedonie przespalem... Dzięki problemom z rezerwacją przez hotels4u.com, gdzie cena byla niższa prawie o 50%... Po kilku dniach walki z hotels4u.com, zrezygnowałem z tego serwisu a na amoma cena skoczyła do góry. Więc poprzez amoma zarezerwowalismy inny hotel - Sofia's Hotel.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 04 Sie 2015 14:19 

leon85 napisał(a):
Macedonie przespalem... Dzięki problemom z rezerwacją przez hotels4u.com, gdzie cena byla niższa prawie o 50%... Po kilku dniach walki z hotels4u.com, zrezygnowałem z tego serwisu a na amoma cena skoczyła do góry. Więc poprzez amoma zarezerwowalismy inny hotel - Sofia's Hotel.

leon85 - czy możesz coś napisać o pobycie w Kalamaki? Jak wrażenia? Plaża ładna?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 04 Sie 2015 16:58 

Milkad napisał(a):
leon85 napisał(a):

leon85 - czy możesz coś napisać o pobycie w Kalamaki? Jak wrażenia? Plaża ładna?
Pozdrawiam

Naprawdę polecam. Byłem z rodziną 2+1(3letnie dziecko)
Spokój, zdecydowanie spokojnie. Nocne życie nie było w żaden sposób uciążliwe.
Miasteczko a raczej wioska ;) spokojna, zdecydowanie ukierunkowana na spokojną rodzinna turystykę nie to co Laganas, przez który miałem okazję przejeżdżać kilkukrotnie.
Co do plaży to zdecydowanie polecam dla rodzin z dziećmi. Spokojna linia brzegowa z łagodnym spadkiem. "Wysepki" jak w Bałtyku :) można naprawdę daleko wypuścić się z dzieckiem bez obaw o utratę gruntu. Mój mały naprawdę był zadowolony, czego nie można powiedzieć o Navagio, gdzie linia brzegowa jest naprawdę stroma.
Polecam jak ktoś chcę naprawdę w ciszy i w sielskim klimacie wypocząć. Jak miałbym ponownie jechać na Zante to tylko do Kalamaki.
 Profil Relacje PM off
Milkad lubi ten post.

#9 PostWysłany: 17 Paź 2015 19:51 
Awatar użytkownika

Loty: 82
Kilometry: 136 565
Ja polecam Alikenes. Spędziłem tutaj tydzień. Idealne miejsce na wypoczynek.

Ostatnio edytowany przez Washington, 02 Lis 2015 15:25, edytowano w sumie 1 raz
Reklama, promowanie własnych stron internetowych, podawanie linków do innych, konkurencyjnych stron.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości