Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Mar 2016 00:18 

Jak na Krecie wygląda ostatnimi czasy kwestia 'uchodźców', czy wyspa jest zalana przez nich?
 Profil Relacje PM off  

Tydzień na rajskiej Dżerbie 🏝️😎 All inclusive w 4* hotelu za 1952 PLN Tydzień na rajskiej Dżerbie 🏝️😎 All inclusive w 4* hotelu za 1952 PLN
All inclusive w słonecznej Hiszpanii 🌞🍹 4* hotel w Benidorm za 2109 PLN All inclusive w słonecznej Hiszpanii 🌞🍹 4* hotel w Benidorm za 2109 PLN
 Temat postu: Re: Kreta
#2 PostWysłany: 01 Mar 2016 01:24 
Awatar użytkownika

Kreta nigdy nie była na ich szlaku
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Mar 2016 18:06 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Polecam: Przestać oglądać za dużo TV i różnych stron internetowych.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 01 Mar 2016 18:36 

@Zeus - lepiej dopytać niż się potem zdziwić.
Mam nadzieję, że spokój na tej wyspie zostanie przynajmniej do końca września :P .
 PM off  

#5 PostWysłany: 01 Mar 2016 18:53 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Zdziwić się można, bo tam nie ma uchodźców. Oprócz co są wykorzystywani przez Kretenczykow.

Wysłane z mojego ONE TOUCH 4033X przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
Clementiaa lubi ten post.

#6 PostWysłany: 16 Maj 2016 10:26 

Loty: 110
Kilometry: 176 452
Po tygodniowej wizycie w kwietniu 2016 r. mogę stwierdzić, że żadnego uchodźcy nie widziałem na trasie Chania-Heraklion-Agios Nikolaos-Heraklion-Agia Galini - Rethymno - Chania. Za daleko i za drogo do Grecji lądowej.

#7 PostWysłany: 16 Maj 2016 10:47 
Awatar użytkownika

@gieroy Ja też nie (równieź w kwietniu).
I tylko zastanawia mnie skąd biorą się opinie że jak Kreta to masa uchodźców i absolutnie pod żadnym pozorem nie jedź tam. Na różnych forach co trochę można takie kwiatki przeczytać.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 16 Maj 2016 16:24 

Clementiaa napisał(a):
Na różnych forach co trochę można takie kwiatki przeczytać.

To przynajmniej tutaj ich nie powielajmy. Bo ponoć to forum "fachowców". Ludzie opowiadają takie bzdury, jakby o niczym nie wiedzieli. Tutaj też były pytania, czy Cypr bezpieczny , bo Syria blisko. :o
A Kreta ? Wystarczy spojrzeć na mapę. Jak już, to uchodżcy dopływają [ a raczej dopływali] bo ostatnio zjawisko osłabło, do wysepek położonych bardzo blisko Turcji. Typu Lesbos czy Kos. Na które można dopłynąć pontonem z Turcji.

Dla tych którzy z geografią są na bakier. I wszystko im się miesza. Gdzie jaka wyspa leży i tylko słyszeli, że gdzieś tam w Grecji są uchodżcy :D info z pierwszej ręki.
2 godziny temu wróciłem z Korfu . To jest grecka wyspa na morzu jońskim.
UCHODŻCÓW NIE SWIERDZONO. 8-)
Widziałem tylko 2 czy 3 murzynów. Ale oni to tylko śpiewali wieczorami po hotelach, do kotleta. 8-)
Udając raz ABBĘ , raz Elvisa Presleya czy Beatlesów :mrgreen:
 PM off
Zeus lubi ten post.

#9 PostWysłany: 17 Sie 2016 22:40 

"W ostatnich dniach elektryzującą wiadomością, która bardzo podgrzała atmosferę wśród Kreteńczyków, była informacja na temat przeniesienia 3 tysięcy uchodźców z Niemiec na Kretę. Osoby te mają zostać umieszczone w nowych czterech ośrodkach. Na razie nie wiadomo dokładnie, w jakich miejscach miałyby się znajdować te centra, jednak wedle wstępnych informacji przekazanych przez Yiannisa Mouzalasa, greckiego ministra do spraw migracji, po jednym z centrów ma się znajdować w każdej z kreteńskich prefektur.
Przedstawiciel greckiego rządu jednak wciąż wyraźnie zaznacza, że relokacja uchodźców miałaby dotyczyć tych osób, które przebywają w ośrodkach znajdujących się na wyspach wschodniego rejonu Morza Egejskiego. Działanie to miało być związane ze zwiększeniem potencjału tych miejsc na przyjmowanie większej liczby nowo napływających uchodźców. Przeniesienie uchodźców ma się rozpocząć w grudniu bieżącego roku."

treść pochodzi z: http://www.crete.pl
http://www.crete.pl/news_1162_Goracy_te ... recie.html
 PM off  

#10 PostWysłany: 19 Sie 2016 18:05 
Awatar użytkownika

Mają się pojawić, ale dopiero po sezonie turystycznym. Tak niby donoszą różne portale internetowe - http://www.rp.pl/Rozmaitosci/308129917- ... odzcy.html

A tak poza tym, to znajomy z pracy był dwa tygodnie temu na Krecie i nic nie mówił o uchodźcach.

#11 PostWysłany: 19 Sie 2016 18:21 

niebieski
12 dni spędziłem na Krecie i zero uchodźców.
Nawet nie widać takich naganiaczy czy sprzedawców ulicznych. Nie ma czego się obawiać ...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 19 Sie 2016 18:30 

Potwierdzam. Dwa pierwsze tygodnie lipca w zachodniej i południowej Krecie - brak uchodźców.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 19 Sie 2016 18:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Ile razy to można powtarzać? Przecież to nie jest szlak uchodźców

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 19 Sie 2016 18:48 

@lukas63 czytałeś post nr9 w tym wątku? Sytuacja może się zmienić.
 PM off  

#15 PostWysłany: 19 Sie 2016 18:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Należy rozróżnić nielegalny szlak uchodźców od planowanego ich przyjęcia,takim tokiem rozumowania to beda w każdym kraju i trzeba się bać

Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 19 Sie 2016 19:19 

srebrny
Anonymous napisał(a):
To przynajmniej tutaj ich nie powielajmy. Bo ponoć to forum "fachowców". Ludzie opowiadają takie bzdury, jakby o niczym nie wiedzieli. Tutaj też były pytania, czy Cypr bezpieczny , bo Syria blisko. :o

Połowa moich znajomych jak spogląda na mapę, to robi w spodnie na samą myśl o ewentualnym wyjeździe na Cypr. No cóż - nazwy pobliskich krajów dobrze nie brzmią...
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 19 Sie 2016 19:28 
Awatar użytkownika

lukas63 napisał(a):
Ile razy to można powtarzać? Przecież to nie jest szlak uchodźców

Wiadomo, że nie jest, ale tam niby mają być podbudowane specjalne ośrodki i część uchodźców ma być na Krecie rozlokowana. Jednak to w przyszłości i nie wiadomo czy na pewno, bo sprzeciwiają się temu mieszkańcy.

#18 PostWysłany: 19 Sie 2016 19:57 

Loty: 118
Kilometry: 241 266
Dajcie już spokój z tymi uchodźcami... nie ma ich na Krecie, przynajmniej w kwietniu nie widziałem i znajomi w czerwcu też. Nawet jakby nagle byli to co? To pojedyncze osoby. Zaprzątanie sobie głowy takimi rzeczami jest według mnie bez sensu. Polecam polecieć, zwiedzać i dobrze się bawić bez względu na wszystko :)
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#19 PostWysłany: 19 Sie 2016 19:58 

srebrny
Uchodźców nie ma, choć czasem latają samoloty wojskowe. Ciekawe, czego pilnują, skoro najeźdźcy są witani z otwartymi ramionami.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 19 Sie 2016 20:03 
Awatar użytkownika

ozim napisał(a):
Polecam polecieć, zwiedzać i dobrze się bawić bez względu na wszystko :)

Hedonizm w czystej postaci :lol:
namteH lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość