Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Gru 2018 11:35 

Witam wszystkich!
Czy jest szansa wychodząc po śniadaniu załóżmy tak ok 9:00 z hotelu w Krabi, być ok 15:30 na lotnisku w PHUKET ?
Chciałem zasięgnąć zdania bardziej doświadczonych w podróże do Tajlandii o kwestie 'najlepszego' transportu zwłaszcza z Krabi na Phuket.

Zaraz przedstawię pobieżnie plan podróży i jako że będziemy w Tajlandii skakać z miejsca na miejsca pierwszy raz to może ktoś podsunie jeszcze ciekawsze rozwiązanie, ale generalnie chciałbym zacząć od tego najważniejszego dla mnie, mianowicie KRABI-PHUKET.
Dlaczego najważniejszy? Dlatego iż jest to już koniec naszej podróży (2os.) i mamy wylot w sobotę o 17:45 z Phuket do Kataru.
Sprawdzałem połączenia na 12goAsia, i opcja promem jest dość niebezpieczna gdyż jest tylko 1 tego dnia ( 8.03.19) więc wystarczyłoby gdyby tylko coś się zfajdało i już płacimy niemało za następny lot.
Są też taxi od ok. 80eur) ,ale na paru blogach było coś napisane o kwocie 2200-2500 Bahtów i połączeniu 2h przez most, jak również o minibusach, ale nie mogłem doszukać się mimo atrakcyjnych cen (ok 450-800 bahtów) jak często kursują i czy PRZEDE WSZYSTKIM, jest szansa załóżmy wychodząc po śniadaniu ok 9:00 z hotelu w Krabi, być ok 15:30 na lotnisku w PHUKET, i w zasadzie tak powinno brzmieć moje pytanie :)

Natomiast z kraju przylatujemy do BKK ' tam jesteśmy 2 dni i stamtąd samolotem do Chiang Mai, podobnie z Chiang Mai na koh Samui przez Surat Thani i potem promem, następnie Ko tao też promem więc tu sprawa jest prosta, ewentualnie może ktoś doradzi jeszcze jak najszybciej się dostać z ko tao czy koh samui do Krabi, ale tam widzę wg. 12goAsia sprawa jest dość prosta, jeden prom + bus i w combo jest to przedstawione jako 8h all in.

Dzięki z góry za sprawdzone rozwiązania na trasie Krabi-Phuket i wyrażenie opinii czy 6h-7h all in to nie jest jednak za mało w kwestii ryzyka dotarcia na lotnisko nie mniej jednak nie chcemy rezygnować z jednego dnia w krabi i przestawiać się dzień wcześniej na Phuket tak jak mieliśmy założone pierwotnie bo jednak szkoda nam tego jednego dnia na Krabi ( będziemy tam tylko 3 ) na rzecz w zasadzie tylko noclegu na Phuket i i tak nie zwiedzenia go.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 31 Gru 2018 04:26, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️ Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️
🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎 🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎
#2 PostWysłany: 30 Gru 2018 23:05 

niebieski
Jakbyś zmienił kolejność to z Koh Samui na Phuket masz samolot :-) Ale może to nie do końca jest budżetowe...

Z Krabi na Phuket przyjedź niestety dzień wcześniej. To Tajlandia - tu wszystko może się wydarzyć na drogach. Nie ryzykuj.

Ja kolejną trasę w Tajlandii robię w lutym. Ale skupiam się tylko na okolicach Koh Samui i północy. Z PL lecę od razu na Koh Samui, a wracam z Chiang Mai. Po drodze w Surat Thani śpimy 2 noce na jeziorze w Khao Sok - wiele osób to polecało. Zobacz zdjęcia :-) Skoro jesteś na Koh Samui i Koh Tao to może zrezygnujesz z Krabi i właśnie przez Khao Sok przerzucisz się na lotnisko na Phuket.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 31 Gru 2018 10:03 

Hej, fakt jako, że to lotnisko na którym bazuje tylko Bangkok Air ponoć to ceny biletów prawie 1tys za 2os, to już gra nie warta świeczki :) Natomiast, jeżeli chodzi o Khao Sok z opcją noclegu na wodzie też o tym myślałem, ale partnerka uparła się na Krabi, a jako że zawsze właśnie tam chciała pojechać to nie chce jej już odbierać tego co obiecywałem :)Czuje, że to nie będzie ostatni raz w Tajlandii ( nie mam pojęcia dlaczego ) więc następną podróż można sobie zarządzić zupoełnie inaczej npm. Ko chang, Kao Sak, Hua Hin, Ko Lanta. Dzięki niemniej jednak za radę - to faktycznie Tajlandia, wszystko się może wydarzyć więc pomyslimy o tym zeby albo wyjsc z hotelu w Krabi o 7 rano już bo znalazłem właśnie minivany , ktorymi podróż trwa niby 2godziny i odjeżdzają co godzinę, praktycznie za 80 dolarów za całego busa, wiec wystarczy zeby jechały 4 osoby mimo iż to auta 8 osobowe i koszt już jest akceptowalny no i parę godzin w zapasie, albo jeżeli calkiem zwatpimy to faktycznie ulokujemy się na phuket już w przeddzień wylotu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości